Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 20 Ağustos 2007  

Günün menüsü



Özel Soslu Balık
MALZEME: 400 gr istavrit veya hamsi filetosu, 2 yumurta, 2 ç.k. un, yarım su b. süt, 3 ç.k. kaşar peyniri rendesi, 1 diş sarımsak, 2 dal maydanoz, sıvı yağ, limon dilimi, kıvırcık salata yaprağı, tuz
HAZIRLAMA:
Yumurta ve unu çırpın. Sütü ilave ederek karıştırın. Kaşar peyniri rendesi, maydanoz ve sarımsak ilave edin. Balık filetolarını yıkayıp, kurulayın. ve karışıma bulayıp, kızgın yağa atın. Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına alın ve üzerine tuz serpin. Kıvırcık salata yaprağı ve limon dilimleri ile süsleyin.

Peynirli Enginar Salatası
HAZIRLAMA: Enginarları soyup, suya koyun. Tencerede 15-20 dakika un ile karıştırarak kaynatıp, haşlayın. Haşlanmış enginar göbeklerini sudan süzerek alıp, durulayın. Bir kabın içine yağlı beyaz peyniri ve taze kremayı koyup, çırparak karıştırın. Tuzunu ve biberini ekleyin. İnce rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, dereotu ve naneyi ekleyin. Durulanmış enginar göbeklerinin içini hazırladığınız harçla doldurun. Üzerine bir tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin. Servis yapana kadar buzdolabında bekletin.
MALZEME: 6 adet enginar, 200 gr. yağlı beyaz peynir, 75 (3 çorba kaşığı), 2 sap taze soğan, 1 çorba kaşığı un, 2 adet limon, yeterince maydanoz, dereotu, nane, tuz, karabiber

Benekli Revani
MALZEME: 4 kahve fincanı şeker, 4 k.f. un, 4 k.f. yoğurt, 4 k.f. irmik, 4 yumurta, 1 ç.b. ayçiçek yağı, 1.5 paket kabartma tozu, 2 ç.k. kakao, 50 gr margarin. Şerbeti için: 2 s.b. toz şeker, 2.5 s.b. su, 1 adet limon suyu
HAZIRLAMA:
Şeker ile yumurtayı 10 dakika çırpın. Un, yoğurt, irmik, margarin ve kabartma tozunu ilave edin. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın. Bu karışımdam 1 su bardağı kadar ayırın. Ayçiçek yağı ile yağlanmış tepsiye dökün. Ayırdığınız 1 s.b. karışıma 1 ç.k. kakao ilave edin. Tatlının üstüne kakaolu karışımı dökün. 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Şerbeti için; şekerle suyu 15 dakika kaynatın. İndirmeye yakın limon suyunu ilave edin ve ateşten alıp, soğumaya bırakın. Fırından çıkınca tatlıya soğuk şerbeti dökün ve istediğiniz gibi dilimleyerek servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Dönüş 'arzu'suEvlenin de kurtulalım!
Çevrecilerin gözdesiMikropsuz tehlike
Büyükler de kaçırırHer yıl tam kontrol
Şeküreler'den konuk olmazÖykü'yle kulvarım farklı
Mazisini unuttu!Medya maymunu Levent Kırca
Müjde! Eva geliyorDeniz pişman olmuş!
Ebru'dan playboya...Ertelenmiş hayatların acısı
Gecenin galibi SelamiTekrar birlikteler...
Yönetmenlik dersleri alıyorBu kadar ilgi göreceğimi...
Emre yıldızlarla görüşme yapıyorÇocuğunuza özel giysiler yaratın
Spor tutkunlarına Ferrari...Annelere sundu
Altıncı günde altın...Işıl ışıl görünmek için...
Fotoğraflar dev ekranda...İnekler takı oldu
Estetik mutfaklardaAcil servis
Aşk mesajlarıGöğüs Hastalıkları Uzmanı...
GÜNCEL
Emir Emir geldi atladık
Kaçırılan uçaktan atlayan kaptan pilot, olayı anlattı: Kokpitin...
'Çanta'sını doldurdu kaçtı!
'Dilimiz' de kurudu
Bakır kraliçesi
Havuz faciası
Engeller vız gelir
Hem suçlu hem güçlü
SPOR
Ümit'ten Ümit'ten sevgilerle
Lincoln ve Linderoth'tan yoksun şekilde zorlu deplasmana giden...
Kasımpaşa değil Rico Paşa
Ne işin var barda?
Grafite geliyor
Higuin harekatı
Yeni kurtarıcı Toraman
Bırakın da gideyim
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 32°C 23°C 
ANKARA Az Bulutlu 36°C 19°C 
İZMİR Az Bulutlu 35°C 25°C 
ANTALYA Az Bulutlu 33°C 23°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 34°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 46.576,860 D:% 4,73
DOLAR S: 1,346 D:% -3,52
EURO S: 1,815 D:% -2,73
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu