Günün menüsü
Püf Noktası Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız; pastanıza bir miktar mısır unu ilave edebilirsiniz. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmez.
Bahar Çorbası MALZEME: (4 kişilik) 2 adet soğan, 1 adet elma, 1 adet havuç, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 kahve fincanı un, 1 çorba kaşığı köri, 5 su bardağı et suyu, 1 çay kaşığı limon suyu, 3-4 dal maydanoz, tuz, karabiber HAZIRLAMA: Soğan, elma ve havucu soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Sıvı yağı kızdırıp soğan, elma ve havucu 5 dakika kavurun. Un ve köriyi ekleyip, karıştırarak birkaç dakika pişirin. Et suyunu ilave edip, 5 dakika kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip, 40 dakika pişirin. Çorbayı blender'la ezip, tekrar ısıtın. Maydanozla süsleyip, servis yapın.
Meksika Bifteği MALZEME: (4 kişilik) 1/2 kilo biftek, 1/2kilo taze fasulye, 4-5 adet sivri biber, 2 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber, kırmızıbiber HAZIRLAMA: Öncelikle biftekleri bıçakla çizerek içlerinin daha iyi pişmesini sağlayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Yağın yarısını tavaya alın. Yağ eridiğinde biftekleri arkalı önlü hafifçe pişirin. Pişirdiğiniz biftekleri servis tabağına alın. Diğer yandan sivri biberleri ince doğrayıp, bifteklerin kenarına alın. Fasulyeleri de çok az su ile haşlayıp, bifteklerin yanına dizin. Kalan tereyağını eritip, kırmızı biberi ilave edin. 1 dakika kızdırıp, biberli yağı fasulyelerin üzerine gezdirerek servis yapın.
Biberli Pilav MALZEME: (4 kişilik) 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 soğan, 2 dolmalık biber, 1 adet kırmızıbiber, 1 su bardağı pirinç, 2 domates, 1.5 su bardağı su, tuz HAZIRLAMA: Zeytinyağını tencerede kızdırın. Küçük küçük doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Dolmalık biberleri ve kırmızı biberin çekirdek yataklarını çıkartın. Biberleri de küçük doğrayıp, tencereye ekleyin. Yıkayıp, sıcak suda bir süre beklettiğiniz pirinci süzerek tencereye aktarın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave edin. Pilavın suyunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pişirin. Pilav suyunu tam çekmeden tencereyi ocaktan alın. Hafif lapa olarak servis yapın.
Şeftali Kompostosu MALZEME: (4 kişilik) 1 kg şeftali, 4 bardak su, 1.5 bardak toz şeker HAZIRLAMA: Yayvan bir tencereye 4 bardak su koyduktan sonra içerisine kabukları soyulmuş ve ikiye bölünerek çekirdekleri çıkartılmış şeftalileri ilave edin. Toz şekeri ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Sonra da ateşe oturtarak şeftaliler yumuşak bir hal alana kadar kuvvetli ateşte pişirin. Kompostoyu ocaktan alarak soğuduktan sonra kaselere koyun ve servis yapın.
|