Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 17 Ağustos 2007  

Acil servis



Yumurta ne sıklıkta yenmelidir?
Yumurtayı çok seviyorum, ancak sık yersem sağlığımı tehdit etmesinden korkuyorum. Acaba yumurtayı ne sıklıkta yiyebilirim?
Buse / İzmir
Yumurtanın kötü yağ içeriğinin ve kolesterolü yüksektir. Öte yandan içermiş olduğu protein "örnek protein"dir. Yani anne sütündeki proteine eşdeğerdir. Özellikle büyüme ve gelişme çağındaki bireyler için gereklidir. Bunun yanında sarısındaki bir madde, yetişkinlerin kan kolesterolünü o kadar da yükseltmemektedir. Bu nedenlerle sağlıklı bireyler eğer arzu ederse günde 1 adet yumurta yiyebilirler. Şeker hastalığı, kolesterol veya tansiyon yüksekliği, karaciğer yağlanması, safra kesesi problemi olanlar haftada en çok 2 adet tüketmelidir.
Beslenme ve Diyet Uzm. Devrim Açıkgöz

PAP Smear testi ağrıya yol açar mı?
PAP Smear testi kolay bir işlem midir, ağrı ya da acıya neden olur mu? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.
Rumuz / Sis
PAP Smear testi, özel bir fırçayla rahim ağzından sürüntü alınmasına denilen bir işlemdir. Bunun dışında özel bir ekipman gerektirmeyen bu işlem jinekolojik muayene sırasında yapılıyor ve çoğu zaman hastalar bu işlemin yapıldığını hissetmiyorlar. Dolayısıyla zannettiğinizin aksine herhangi bir ağrı ve acı söz konusu olmuyor. Ancak bazı hastalarda test sonrasında kanama yaşanabiliyor.
Kadın Doğum Uzm. Dr. Özgür Tetikcan


Greenlight cinsel fonksiyonları etkiliyor mu?
Merhaba, Greenlight Lazer tedavisinin cinsel fonksiyonları etkilediğini duydum. Acaba bu konuda doğruluk payı var mı? Cevabınızı merakla bekliyorum.
Rumuz / Erki
Greenlight Lazer tedavisi cinsel fonksiyonları olumsuz yönde etkilenmez. Hatta hastanın idrarla ilgili şikayetleri azaldığı için cinsel fonksiyonun olumlu yönde etkilenmesi söz konusudur. Zaten iyi huylu prostat büyümesi ameliyatlarında, ameliyat açık ya da kapalı da olsa cinsel fonksiyonların etkilenme ihtimali düşüktür. Halkımızın genel olarak yaptığı yanlışlardan biri de rastgele duyduğu bir konuya inanıp, sizin yaptığınızın aksine doktora danışmadan hareket etmesidir.
Üroloji Uzmanı Dr. Kemal Sarıca Çamlıca

Burun damlaları zararlı mı?
Sayın doktor, burun damlalarının herhangi bir zararı var mıdır? Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. İlginize şimdiden çok teşekkür ederim.
Ali / İstanbul
Burun tıkanıklığını gidermek için kullanılan burun damlaları başlangıçta burundan nefes almayı kolaylaştırırsa da daha sonra ters etki yaparak burun fizyolojisinin bozulmasına neden olur. Bu nedenle burun damlasının 5 günden fazla kullanılması sakıncalıdır. Ancak burun damlaları bazı kişilerde alışkanlık haline gelmiştir ve bırakılması güç olabilir. Bu konuda bir uzmandan yardım alınması gerekir. Çünkü bunun nedeninin anlaşılması ve kişinin olabilecek en kısa sürede bu alışkanlığından kurtulması gerekmektedir. Eğer siz de sürekli olarak burun damlası kullanıyorsanız, bir uzmana görünmenizi tavsiye ediyorum.
KBB Uzmanı Op. Dr. Mehmet Özgenç


Göz tansiyonu belirti verir mi?
Sayın doktor, acaba göz tansiyonunun belirtileri var mı? Göz tansiyonu olup olmadığımızı anlamak için nelere dikkat etmemiz gerekiyor? İlginize şimdiden teşekkürler.
Rumuz / Kelebek
Göz tansiyonu çoğunlukla belirti vermez. Sinsi seyreder. Bu nedenle 40 yaş üzeri (aile öyküsü varsa daha erken) herkesin belli aralıklarla göz muayenesi olması gerekir. Çünkü bu hastalıkta da erken teşhis çok önemlidir. Ancak akut başlangıçlı glokomda (göz tansiyonu) gözlerde ağrı, bulanık görme, ışık etrafında halkalar görme, kızarıklık gibi şikayetler yaşanabilir.
Göz Hastalıkları Uzm. Dr. Arda Kayhan Güreli


Dudağımdaki uçuklar çabuk iyileşmiyor
Sayın doktor, her sene en az iki kere dudağım uçuklar. Büyük uçuklamalar oluyor ve kolay kolay geçmiyor. Hemen geçmesi için her yolu deniyorum ama uzun sürüyor. Acaba bunun tedavisi yok mu? Rumuz / Açıkgöz
Uçuk, kesin tedavisi olmayan bir hastalıktır. Nedeni virüstür. Çabuk iyileşmesin sağlamak için uçuk kremleri dudaklarda yanma başlayınca uygulanmalıdır. Kreminizi yanınızda taşıyın. Güneşten ve stresli yaşam biçiminden uzak durmalısınız.
Cilt Hast. Uzm. Dr. Vefa Gönenç




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İlker'le Güzi bilmecesi!Ünlü manken hayırlı çıktı!..
Aile boyu reklamcıYeşim'in zor günleri
Gebelik yönetiliyorAnne karnından canlı yayın
Neştersiz güzellikSet arkası tehlike
Eda''nın modeli DenizGelenek bozulmadı
Hayalleri suya düştüOnun yeni işi artık annelik
Haberler mora lbozduServet arıyor!
Türkiye'de ilkEmel'in stresi büyük
Manikürcünüz plajda bile...Sahip olmak içinhâlâ...
Klasik ve modern...Yazın keyfini çıkartın
Lokka'dan son yaz armağanıPratik çözüm sunuyor
Yaza veda ederken göz...Energy serisiyle enerji...
Erkeklere cilt bakımı lazımGenç aktörler balkondan düştü
Rus ruleti yaraladıKazanın sonu felaket
Santra'ya yeni ekip yeni...Duru muhabbet
Kadroya kapıcı dairesinden girdiGünün menüsü
Aşk mesajlarıGenel Cerrahi Uzmanı...
GÜNCEL
Anılar Anılar 7.4 şiddetinde
Bugün, Türkiye'yi derinden sarsan 17 Ağustos depreminin 8. yıldönümü.
3'te 1 mutluluk
Bahçe'de oyun var!
Kart aidatı adalete çarptı
Sünnet dayağı
'Fakirim' dedi zengin çıktı
Kader mi bu!
SPOR
UEFA UEFA Aslan'ı
2. Ön Eleme Turu ilk maçında Posavec'in penaltısıyla geriye düşen...
Bu da yeni Prekazi
Hiçbir şey kazanmadık!
Helal sana Erciyes
30 Ağustos'ta Fenerli
Yıldırım'dan prim sözü
İçim parçalandı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 31°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 32°C 19°C 
İZMİR Açık 36°C 25°C 
ANTALYA Açık 33°C 23°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 34°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 44.473,300 D:% -6,79
DOLAR S: 1,388 D:% 4,48
EURO S: 1,857 D:% 3,77
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu