Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 21 Ağustos 2007  

Süper Lig Panoraması



Gol Krallığı
2 GOL:
Hakan Şükür (Galatasaray), M.Çakır (G.Birliği), Gökhan(Kayseri)
1 GOL: Bobo, Ricardinho, İbrahim Toraman (Beşiktaş), Engin (G.Birliği), Serkan, Kemal Yıldırım (OFTAŞ), Yasin, A.Dursun, Krita, Murat Duruer, Bebbe (Ankaragücü), Tayfun, Ediz (Ankara, Kerim, Murat Ocak, Gökhan (Büyükşehir), Koray, M.Topuz (Kayseri) Ali Bayraktar, Zurita, De Nigris (G.Antep), Lincoln, Volkan, Ü.Karan (G.Saray), Umut, Gökdeniz (Trabzon), Kemal, Semih (F.Bahçe), Metin, Kalabane (V.Manisa), Berthel (K.Paşa), M.Yıldız, Diallo (Sivas), M.Hacıoğlu (Konya), Selahattin, Musa Kuş (Denizli)

2. HAFTANIN MAÇ SONUÇLARI
F.Bahçe-G.Antep: 2-1, Kasımpaşa-Beşiktaş:1-2, Bursa- G.Saray: 0-1, OFTAŞ-Trabzonspor: 0-2, Ç.Rize-G.Birliği: 0- 2, A.Gücü-Denizli: 3-2, Konyaspor-Kayserispor: 1-1, Sivasspor- Büyükşehir: 2-1, V.Manisaspor-Ankaraspor: 2-1.

MİLLİ MAÇ:
Yarın:
(21.00)
Romanya-Türkiye (Özel)

SÜPER LİG:
25 Ağustos Cumartesi:
(18.45)
Fenerbahçe-Sivasspor,
(21.00) Gençlerbirliği-Bursaspor,
(21.45) Gaziantepspor-Beşiktaş,

26 Ağustos Pazar:
(18.45)
Trabzonspor-Çaykur Rizespor,
(21.00) Denizlispor-Vestel Manisaspor, Büyükşehir Belediyespor-Gençlerbirliği OFTAŞ, Kayserispor-Kasımpaşa, Ankaraspor-Konyaspor,
(21.45) Galatatasaray-Ankaragücü

Haftanın takımı
Gençlerbirliği

GENÇLERBİRLİĞİ, Çaykur Rize deplasmanında çok iyi bir futbol sergiledi. Maçın başından itibaren üstün bir futbol oynayan Ankara takımı sonuca son 11 dakikada attığı 2 golle giderken haftanın takımı oldu.

Haftanın hakemi
Fırat Aydınus

OFTAŞ-Trabzonspor maçını başarıyla yönetti. Gösterdiği kartlar yerindeydi. Pozisyonları yakından takip ederken gördüğünü çaldı. Yardımcı hakemleriyle de uyum içersindeydi.

Haftanın karması

Ivankov (Kayseri) Murat (A.Gücü) Yasin (F.Bahçe) Ceyhun (Trabzon) El Saka (Konya) Yenal (Bursa) M.Çakır (G.Birliği) Toraman Beşiktaş) Ayhan (G.Saray) Colin Kazım (F.Bahçe) M.Yıldız (Sivasspor)

Haftanın futbolcusu
Ayhan (G.Saray)

GALATASARAY'ın tecrübeli futbolcusu adeta yıllanmış şarap gibi... Ayhan, Lincoln gibi bir beynin yokluğunda onu hiç aratmadı. 90 dakika sahada basmadık yer bırakmayıp herkesin alkışını aldı.

Haftanın golü

GAZİANTEPSPOR'un Meksikalı futbolcusu De Nigris'in Fenerbahçe karşılaşmasında kafayla attığı gol gerçekten çok şıktı. De Nigris'in topa kafayı vururken zamanlaması yerindeydi.

Haftanın kare ası

Ayhan (G.Saray) İ.Toraman (Beşiktaş) M.Yıldız (Sivasspor) M.Çakır (G.Birliği)

Haftanın teknik adamı
Hans Peter Briegel

ANKARAGÜCÜ'nün Alman hocası Hans Peter Briegel, Denizlispor maçında takımını çok iyi yönetti. Öğrencilerine başarılı bir hücum futbolu oynatırken yerinde değişikliklerle karşılaşmanın kazanılmasında rol oynadı.

