Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 16 Ağustos 2007  

Günün menüsü



Vişne Şırası
HAZIRLAMA:
Vişnelerin kutudaki suyunu bir kabın içerisine süzün. Meyve kabukları ve suyu ile şekeri birlikte kaba doldurun. 10 dakika kaynatın. Pişen şıra malzemesini süzüp bir kenarda soğumaya bırakın. İçerisine elma suyunu ve limon ile portakal sularını ekleyin.
MALZEME: 1 kutu vişne konservesi, 60 gram şeker, 2 portakalın suyu ve kabuğu, 7 bardak elma suyu veya elma şarabı, 2/3 bardak su, 1 limonun suyu ve kabuğu

Bulgurlu Börek
HAZIRLAMA:
Soğanı soyup, kıyın. Margarini tavada eritip, soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edip, kavurun. Daha sonra baharatlar, tuz, biber salçası, ceviz ve bulguru ekleyin. Üzerine suyu ilave edip, rengi dönene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yufkaları sıvı yağla yağlayın ve her yufkadan aynı büyüklükte sekiz şerit kesin. Şeritlerin bir ucuna kıymalı iç malzemeyi paylaştırın ve muska şeklinde katlayın. Hazırladığınız bu muska böreklerini yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serperek fırına verin.
MALZEME: 2 adet yufka, 250 gram kıyma, 1 çay bardağı bulgur, 1 adet soğan, 1 kahve fincanı su, yarım çay kaşığı kırmızıbiber, yarım çay kaşığı karabiber, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı biber salçası, 1 fincan çekilmiş ceviz, 1 çorba kaşığı margarin, 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı susam, yarım çay kaşığı tuz

Bonbon Tatlısı
HAZIRLAMA:
Bisküvileri ezerek toz haline getirin. Margarini eritip, toz şekeri ilave edin ve karıştırıp, bisküvilere ekleyin. Kakao, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edip, iyice karıştırın. Hazırladığınız karışım henüz sıcakken ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, top haline getirin. Dilediğiniz süsleme malzemesine bulayıp, servis tabağına yerleştirin. Not: Süsleme sırasında topların sıcak olmasına dikkat edin.
MALZEME: 2 paket bisküvi, 1 paket margarin, 8 çorba kaşığı toz şeker, 1 limon kabuğu rendesi, yarım limon suyu (veya portakal), 2 çorba kaşığı kakao. Süslemek için: 2 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı veya fındık ya da Hindistan cevizi




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Aşkın hakkı bu mu Emre?Yasemin'in 'aşk oyunu'
Sosyetikler buluştuYeni sezon açıldı
Kalbin ömrü uzatılıyorÇocuklarda epilepsiye dikkat!
Yaşlanmayı geciktirin...Türk malı bir program olacak
Yeliz'e dövmesi uğursuz geldiMahsun'un başarısı
Müthiş düete süper hazırlıkNejat'tan mesaj var
İlhan Mansız herkese asıldıBodrum'da ev bakıyor
Kıskançlıktan döndüTürküler Meral'le güzel...
Spor şıklık kolunuzdaKayarak spor yapın
Bebeklere özel dev kampanyaEviniz için özel tasarım
Kıştan önce son indirimÇevreye saygılı sakız kutusu
Sofralarda fark yaratınFazla konuşma tümör yapar
AIDS tedavisinde umutlar...Sinemaseverlere yılın müjdesi
Sıla ekibi 'motor' dediTekno-talk şov çok beğenildi
Kocasının izindeAcil servis
Aşk mesajlarıGenel Cerrahi Uzmanı...
GÜNCEL
İzmir'e İzmir'e kül yağdı
Manisa'da son 4 günde 5. kez çıkan orman yangını, Ege'yi duman...
Ankara'da sular ısındı
Yeşil Kartlı çete lideri
Kadın polise g-string yasak
Hayat oyuncağı
Baba dayağı kaçırttı
Yine kan davası
SPOR
Süpersin Süpersin Fener
Kanarya, Anderlecht'i Alex'in 32'deki golüyle devirerek avantaj...
İnönü'de biter
Aslan işini bilir
Alex geldi sıkıntı gitti
Helal olsun hepinize
Bobo&Serdar gerginliği
Gol yemek yasak
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 30°C 22°C 
ANKARA Sağanak Yağmurlu 32°C 20°C 
İZMİR Az Bulutlu 36°C 26°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 31°C 26°C 
ADANA Sağanak Yağmurlu 35°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 47.714,120 D:% -4,34
DOLAR S: 1,333 D:% 1,37
EURO S: 1,795 D:% 0,67
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu