Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 24 Ağustos 2007  

Günün Menüsü



İri taneli kısır
MALZEME: 2 su bardağı bulgur, 2 su bardağı kaynar su, 5 dal taze soğan, yarım demet maydanoz, yarım çorba kaşığı biber salçası, yarım çorba kaşığı domates salçası 1 adet limon suyu, tuz
HAZIRLAMA: Soğan ve maydanozu iyice şişen bulgurlarla karıştırın. Domates ve salçayı ilave edin. Bulgurlar salçayı yiyince tuz ilave edin. Üzerine 1 adet limon suyunu ekleyip, kısırı soğutun. Domates, salatalık ve marulla servis yapın.

Zeytinyağlı yaprak sarması
MALZEME: 2 su bardağı pirinç, 1 su bardağı zeytinyağı, 7 adet soğan, 1 adet limon, 1 çorba kaşığı çam fıstığı, 1 avuç kuru nane, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı yeni bahar, 1 çay kaşığı şeker, yarım kg asma yaprağı, tuz
HAZIRLAMA: Asma yapraklarının tuzunu alabilmek için 30 dakika tuzlu suda bekletin. Soğanı rendeledikten sonra fıstık ve zeytinyağı ile kavurun. Pirinci de ekleyip birkaç kere çevirin. 2 su bardağı sıcak su koyup orta ateşte suyunu çekene dek pişirin. Yarım saat kadar tencerenin üzerini örterek buharı ile demlendirin. Nane, üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, şeker, limon suyu ve tuzu koyarak karıştırın. Daha sonra zeytinyağlı dolma içini yapraklara koyup, sıkı sıkı sarın. Bir tencerenin en alt kısmına bir miktar havuç ve soğan doğrayın. Havuç ve soğanların üzerine birkaç asma yaprağı dizin. Hazırlamış olduğunuz dolmaları sıra sıra dizin. Yağ, su, tuz ve şeker ilave edip, en üst kısmına biraz yaprak koyun. Orta hararetli ateşte 40 dakika pişirin.

Zeytinyağlı Barbunya

MALZEME: 1.5 kilo taze barbunya, 1 su bardağı zeytinyağı, 4 adet dolmalık biber, 2 adet soğan, 3 adet domates, 1 çay kaşığı şeker, tuz
HAZIRLAMA: Kabukları ayıklanmış barbunyayı haşlayıp, suyunu süzün. Zeytinyağını tencereye alın. İnce ince doğranmış soğanı yağda hafifçe öldürün. Küçük doğranmış domates ve dolmalık biberi ilave edip, biraz daha kavurun. Tuz, şeker ve barbunyaları ilave edin. 3 su bardağı suyu da ekledikten sonra 1 saat pişirmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Perakende güneş okulları açıldıTakıntılı ünlüler
Efsane kahramanKadınların da problemi!..
Tehlikeli zarafetYüksek ateş hastalık belirtisi
Kardeşlerin rekabeti'Gülfidan'da kendimi buldum ben'
Cinayetleri merakla...Dr. Hakan Güveli:...
Akraba evliliğine dikkat edinDepresyon artık tarihe karışıyor
En önemli faktörMantar tüketin
AŞK mesajlarıAcil servis
Ticari Aşk!Tazminat savaşı
Mahkemelikken kanki oluyorlarEda değil Şahika
Paralar Bülent'tenKısa... Kısa... Kısa...
İlk kez konuştu'Başka bir şey' rüzgarı
GÜNCEL
Doktorları Doktorları şaşırttı
Metehan geçen yıl minibüs çarpması sonucu ağır yaralandı. Başından...
Olağanüstü yetenek
Engelli şampiyonlar iş arıyor
Olüme susadı
Peşini bırakmadı
Cips almaya giderken vuruldu
Bakteriyel depo alarmı
SPOR
Fatih'e Fatih'e Rus zulmü
Şu ana kadar Fatih Tekke için 11 milyon euro harcayan Rus ekibi,...
Zico normale dönüyor
Appiah'a kolaylık yok
Yeni Maradona'yım
Neler oluyor bize!
Üç puan sivasspor'a
İki milyar kısının gözü...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 34°C 25°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 31°C 19°C 
İZMİR Az Bulutlu 38°C 28°C 
ANTALYA Az Bulutlu 36°C 28°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 38°C 26°C 
EKONOMİ
IMKB E: 47.388,600 D:% 1,08
DOLAR S: 1,325 D:% -0,82
EURO S: 1,796 D:% -0,39
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu