Alinazik Kebabı MALZEME: 1 kg patlıcan, 500 gr. süzme yoğurt, 400 gr. dana kıyma, 2 adet yumurta sarısı, 3 adet sivri biber, 2 adet domates, 1 çorba kaşığı margarin, 1 demet maydanoz, 2-3 diş sarımsak, tuz, kırmızı pul biber HAZIRLAMA: İnce ince doğranmış sarımsağı, yoğurdu ve yumurta sarılarını çırpın. Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Hazırladığınız yoğurtlu karışıma patlıcanları karıştırın. Bu karışımı bir kaba boşaltıp, hafif ateşte biraz çevirip tepsiye alın. Kıymayı ve tuzu 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun. Tepsideki patlıcanlı yoğurdun üzerine gezdirin. İnce doğranmış sivri biber ve domatesleri kavurup, kıymanın üzerine dökün. Yemeği servis tabağına alın. Maydanoz ve kırmızı pul biber ile süsleyip, servis yapın.