Günün Menüsü
Çeşminigar Çorbası HAZIRLAMA: Yağda soğanları pembeleştirin. Unu ilave edip, kavurun. Mercimeği, su veya et suyu ve tuz ile pişirin. Ateşten alıp, süzgeçten veya blender'dan geçirin. Tekrar ağır ateşte çorbaya önce sütü sonra çırpılmış yumurta-limonu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Tavada 1 ç.k. margarin ile küp doğranmış ekmekleri kavurun. Kırmızıbiber ekleyerek çorbanın üzerine gezdirin. MALZEME: 1 su b. kırmızı mercimek, 4 su b. su veya et suyu, 1.5 su b. süt, 2 yumurta sarısı, 1/4 limon suyu, 2 ç.k. margarin, 2 soğan, 1 ç.k. un, tuz. Kırmızıbiber, 2 dilim ekmek, 1 ç.k. margarin
Ali Paşa Kebabı HAZIRLAMA: Yağı eritip, etleri ilave edin. Etleri ara sıra karıştırarak kavurun. Et bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin. Domatesi küp şeklinde doğrayıp, tencereye ekleyin. Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi koyup, etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Ardından üzerine kıyılmış maydanozu serpin, karıştırarak soğumaya bırakın. Etleri delikli kepçe ile çıkartıp, bekletin. Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin. Milföy hamurunun ortasına soğuttuğunuz etli karışımdan koyup, zarf şeklinde kapatın. Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin. MALZEME: 10 adet milföy hamuru, 400 gr parça et, 1 adet domates, 2 adet soğan, 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı, yarım demet maydanoz, 1 adet yumurtanın sarısı, 1 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber
Zeytinyağlı Yer Elması HAZIRLAMA: Yerelmasını soyup, ceviz büyüklüğünde doğrayın. İnce kıyılmış kuru soğanı sıvı yağda pembeleştirdikten sonra yerelmasını ve kabuğunu soyarak yuvarlak kestiğiniz havucu (halka halka) tencereye ilave edip, 2-3 dakika daha kavurun. Pirinci, toz şekerini, limon suyunu ve yeterince tuzu ilave edip, üst seviyesine çıkana kadar sıcak su koyarak bir kere karıştırın ve ağzını kapalı olarak pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkartıp, dereotu yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. MALZEME: 1 kg yerelması, 1 adet büyük boy kuru soğan, 1 adet orta boy havuç, 1 kahve fincanı pirinç, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 adet limon suyu, 1/2 demet dereotu, yeterince tuz ve su
|