Haftanın olayı
4 Büyükler fire vermedi

LİGİN 2. haftasında Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor haftayı galibiyetle kapamayı başardı. Lider Galatasaray'la birlikte Ankaragücü ve Beşiktaş da ligdeki ilk 2 haftada puan kaybetmediler.

Kart görenler

SARI KARTLAR: Ferhat, Serkan (OFTAŞ), Erdinç, Gökdeniz, Ayman, Hüseyin (Trabzonspor), Uğur, Volkan, De Nigris, Özgür Yıldırım, Ekrem, Özgür Bayer, Ömer (G.Antep), Semih, Can (F.Bahçe), Nizamettin, Okan, Sezer (V.Manisa), Ediz, Tayfun, Özer, Muhammed (Ankara), Merthan, Gökhan (Kasımpaşa), Batuhan (Beşiktaş), Emrah, Igorgal, Şadi (Ç.Rize), Zoriç, Okan (G.Birliği), Hayrettin, Diallo, Yasir, Gurbanov, M.Yıldız, Petkoviç (Sivas), Rızvan, Ekrem, Murat Ocak, Kerim, İlyas (Büyükşehir), Avendano (Kayseri), Mustafa Er, M.Hacıoğlu (Konya), Krita (A.Gücü), Caner, Kratochvil, Yusuf (Denizli), Volkan, M.Uğur (G.Antep), Uğur, Ayhan, H.Şükür (G.Saray)

Kader anı
BURSASPOR-Galatasaray karşılaşmasının 68. dakikasında sol kanattan hareketlenen Yenal'ın orta şut karışımı vuruşunda kaleci Orkun kale alanı içinde topu elinden kaçırdı. Servet filelere giden golü son anda kornere çelerek büyük bir tehlikeyi önledi. Kasımpaşa-Beşiktaş maçında da Kartal ecel terleri döküyordu. Maçın berabere biteceği tahmin edilirken 85. dakikada Serdar Kurtuluş'un ortasında Ricardinho ceza sahası içinde topu ağlara bırakarak çok önemli bir kader anına imza attı.

Ceza tahtası
ZICO
FENERBAHÇE
bu hafta kazandı kazanmasına ama Zico'nun sahaya yedek oyuncularla çıkması affedilir bir hata değildi. Eğer Sarı-Lacivertli takım bu hafta puan kaybetseydi Brezilyalı hoca bunun hesabını nasıl verecekti bilemiyoruz.

SAMET AYBABA
BU
hafta ceza tahtasına bir hoca daha aldık. Ç. Rize'nin başına büyük umutlarla getirilen Samet Aybaba, Ç.Rize maçında kötü gidişata hiçbir önlem alamadı. Karadeniz ekibi 2. haftayı da puansız geçerken Aybaba herkesi şaşırtıyor.

PAF Ligi maç sonuçları

OFTAŞ-Trabzon: 0-1
F.Bahçe-G.Antep: 3-2
Bursa-G.Saray: 1-1
Konya-Kayseri: 2-1

Ankaragücü-Denizli:1-0
Ç.Rize-G.Birliği: 2-2
Sivas-Büyükşehir: 4-2
Kasımpaşa-Beşiktaş: 1-0
V.Manisa-Ankara: 3-0

FENERBAHÇE FİRESİZ DEVAM EDİYOR
PAF
Ligi'nde 2. haftanın en büyük sürprizi hiç kuşku yok ki Beşiktaş'ın Kasımpaşa'ya 1-0 mağlup olmasıydı. Son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray ise Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı. Geçen hafta Büyükşehir'i 3-2 yenen Fenerbahçe bu hafta da Gaziantepspor'u aynı skorya geçmeyi başardı. Haftanın en gollü karşılaşması Sivas'ta oynandı ve futbolseverler bu maçta toplam 6 gol izledi. 2. haftada fileler 26 kez havalandı.

Yazarlar ne dedi?
FENERBAHÇE
Selim SOYDAN (Vatan): Gaziantep maçına çıkan kadro hiçbir maçta bir arada oynamayan oyunculardan kuruluydu. Zico G.Antep maçında 11'i tamamen değiştirmekle oynayan futbolculara hiç güvenmediğini daha 2. maçında açıkladı. Bir kere Zico şunu kabullensin; bu takım bu sezona hiçbir şekilde iyi hazırlanmadı.

