Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 19 Ağustos 2007  

Günün menüsü



Püf Noktası
Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız; pastanıza bir miktar mısır unu ilave edebilirsiniz. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmez.

Bahar Çorbası
MALZEME: (4 kişilik) 2 adet soğan, 1 adet elma, 1 adet havuç, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 kahve fincanı un, 1 çorba kaşığı köri, 5 su bardağı et suyu, 1 çay kaşığı limon suyu, 3-4 dal maydanoz, tuz, karabiber
HAZIRLAMA: Soğan, elma ve havucu soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Sıvı yağı kızdırıp soğan, elma ve havucu 5 dakika kavurun. Un ve köriyi ekleyip, karıştırarak birkaç dakika pişirin. Et suyunu ilave edip, 5 dakika kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip, 40 dakika pişirin. Çorbayı blender'la ezip, tekrar ısıtın. Maydanozla süsleyip, servis yapın.

Meksika Bifteği
MALZEME: (4 kişilik) 1/2 kilo biftek, 1/2kilo taze fasulye, 4-5 adet sivri biber, 2 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber, kırmızıbiber
HAZIRLAMA: Öncelikle biftekleri bıçakla çizerek içlerinin daha iyi pişmesini sağlayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Yağın yarısını tavaya alın. Yağ eridiğinde biftekleri arkalı önlü hafifçe pişirin. Pişirdiğiniz biftekleri servis tabağına alın. Diğer yandan sivri biberleri ince doğrayıp, bifteklerin kenarına alın. Fasulyeleri de çok az su ile haşlayıp, bifteklerin yanına dizin. Kalan tereyağını eritip, kırmızı biberi ilave edin. 1 dakika kızdırıp, biberli yağı fasulyelerin üzerine gezdirerek servis yapın.

Biberli Pilav
MALZEME: (4 kişilik) 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 soğan, 2 dolmalık biber, 1 adet kırmızıbiber, 1 su bardağı pirinç, 2 domates, 1.5 su bardağı su, tuz
HAZIRLAMA: Zeytinyağını tencerede kızdırın. Küçük küçük doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Dolmalık biberleri ve kırmızı biberin çekirdek yataklarını çıkartın. Biberleri de küçük doğrayıp, tencereye ekleyin. Yıkayıp, sıcak suda bir süre beklettiğiniz pirinci süzerek tencereye aktarın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave edin. Pilavın suyunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pişirin. Pilav suyunu tam çekmeden tencereyi ocaktan alın. Hafif lapa olarak servis yapın.

Şeftali Kompostosu
MALZEME: (4 kişilik) 1 kg şeftali, 4 bardak su, 1.5 bardak toz şeker
HAZIRLAMA: Yayvan bir tencereye 4 bardak su koyduktan sonra içerisine kabukları soyulmuş ve ikiye bölünerek çekirdekleri çıkartılmış şeftalileri ilave edin. Toz şekeri ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Sonra da ateşe oturtarak şeftaliler yumuşak bir hal alana kadar kuvvetli ateşte pişirin. Kompostoyu ocaktan alarak soğuduktan sonra kaselere koyun ve servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ailesi aşkına resti çekti!Baştan yaratıldılar!
Şifa doğada saklıdır...Şifa doğada saklıdır
Guatrla savaş stratejileri...En ideali anne sütü
Geç kalmadan check-up...Yıldızlar geçidi atv'de
Onun da sözüpara ediyormuşAşkın dozu kaçtı
MFÖ'de sinirler gerildi!Dostluğun nedeni
Eğlence, keyif ve lezzet...Çek tıkla kazan!
Bu kamp@nya kaçmazSerin akşamlaraen yakışan beyaz
İnek sergisi gözlere şenlikŞarap diyarına davet
Sokaklarda moda firardaDünya starlarının...
Cildinize iyi bakınAcil servis
Aşk mesajlarıKısa... Kısa... Kısa...
Göğüs Hastalıkları Uzmanı...
GÜNCEL
Korsan Korsan film!
2 korsanın uçak kaçırma girişimi komedi filmlerini aratmadı. Uçağı...
Türk işi Ferrari Şamil
Uyumsuz Can
'Hüseyin' skandalı
Azra'nın feci sonu
Türk eli iyileştirdi
Şanssızlığın böylesi
SPOR
Yıldızları Yıldızları yok ruhu var
Zico'nun Carlos, Alex ve Kezman gibi yıldızlarını 18'e dahi almadığı...
Onun adı Ri-Zico!
Sıra sağ kanatta
Fransa çıkarması
Hakan'ın özel günü
Siftah vakti
Trabzon'a ağır darbe
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 31°C 23°C 
ANKARA Az Bulutlu 34°C 19°C 
İZMİR Açık 34°C 24°C 
ANTALYA Az Bulutlu 32°C 24°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 34°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 46.576,860 D:% 4,73
DOLAR S: 1,346 D:% -3,52
EURO S: 1,815 D:% -2,73
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu