Günün menüsü
Özel Soslu Balık MALZEME: 400 gr istavrit veya hamsi filetosu, 2 yumurta, 2 ç.k. un, yarım su b. süt, 3 ç.k. kaşar peyniri rendesi, 1 diş sarımsak, 2 dal maydanoz, sıvı yağ, limon dilimi, kıvırcık salata yaprağı, tuz HAZIRLAMA: Yumurta ve unu çırpın. Sütü ilave ederek karıştırın. Kaşar peyniri rendesi, maydanoz ve sarımsak ilave edin. Balık filetolarını yıkayıp, kurulayın. ve karışıma bulayıp, kızgın yağa atın. Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına alın ve üzerine tuz serpin. Kıvırcık salata yaprağı ve limon dilimleri ile süsleyin.
Peynirli Enginar Salatası HAZIRLAMA: Enginarları soyup, suya koyun. Tencerede 15-20 dakika un ile karıştırarak kaynatıp, haşlayın. Haşlanmış enginar göbeklerini sudan süzerek alıp, durulayın. Bir kabın içine yağlı beyaz peyniri ve taze kremayı koyup, çırparak karıştırın. Tuzunu ve biberini ekleyin. İnce rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, dereotu ve naneyi ekleyin. Durulanmış enginar göbeklerinin içini hazırladığınız harçla doldurun. Üzerine bir tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin. Servis yapana kadar buzdolabında bekletin. MALZEME: 6 adet enginar, 200 gr. yağlı beyaz peynir, 75 (3 çorba kaşığı), 2 sap taze soğan, 1 çorba kaşığı un, 2 adet limon, yeterince maydanoz, dereotu, nane, tuz, karabiber
Benekli Revani MALZEME: 4 kahve fincanı şeker, 4 k.f. un, 4 k.f. yoğurt, 4 k.f. irmik, 4 yumurta, 1 ç.b. ayçiçek yağı, 1.5 paket kabartma tozu, 2 ç.k. kakao, 50 gr margarin. Şerbeti için: 2 s.b. toz şeker, 2.5 s.b. su, 1 adet limon suyu HAZIRLAMA: Şeker ile yumurtayı 10 dakika çırpın. Un, yoğurt, irmik, margarin ve kabartma tozunu ilave edin. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın. Bu karışımdam 1 su bardağı kadar ayırın. Ayçiçek yağı ile yağlanmış tepsiye dökün. Ayırdığınız 1 s.b. karışıma 1 ç.k. kakao ilave edin. Tatlının üstüne kakaolu karışımı dökün. 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Şerbeti için; şekerle suyu 15 dakika kaynatın. İndirmeye yakın limon suyunu ilave edin ve ateşten alıp, soğumaya bırakın. Fırından çıkınca tatlıya soğuk şerbeti dökün ve istediğiniz gibi dilimleyerek servis yapın.
|