Metin TÜKENMEZ (Fanatik): Zico'ya yönetilmedik eleştiri kalmadı. Ama sahada çılgın Fenerbahçeliler vardı. Ali Bilgin önderliğinde öyle gönülden mücadele ettiler, öyle bilinçli ataklar geliştirdiler ki zor beğenen bana bile kendilerini alkışlatmayı başardılar.

Selçuk YULA (Takvim): Dünyada 3 gün arayla 11 kişi değiştiren zihniyete ilk kez şahit oldum. Benim bildiğim takımın iskeleti kalır 3 bilemedin 4 kişiyle bu iskelet üzerinde oynama yapılır. Bu kadar adamla yapılan hareket futbol adına zaten radikal harekettir. Ancak bu bir hazırlık maçı değil bir lig maçıydı. Bir kadroyla bu kadar oynanmamalıydı.

GALATASARAY
Turgay ŞEREN (Akşam): Servet rakipten ilk topu kapıyorsa tamam ama kaçırırsa G.Saray defansı büyük tehlikeler yaşıyor. Hakan Şükür her şeyini ortaya koydu. Gol kaçırmasına rağmen çok çalıştı. Feldkamp sakat oyuncuyu ben oynatmam demesine rağmen Arda'yı oynattı. Bursaspor'un kaçırıdığı goller de inanılacak gibi değildi.

Levent TÜZEMEN (Sabah): Bursa deplasmanı Galatasaray için Koprivnica maçının kopyasıydı. İlk yarı dağınık, uyumsuz ve pas isabeti olmayan bir takım vardı. 2. yarının ilk 10 dakikasında Galatasaray Kalli felsefesi doğrultusunda Bursa savunmasına önde bastı ve hücum zenginliğini ele geçirerek maçı kazanmayı başardı.

BEŞİKTAŞ
Korkut GÖZE (Hürriyet): Benim için asıl sürpriz Delgado'nun yedek kulübesinde oturması oldu. Yahu bu Arjantinli Zürih maçında en etkili adam değil miydi? Ertuğrul hoca belki de Delgado'yu Ricardinho ile birlikte görmek istemiyor. Attığı gole karşı yine de Ricardinho'yu beğenmedim.. Yürekten oynamıyor ve bir iki pas ve birkaç çalımla işi idare ediyor.

Güven TANER (Star): Beşiktaş haftada 3 maçı kaldıramıyor. Ertuğrul Sağlam bunu bildiği için sahaya Burak ve Aydın'ı sürdü. Ne var ki ikisi de sefilleri oynadı. Ricardinho takımda top kullanabilen adam olarak görünmekte ama o da öylesine oyalanarak bu işi yapıyor ki verdiği toptan hayır gelmiyor. Önceki maçlarda yorgun da olsa inançlı ve kendine güvenen bir Beşiktaş izliyorduk. Ancak Kasımpaşa karşısındaki Siyah-Beyazlılar durgun, güvençsiz ve de inançsızdı.




DİĞER SPOR HABERLERİ
Carlos bile şaştı kaldı!Nefes alacağız
Tekke için tek zirve!Başarısız değilim
Toparlan artık ArdaCimbom'a kücük Deco
Sampiyonlar döndüBulak'tan suc duyurusu
Hamit'e hayranımAybaba Rize'yi terk etti
Spor turuHaber turu
Dedigini yaptıTopuz Aşkı Bitmiyor
Hıguaın Yola çıktı!Smarty Face tek olur
SAKLAMBAÇ
Kaprisli Kaprisli Serdar
Serdar Ortaç'la konser veren Ebru Gündeş, pişman oldu. İddialara...
Baba-kız tatilde
Yalan dolan olmaz
Angelina Jolie kanser mi oldu?
Dikkat! Diyet kişiye özel...
Hem çizecek hem giyecek
Buzları eriten ilişki
EKONOMİ
Sabah Sabah ve atv'nin satış takvimi bu hafta tamam
TMSF Başkanı Ertürk, Sabah ve atv'nin satış takvimini bu hafta içinde...
İMKB % 0.9 geriledi Asya...
İş Kuleleri 'Türkiye'nin en...
Erdoğan'dan 'dalgalanma'...
Zorlu, Kırklareli'nde gaz buldu
Göztepespor'a 12 katı fiyat
Alkollü içecek pazarını bira...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 32°C 23°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 37°C 21°C 
İZMİR Açık 34°C 25°C 
ANTALYA Açık 32°C 24°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 34°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 46.148,810 D:% -0,92
DOLAR S: 1,351 D:% 1,09
EURO S: 1,818 D:% 1,08
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu