Günün menüsü
İtalyan Soğuk Kahve HAZIRLAMA: Buzdolabında soğuttuğunuz kahveyi uzunca bir bardağa koyun. 1 top dondurmayı kahvenin içine atın. Üzerine krem şantiyi sıkın. Kakao ve şam fıstığını serptikten sonra hemen dondurma erimeden servis yapın. MALZEME: 1 fincan buzdolabında soğutulmuş şekersiz kahve, 1 top vanilyalı dondurma, 1 çorba kaşığı krem şanti, 1/2 çay kaşığı kakao, 1/2 çay kaşığı doğranmış şam fıstığı
Kaburga Dolması HAZIRLAMA: Kaburga kemiği ile derialtı dokusunu birbirinden ayırarak cep açın. Pirinci yıkayıp, süzün. Ciğer ve böbreğin zarlarını soyun, küp doğrayın. 3 yemek kaşığı margarinde çam fıstığını kavurun. Ciğer ve böbrekleri ilave edip, sote edin. Pirinci ekleyin. Kuş üzümü, biraz tuz ve karabiber ilave edin. Hazırladığınız iç pilavı kuzu kaburgasındaki cebe doldurun ve mutfak ipiyle dikin. Tencereye su doldurup, kalan tuzu ekleyin. Kaburgayı ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Fırın tepsisine yerleştirin. Kalan 1 yemek kaşığı margarini ayrı bir kapta eritip, yoğurtla karıştırın. Etin üzerine sürüp, önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kızartın. Sıcak olarak servis yapın. MALZEME: 1 adet kuzu kaburgası (2.200 gr), 1 adet kuzu böbrek, 50 gr karaciğer, 2 su bardağı pirinç, 3 çorba kaşığı çam fıstığı, 4 çorba kaşığı margarin, 2.5 çorba kaşığı kuş üzümü, 1 tatlı kaşığı karabiber, 3.5 yemek kaşığı tuz, 12 su bardağı su, 1.5 yemek kaşığı yoğurt. Pişme süresi: 2 saattir.
Mısır Salatası HAZIRLAMA: Dondurulmuş mısırlar çözüldükten sonra 10 dakika kadar haşlayın. Mısırları süzgeçten geçirip, suyunu süzelim. Diğer taraftan soğanları ve kornişon turşularını ince ince kıyın. Tüm malzemeyi karıştırarak içine biraz yağ, tuz ve limon ekleyip, mısırlara ilave edin. NOT: Kornişon; küçük salatalık turşusudur. MALZEME: 1 adet donsurulmuş mısır, 5-6 taze soğan, 100 gram kornişon turşu, 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı, limon, tuz
|