Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 21 Ağustos 2007  

Günün Menüsü



Ekşili Et
MALZEME: 750 gr kuzu eti, 1 çorba kaşığı margarin, 2-3 adet soğan, 2-3 adet domates, yarım limon, tuz, karabiber, maydanoz
HAZIRLAMA: Etleri küçük küçük doğrayın. Eğer et yağlıysa hiç yağ koymadan, yağsızsa içine yağ ekleyerek kendi suyuyla kavurun. Bu arada soğanları ve domatesleri halka halka doğrayın. Etler kavrulunca içine soğanları ekleyip bir süre karıştırın. Domatesleri ilave edin. Tencereye kaşık sokmadan sallayarak karıştırın. Yarım saat kısık ateşte pişirdikten sonra yarım limon sıkın.

Gökkuşağı Pilavı
HAZIRLAMA: Pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat bekletin. 2 bardak su, yağ, şeker ve tuzu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Daha sonra pirinci yıkayıp, süzerek tencereye alın. 5 dakika yüksek 20 dakika kısık ateşte pişirin. Demlendikten sonra pilavı dörde bölün. Ortası delik bir kek kalıbına sıkıştırarak pilavın ilk bölümünü safranla karıştırın. İkinci kısma haşlanmış bezelye dereotu ve maydanozun yarısını karıştırın. Üçüncü bölüme kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri karıştırın. Son bölüme maydanoz, dereotu ve bezelyeyi karıştırın. Kalıbı ters çevirerek şeklini bozmadan servis tabağına çkarın ve servis yapın.
MALZEME: 2 su bardağı pirinç, 2 su bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 adet kesme şeker, 1 tatlı kaşığı safran, 1 domates, 2 çorba kaşığı maydanoz, 2 çorba kaşığı dereotu, 1 çorba kaşığı haşlanmış bezelye

Çilek Kompostosu
MALZEME: 500 gr çilek, 3/4 bardak su, 1 bardak toz şeker
HAZIRLAMA: Çileklerin saplarını ayıklayarak iyice yıkayın. Bundan sonra bir tencereye 1 bardak toz şeker ile 3 çeyrek bardak da su koyarak orta ısıdaki ateşte karıştırarak şekerin su içinde erimesini sağlayın. Sonra da şekerli suyu bir taşım kaynatarak ateşten alın. Ateşten aldığınız bu şuruba daha önceden yıkadığınız ve süzdüğünüz çilekleri ilave edin. Kompostoyu iyice soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kaselere alarak içine buz ilave edin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kaprisli SerdarBaba-kız tatilde
Yalan dolan olmazAngelina Jolie kanser mi oldu?
Dikkat! Diyet kişiye özel olmalıHem çizecek hem giyecek
Buzları eriten ilişkiParalar şova gidiyor
Optik çerçevelerle...Amerika bahane mi?
Aşkı da zehirliyorKüçük aşkıyla evlilik hazırlığı
Yeraltı AşklarıGelenekçi HANDE!..
Modanın yeni başkentiGelecek yaza hazırlık yapın
Evinizin çehresi Yataş'la...Özel ürünlerle cilt bakımı şansı
Dünyayı giydireceklerTeknolojinin son...
Hassas dişlere özel...AŞK mesajları
Check-up öncesi hazırlıkAcil servis
Sahneden ekrana
GÜNCEL
İlk İlk öğretimde devrim
Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretimde köklü değişikliklere gidiyor...
Halat faciası
Bebeğine Özlem gitti
Yangını çoban çıkartmış
Hoca da kurtaramaz
Huzur bırakmadılar
Güneşli teknoloji
SPOR
Carlos Carlos bile şaştı kaldı!
Gaziantep maçı öncesi 18 kişilik kadroya alınmadığını öğrenen Roberto...
Nefes alacağız
Tekke için tek zirve!
Başarısız değilim
Toparlan artık Arda
Cimbom'a kücük Deco
Sampiyonlar döndü
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 32°C 23°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 37°C 21°C 
İZMİR Açık 34°C 25°C 
ANTALYA Açık 32°C 24°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 34°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 46.148,810 D:% -0,92
DOLAR S: 1,351 D:% 1,09
EURO S: 1,818 D:% 1,08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu