Günün Menüsü
Ekşili Et MALZEME: 750 gr kuzu eti, 1 çorba kaşığı margarin, 2-3 adet soğan, 2-3 adet domates, yarım limon, tuz, karabiber, maydanoz HAZIRLAMA: Etleri küçük küçük doğrayın. Eğer et yağlıysa hiç yağ koymadan, yağsızsa içine yağ ekleyerek kendi suyuyla kavurun. Bu arada soğanları ve domatesleri halka halka doğrayın. Etler kavrulunca içine soğanları ekleyip bir süre karıştırın. Domatesleri ilave edin. Tencereye kaşık sokmadan sallayarak karıştırın. Yarım saat kısık ateşte pişirdikten sonra yarım limon sıkın.
Gökkuşağı Pilavı HAZIRLAMA: Pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat bekletin. 2 bardak su, yağ, şeker ve tuzu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Daha sonra pirinci yıkayıp, süzerek tencereye alın. 5 dakika yüksek 20 dakika kısık ateşte pişirin. Demlendikten sonra pilavı dörde bölün. Ortası delik bir kek kalıbına sıkıştırarak pilavın ilk bölümünü safranla karıştırın. İkinci kısma haşlanmış bezelye dereotu ve maydanozun yarısını karıştırın. Üçüncü bölüme kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri karıştırın. Son bölüme maydanoz, dereotu ve bezelyeyi karıştırın. Kalıbı ters çevirerek şeklini bozmadan servis tabağına çkarın ve servis yapın. MALZEME: 2 su bardağı pirinç, 2 su bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 adet kesme şeker, 1 tatlı kaşığı safran, 1 domates, 2 çorba kaşığı maydanoz, 2 çorba kaşığı dereotu, 1 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
Çilek Kompostosu MALZEME: 500 gr çilek, 3/4 bardak su, 1 bardak toz şeker HAZIRLAMA: Çileklerin saplarını ayıklayarak iyice yıkayın. Bundan sonra bir tencereye 1 bardak toz şeker ile 3 çeyrek bardak da su koyarak orta ısıdaki ateşte karıştırarak şekerin su içinde erimesini sağlayın. Sonra da şekerli suyu bir taşım kaynatarak ateşten alın. Ateşten aldığınız bu şuruba daha önceden yıkadığınız ve süzdüğünüz çilekleri ilave edin. Kompostoyu iyice soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kaselere alarak içine buz ilave edin.
|