Günün Menüsü
Erik ve Elma Kokteyli
MALZEME: Yarım bardak taze erik suyu, yarım su bardağı elma suyu, 1 çimdik zencefil tozu ya da rendesi
HAZIRLAMA: Erik ve elma suyunu karıştırıp, bir çimdik zencefil tozu veya rendesi ile tatlandırın. Dilerseniz çok ince dilimlenmiş elme ve erikle süsleyip, servis yapın.
Etli Bohça Börek
MALZEME: 8 adet kare milföy hamuru, 500 gr bonfile, 8 tatlı kaşığı kaşar peyniri rendesi, 2 adet domates, 1 adet soğan, 1.5 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı susam, tuz, karabiber
HAZIRLAMA: Soğan ve domatesleri soyup, küçük küçük doğrayın. Tereyağını tencerede eritip, soğanı hafifçe kavurun. Domatesi ilave edip, karıştırın. Etleri ekleyin, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber serpin. Tencereyi ateşten alın. İçinden etleri çıkarın ve ayrı bir kaba alın. Etleri küp küp doğrayın. Milföy hamurlarının her birine sırasıyla biraz et, domatesli sos ve kaşar peyniri rendesi ilave edin. Bohça şeklinde katlayın. Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizip, üzerlerine susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Havuçlu Turta
MALZEME: 200 gr havuç, 2 su bardağı soyulmuş badem, 8 çorba kaşığı tereyağ, 100 gr toz şeker, 3 yumurta, biraz pudra şekeri, 100 gr un, 1 limon, 80 gr nişasta, yarım paket maya
HAZIRLAMA: Yumuşamış tereyağını bir kaba koyun. Toz şeker ekleyip, krema haline gelene dek çırpın. Sonra yumurtaları bir kerede ekleyip, tekrar çırpın. İyice yıkanmış limonun kabuğunu rendeleyip, karışıma ilave edin. Havuçları kazıyıp, ince ince kıyın. Bademleri kahverengi zarlarıyla kıyın. Nişastayla unu karıştırın. Sonra havuçları, bademleri ve mayayı ekleyip, karıştırmaya devam edin. Yağlanmış kaba boşaltılan karışımı 180 derece ısıdaki fırında pişirin. Turtayı soğuduktan sonra çıkarıp, üzerine pudra şekeri serpin.
|