Günün menüsü
Vişne Şırası HAZIRLAMA: Vişnelerin kutudaki suyunu bir kabın içerisine süzün. Meyve kabukları ve suyu ile şekeri birlikte kaba doldurun. 10 dakika kaynatın. Pişen şıra malzemesini süzüp bir kenarda soğumaya bırakın. İçerisine elma suyunu ve limon ile portakal sularını ekleyin. MALZEME: 1 kutu vişne konservesi, 60 gram şeker, 2 portakalın suyu ve kabuğu, 7 bardak elma suyu veya elma şarabı, 2/3 bardak su, 1 limonun suyu ve kabuğu
Bulgurlu Börek HAZIRLAMA: Soğanı soyup, kıyın. Margarini tavada eritip, soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edip, kavurun. Daha sonra baharatlar, tuz, biber salçası, ceviz ve bulguru ekleyin. Üzerine suyu ilave edip, rengi dönene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yufkaları sıvı yağla yağlayın ve her yufkadan aynı büyüklükte sekiz şerit kesin. Şeritlerin bir ucuna kıymalı iç malzemeyi paylaştırın ve muska şeklinde katlayın. Hazırladığınız bu muska böreklerini yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serperek fırına verin. MALZEME: 2 adet yufka, 250 gram kıyma, 1 çay bardağı bulgur, 1 adet soğan, 1 kahve fincanı su, yarım çay kaşığı kırmızıbiber, yarım çay kaşığı karabiber, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı biber salçası, 1 fincan çekilmiş ceviz, 1 çorba kaşığı margarin, 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı susam, yarım çay kaşığı tuz
Bonbon Tatlısı HAZIRLAMA: Bisküvileri ezerek toz haline getirin. Margarini eritip, toz şekeri ilave edin ve karıştırıp, bisküvilere ekleyin. Kakao, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edip, iyice karıştırın. Hazırladığınız karışım henüz sıcakken ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, top haline getirin. Dilediğiniz süsleme malzemesine bulayıp, servis tabağına yerleştirin. Not: Süsleme sırasında topların sıcak olmasına dikkat edin. MALZEME: 2 paket bisküvi, 1 paket margarin, 8 çorba kaşığı toz şeker, 1 limon kabuğu rendesi, yarım limon suyu (veya portakal), 2 çorba kaşığı kakao. Süslemek için: 2 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstığı veya fındık ya da Hindistan cevizi
|