Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 22 Ağustos 2007  

Günün Menüsü



Havuç Çorbası
MALZEME:
6 bardak et suyu
, 3 adet havuç, 3 kaşık sıvı yağ, 2 kahve fincanı un, 2 adet yumurta sarısı, 1 bardak su, 2 su bardağı süt, tuz

HAZIRLAMA:
Havuçları doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvı yağda hafifçe öldürün. Sonra 1 su bardağı suda haşlayın. Süzgeçten geçirip, püre haline getirin. Bir tencerede 6 bardak et suyu, tuz ve püre haline getirdiğiniz havuçları koyup kaynamaya bırakın. 1 çorba kaşığı sıvı yağda unu kavurun. 2 su bardağı süt ilave edin. Yumurta sarılarını ilave ederek iyice karıştırın. Ateşten aldığınız havuçlu karışıma dökerek bir taraftan da karıştırarak ocaktan alın.

Bezelye Küpü

MALZEME:
Yarım kg kıyma
, 4 dilim bayat ekmek içi, 1 adet soğan, 2 adet yumurta, yarım kg bezelye, 1 su bardağı haşlanmış bezelye, 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç, 1 adet havuç, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı haşlanmış mısır, tuz, karabiber

HAZIRLAMA:
Bir kapta kıyma, ekmek içi ve ince kıyılmış soğanı yoğurun. Tuz ve karabiber ekleyerek köfte hamuru hazırlayın. Köfte harcının yarısını ısıya dayanıklı yuvarlak bir kalıba yayın. Bezelyelerin yarısını üzerine dökün. Mısır ve haşlamış pirinci karıştırarak ilave edin. Üzerine kalan bezelyeleri dökün. Kalan köfte harcı ile bezelyelerin üzerini kaplayın. Fırında pişirdikden sonra ters çevirerek servis yapın.

Kabak Salatası
MALZEME:
1 kg kabak
, 1 büyük boy havuç, 4 çorba kaşığı mayonez, 5 çorba kaşığı yoğurt, 2 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı, 2 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı ceviz, bir tutam dereotu, 1 su bardağı su

HAZIRLAMA:
Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak ve havucu rendeleyin. Üzerine bir bardak su ekleyip, ara ara karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Sebzeleri ocaktan indirmeden üzerine unu ekleyin ve karıştırın. Sonra bir süre soğumaya bırakın. Bu arada 2 diş sarmısağı dövün ve mayonez,yoğurt,ince kıyılmış dereotuyla karıştırın. Cevizleri döverek bu karışıma ekleyin. Bunu havucun ve kabağın üzerine dökerek iyice karıştırın. Yağını ve tuzunu da ekledikten sonra servis tabağına alıp üzerini süsleyin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Çapkın YaseminYabancı damatlar
Çetin Ailesi'nin aile boyu keyfiYeşim ayrıldı
Güzi yüzünden ev bastıHamilelikte tiroid bebeğe zarar
Migreni depresyon tetikliyorSağlığı için kontrol şart
Birbirimizi anlayalımTorpil yok
Özgür Kız'a Hollywoodyolu...Değirmenin suyu sucuktan
Hatırla Sevgili'de sürprizKısa... Kısa... Kısa...
Unutulmuş gerçeklerIntersport hâlâ indirimde
Görüntüsü erkekleri bile...AŞK mesajları
Acil servis
GÜNCEL
Kusura Kusura bakılır
4 yaşındaki Elif, halat faciası sonucu ölen babasını son yolculuğuna...
Huzurevinde dehşet
Engel tanımadılar
Tacizciye dayak
Kardesim kilo al!
Sünnet fiyaskosu
Öğretmene 22 yıl sonra...
SPOR
Fener'e Fener'e gidiyorum hocam
Terim'e Zenit'le Fenerbahçe arasında küçük pürüzlerin kaldığını...
Üzülme Tuncay yakında herkes...
Bavulum bile yok
Favori Grafite plase Postiga
Ada'da Schalke zirvesi
Zico'nun zor kararı
Bize zirve yakışır
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 33°C 23°C 
ANKARA Az Bulutlu 35°C 20°C 
İZMİR Açık 37°C 25°C 
ANTALYA Açık 34°C 24°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 45.264,960 D:% -1,92
DOLAR S: 1,368 D:% 1,26
EURO S: 1,843 D:% 1,38
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu