Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 18 Ağustos 2007  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Bayat ekmekleri kare kesip kızartabilir, daha sonra bir kavanoza koyup çorbalarda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz. Robottan geçirip galeta unu gibi tüketmek de mümkündür.

Saray Kompostosu
MALZEME: 250 gr balkabağı,
1 çay bardağı kuru üzüm, 1.5 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, 1 çay bardağı limon suyu
HAZIRLAMA: Tencereye suyu koyun. Kabuğu soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, toz şeker ve limon suyunu ilave edin. Kabaklar yumuşayana dek kaynatın. Tencereyi ateşten alın. Komposto soğuyunca servis yapın.

Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav
MALZEME: 4 adet orta boy patlıcan,
yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ, 2 su bardağı pilavlık pirinç, 2 adet soğan, 2 adet orta boy domates, 3 su bardağı su, yarm demet dereotu, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı yenibahar, tuz, karabiber

HAZIRLAMA: Patlıcanları alaca soyup, küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15- 20 dakika bekletin. Sıvı yağda kızartın. Pirinci tuzlu sıcak suda ıslatın. Süzgece alın. Soğanı ince ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip, şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve pirince ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuz, karabiber, toz şeker, nane, yenibahar, patlıcan ve sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekince ince kıyılmış dereotunu ekleyip, ocağın altını söndürün. 15-20 dakika sonra pilavı karıştırıp, servis tabağına alın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Altunizade Çorbası
MALZEME: 1 adet haşlanmış havuç,
1 patates, 2 ç.k. bezelye, 4-5 mantar, 1 soğan, 3-4 diş sarımsak, 2 ç.k. kıyma, 1 adet et suyu tableti, 2 ç.k. tel şehriye, 1 yumurta sarısı, 1 limonun suyu, 1 ç.k. margarin, kıyılmış maydanoz, tuz, pul biber, 5 su bardağı su

HAZIRLAMA: Soğanı, sarımsağı ve kıymayı yağı da katıp, kavurun. Haşlanmış bezelyeyi, doğranmış patates ve havucu ekleyin. Et suyu tabletini ilave edin. 5 su bardağı suyu ve küçük doğranmış mantarları koyun. Kaynayınca şehriyeyi ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Kıyılmış maydanozu ve tuzu ekleyin. Yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp, yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve ateşten alın. Arzuya göre kırmızıbiber ile tereyağını kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Aslanlar gibi aşıkKadın pedi reklamı yapacağım
Bundan sonra beni ancak...Bu sezon da atv seyredeceksiniz
Sağlıklı büyü canımın ici...Önce tedavi sonra diyet
Kırışıklıklara meydan okuYanalım güzelleşelim
Magazin alemini bombaladıBir Teoman klasiği
Zevkinizi yansıtacakRuhunuza renkli mesaj var...
Rengarenk ve şık ürün...En büyük Bauhaus Ankara'da
Oturma ve uzanma rahatlığıAcil servis
Aşk mesajlarıGöğüs Hastalıkları Uzmanı...
GÜNCEL
Kaptı Kaptı Kaçtı A.Ş.
Temelini bile atmadığı evleri birden fazla kişiye sattı. Bu şekilde...
Resmi elden hatırlatma
Bu işte kusura bakılır
Para teknesi
'100 numaralık' hizmet
'Naz'lı parmak
Katili polis çıktı
SPOR
Fatih'te Fatih'te mutlu son
Sarı-Lacivertli yöneticiler, Rus kulübüyle 6 milyon euro bonservis...
Yine şok etmeyin!
Ocağına düştüm doktor
Kartal'da son aday Koevermans
Trabzon nihayet güldü: 2-0
Nihat 10 ay sonra kadroda
Erciyes and içti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 32°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 33°C 18°C 
İZMİR Açık 38°C 25°C 
ANTALYA Açık 33°C 26°C 
ADANA Az Bulutlu 36°C 26°C 
EKONOMİ
IMKB E: 46.576,860 D:% 4,73
DOLAR S: 1,346 D:% -3,52
EURO S: 1,815 D:% -2,73
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu