Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 15 Ağustos 2007  

Günün Menüsü



Çeşminigar Çorbası
HAZIRLAMA: Yağda soğanları pembeleştirin. Unu ilave edip, kavurun. Mercimeği, su veya et suyu ve tuz ile pişirin. Ateşten alıp, süzgeçten veya blender'dan geçirin. Tekrar ağır ateşte çorbaya önce sütü sonra çırpılmış yumurta-limonu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Tavada 1 ç.k. margarin ile küp doğranmış ekmekleri kavurun. Kırmızıbiber ekleyerek çorbanın üzerine gezdirin.
MALZEME: 1 su b. kırmızı mercimek, 4 su b. su veya et suyu, 1.5 su b. süt, 2 yumurta sarısı, 1/4 limon suyu, 2 ç.k. margarin, 2 soğan, 1 ç.k. un, tuz. Kırmızıbiber, 2 dilim ekmek, 1 ç.k. margarin

Ali Paşa Kebabı
HAZIRLAMA: Yağı eritip, etleri ilave edin. Etleri ara sıra karıştırarak kavurun. Et bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin. Domatesi küp şeklinde doğrayıp, tencereye ekleyin. Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi koyup, etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Ardından üzerine kıyılmış maydanozu serpin, karıştırarak soğumaya bırakın. Etleri delikli kepçe ile çıkartıp, bekletin. Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin. Milföy hamurunun ortasına soğuttuğunuz etli karışımdan koyup, zarf şeklinde kapatın. Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.
MALZEME: 10 adet milföy hamuru, 400 gr parça et, 1 adet domates, 2 adet soğan, 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı, yarım demet maydanoz, 1 adet yumurtanın sarısı, 1 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber

Zeytinyağlı Yer Elması
HAZIRLAMA: Yerelmasını soyup, ceviz büyüklüğünde doğrayın. İnce kıyılmış kuru soğanı sıvı yağda pembeleştirdikten sonra yerelmasını ve kabuğunu soyarak yuvarlak kestiğiniz havucu (halka halka) tencereye ilave edip, 2-3 dakika daha kavurun. Pirinci, toz şekerini, limon suyunu ve yeterince tuzu ilave edip, üst seviyesine çıkana kadar sıcak su koyarak bir kere karıştırın ve ağzını kapalı olarak pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkartıp, dereotu yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
MALZEME: 1 kg yerelması, 1 adet büyük boy kuru soğan, 1 adet orta boy havuç, 1 kahve fincanı pirinç, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 adet limon suyu, 1/2 demet dereotu, yeterince tuz ve su




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
En 'net' torpil!Mankenlik iyice dejenere oldu
Herkes yardım etsin!...Kalp krizine yenilmek yok
Lopez klonlarıVictoria's Secret 'T-box'...
Aşı olmazsa korunamazSosyetik güzel işe iyice ısındı
Ne olacak bu halim!Çeşme'de ortaya çıktı
Devlerin buluşmasıİkinci bebek yolda
Şaklabanlar kim?Kısa... Kısa...
'Burun kanaması' deyip...AŞK sağlığı tehdit ediyor
Zayıfsa düşük riski fazlaDr. Nazan Bozkurt: Diş...
Hem çok neşeli hem de indirimliDesa fırsatları kaçmaz
Fiyatlar da eridi!Afrodizyak etkisiyle aşka...
Bronz güzelliğinize çok...Bal özlü Roen ile banyoda spa
Koton'da her şeyetiketin...Cilt lekelerine karşı OLAY var
Acil servisSigarayı en şık bırakan siz olun
AŞK mesajları
GÜNCEL
İpin İpin ucu kaçtıysa...
Ben "İpin ucu kaçtı' cümlesini batağa sürüklenen 2 farklı kesim için...
Müzikli yas
'Duygu'lar tutuklu
Af fedildi af fetmedi
Kadınlık cezası
Gözünün gözlerini istiyor
Çevreci imam cemaati artırdı
SPOR
Şimdi Şimdi çiftetelli zamanı
Sarı-Lacivertliler, saat 21.00'de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda...
Bu maçın bilincindeyiz
Sağlam basacağız
Fener Fatih'in işini bitiriyor
Kone yan çiziyor
Zürih, Beşiktaş'tan öcü gibi...
Rakibi havaya sokma 20...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 31°C 22°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 33°C 21°C 
İZMİR Az Bulutlu 35°C 25°C 
ANTALYA Az Bulutlu 33°C 26°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 49.880,900 D:% -0,78
DOLAR S: 1,301 D:% 0,81
EURO S: 1,765 D:% 0,48
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu