Günün Menüsü
Patlıcanlı Makarna MALZEME: 1 paket spagetti, 1 adet patlıcan, 2 adet soğan, 5 diş sarmısak, 4-5 adet iri domates, 1 adet çarliston biber, 1 avuç siyah zeytin, 2 çorba kaşığı kapari, 1 çay kaşığı fesleğen, 5 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz HAZIRLAMA: Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Patlıcanları soyup, küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp, patlıcanları ilave ederek kızartın. Soğanları ince ince doğrayıp, dövülmüş sarmısakla birlikte sıvı yağda kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve soğana ekleyin. Kızarmış patlıcan, ince doğranmış biber, çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve kapariyi ilave edin. Tuz ekleyip kapağı kapalı olarak birkaç dakika pişirin. Makarnayı süzün ve hazırladığınız patlıcanlı sosla karıştırıp, servis tabağına alın.
Sütlaç MALZEME: 1 kahve fincanı pirinç, 1 kahve fincanı sıcak su, 4 su bardağı süt, 2 kahve fincanı toz şeker, 1 tatlı kaşığı mısır nişastası, 1 çay kaşığı damla sakızı, tarçın HAZIRLAMA: Pirinçleri 1 kahve fincanı sıcak su ile haşlayın. Sıcak sütü ilave edin. Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Şekeri ekleyin. Kıvamını sağlamak için mısır nişastasını katıp, iyice karıştırın. Damla sakızını havanda dövün ve sütlaca ilave edin. Tarçınla süsleyip servis yapın.
Sülbiye MALZEME: 1/2 kilo kuşbaşı et, yarım kilo arpacık soğan, 1 baş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı salça, 1 su bardağı nohut (haşlanmış), sirke, şeker, tuz HAZIRLAMA: Akşamdan ıslattığınız nohutu haşlayın. Etleri kavurun. Margarini ve arpacık soğanları ekleyip, sote edin. Salçayı ekleyip, 2 dakika daha kavurun. Tuzu, sirkeyi kimyonu ve nohutları ekleyip pişirin.
|