Günün Menüsü
Havuç Çorbası MALZEME: 6 bardak et suyu, 3 adet havuç, 3 kaşık sıvı yağ, 2 kahve fincanı un, 2 adet yumurta sarısı, 1 bardak su, 2 su bardağı süt, tuz
HAZIRLAMA: Havuçları doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvı yağda hafifçe öldürün. Sonra 1 su bardağı suda haşlayın. Süzgeçten geçirip, püre haline getirin. Bir tencerede 6 bardak et suyu, tuz ve püre haline getirdiğiniz havuçları koyup kaynamaya bırakın. 1 çorba kaşığı sıvı yağda unu kavurun. 2 su bardağı süt ilave edin. Yumurta sarılarını ilave ederek iyice karıştırın. Ateşten aldığınız havuçlu karışıma dökerek bir taraftan da karıştırarak ocaktan alın.
Bezelye Küpü MALZEME: Yarım kg kıyma, 4 dilim bayat ekmek içi, 1 adet soğan, 2 adet yumurta, yarım kg bezelye, 1 su bardağı haşlanmış bezelye, 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç, 1 adet havuç, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı haşlanmış mısır, tuz, karabiber
HAZIRLAMA: Bir kapta kıyma, ekmek içi ve ince kıyılmış soğanı yoğurun. Tuz ve karabiber ekleyerek köfte hamuru hazırlayın. Köfte harcının yarısını ısıya dayanıklı yuvarlak bir kalıba yayın. Bezelyelerin yarısını üzerine dökün. Mısır ve haşlamış pirinci karıştırarak ilave edin. Üzerine kalan bezelyeleri dökün. Kalan köfte harcı ile bezelyelerin üzerini kaplayın. Fırında pişirdikden sonra ters çevirerek servis yapın.
Kabak Salatası MALZEME: 1 kg kabak, 1 büyük boy havuç, 4 çorba kaşığı mayonez, 5 çorba kaşığı yoğurt, 2 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı, 2 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı ceviz, bir tutam dereotu, 1 su bardağı su
HAZIRLAMA: Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak ve havucu rendeleyin. Üzerine bir bardak su ekleyip, ara ara karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Sebzeleri ocaktan indirmeden üzerine unu ekleyin ve karıştırın. Sonra bir süre soğumaya bırakın. Bu arada 2 diş sarmısağı dövün ve mayonez,yoğurt,ince kıyılmış dereotuyla karıştırın. Cevizleri döverek bu karışıma ekleyin. Bunu havucun ve kabağın üzerine dökerek iyice karıştırın. Yağını ve tuzunu da ekledikten sonra servis tabağına alıp üzerini süsleyin.
|