Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 14 Ağustos 2007  

Süper lig panoraması



GOL KRALLIĞI
2 GOL:
Hakan Şükür (Galatasaray) 1 GOL: Kerim, Murat (İstanbul Büyükşehir Belediyesi), Bobo (Beşiktaş), Yasin, Ahmet Dursun (Ankaragücü, Tayfun (Ankaraspor), Ali Bayraktar, Zurita (Gaziantepspor), Gökhan, Koray, Mehmet Topuz (Kayserispor), Uğur (Vestel Manisaspor), Mehmet Çakır (Gençlerbirliği), Serkan, Kemal Yıldırım (Gençlerbirliği OFTAŞ Spor), Lincoln, Volkan (Galatasaray)

HAFTANIN TAKIMI
İstanbul B.B.

Süper Lig'in yeni takımı, Fenerbahçe gibi dev bir ekibi Olimpiyat Stadı'nın çimlerine gömdü. İstanbul B.B. mütevazı kadrosuyla rakibi önünde üstün bir oyun sergileyerek haftanın takımı olmayı hak etti.

HAFTANIN HAKEMİ
Cüneyt Çakır

Ankaraspor-Ankaragücü maçında çok iyi bir yönetim gösterdi. Pozisyonları yakından takip ederken gördüğünü çaldı ve sezona başarılı bir başlangıç yaparak haftanın hakemi oldu.

HAFTANIN KARMASI
Hasagiç (Büyükşehir)
Tozo (OFTAŞ)
Egemen (Bursa)
Efe (Büyükşehir)
Deumi (G.Antep)
Lincoln (G.Saray)
G.Ünal (Kayseri)
S.Kurtuluş (Beşiktaş)
S.Özkan (Beşiktaş)
Kerim (Büyükşehir)
H.Şükür (G.Saray)

HAFTANIN FUTBOLCUSU
H.Şükür (G.Saray)

36 yaşındaki delikanlı Çaykur Rizespor maçında attığı 2 golle uzun süren sessizliğini bozdu. Hakan bu maçta çok çalışırken genç ankadaşlarına örnek oldu ve alkışlandı.

HAFTANIN GOLÜ
Ankaragücülü Yasin Çelik'in yaklaşık 40 metreden Ankaraspor'a attığı gol haftanın en güzel golüydü. Lincoln'ün uzaktan attığı şık gol de jeneriklere geçecek kadar güzeldi.

KART GÖRENLER

SARI KARTLAR: Tümer Metin, Edu, Önder, Kezman (Fenerbahçe), Metin, Hasagiç (İstanbul B.B), Mertol, Burak, Sedat, Neca (Konyaspor), Ali Tandoğan (Beşiktaş), Ediz, Mehmet Yılmaz, Hürriyet (Ankaraspor), Emre, İlkem, Bebbe, Serkan (Ankaragücü), Mehmet Polat, Ekrem Dağ, Volkan, Zurita (Gaziantepspor), Halit Sinouh (Kasımpaşa), Kamber, Koray, Erdal (Kayserispor), Uğur (Vestel Manisaspor), Fatih Egedik, Yusuf, Bülent Ertuğrul, Caner, Musa Kuş (Denizlispor), Egemen, Vega, Hernandez (Bursaspor), Engin, Erhan, Zoriç, Carle (Gençlerbirliği), Tozo (G.Birliği OFTAŞ), Ergün, Emre, Turgay (Çaykur Rizespor), Sabri (Galatasaray)

HAFTANIN KARE ASI
H.Şükür (G.Saray)
S.Kurtuluş (Beşiktaş)
Hasagiç (Büyükşehir)
G.Ünal (Kayseri)

HAFTANIN OLAYI
Süper Lig olaylı başladı
Trabzonspor-Sivasspor maçı bitime 30 saniye kala Trabzonlu taraftarların sahaya girmesiyle tatil edildi. G.Saraylı Hakan Şükür ise attığı 2 golle Sarı-Kırmızılı forma altındaki gol sayısını 219'a çıkarıp rekor kırdı.

HAFTANIN TEKNİK ADAMI
Abdullah Avcı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hocası, Fenerbahçe'yi çok iyi analiz ettiğini verdiği taktikle gösterdi. Avcı, takımına cesur bir futbol oynatırken yerinde değişiklikler yaptı ve galibiyette çok büyük rol oynadı.

KADER ANI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fenerbahçe önünde 1-0 öndeyken karşılaşmanın 24. dakikasında Tümer Metin ceza sahasında kaleci Hasagiç ile karşı karşıya kaldı. Solak yıldızın çaprazdan yaptığı vuruşu Boşnak kaleci mükemmel kurtardı ve bir kader anına imza attı. Beşiktaş-Konya maçında da 68. dakikada Murat Hacıoğlu'nun kafa vuruşunu Hakan çeldi ve top Eren'in önüne düştü. Bu oyuncu boş kaleye golü atmak üzereyken Hakan buna izin vermedi. Bu da bir kader anıydı.

CEZA ALANLAR

TRABZON TARAFTARI Trabzonspor taraftarı son yıllarda ne yazık ki takımlarına zarar vermeye başladı. Bordo-Mavili takım 1-0 öndeyken sahaya girip maçın tatil edilmesine neden oldular. Bunun anlamı takımı sabote etmekten başka birşey olamaz.
ZİCO Fenerbahçe gibi şöhretli bir kadronun hocalığını yapan Zico, İstanbul B.B. karşısında takımını sadece seyretti o kadar. Kötü gidişatı gördüğü halde bir seyirciden farksızdı. Maç içinde bir tek doğru hamle yapmayarak çok kötü not aldı.

YAZARLAR NE DEDİ?

FENERBAHÇE
Alaattin METİN (Akşam):
Zico da futbolcular da rakibi küçümsemişler ve işlerini ciddiye almamışlar. Turkuaz formalarının içinde hepsi sanki sahada tatilde gazozuna maç oynuyor gibiydiler. Futbol ciddi oyundur sahada koşmazsan, mücadele etmezsen, savaşmazsan ne olursa olsun asla kazanamazsın.
Selçuk YULA (Takvim): Hazırlık maçlarında sol kanadı mükemmel kullanan Uğur Boral ve Roberto Carlos ikilisini gözlerimiz boşuna aradı. Şu açıkça görüldü ki, Alex'siz Fenerbahçe meyvesiz ağaca benziyor. Ne ara pası atan, ne oyun kuran kimseye rastlamadık. Fenerbahçe bir an önce toparlanıp eksikliklerini gidermeli.
Rıdvan DİLMEN (Milliyet): Ben hayatımda böyle rezil bir Fenerbahçe görmedim. Saha içinde ne disiplin ne oyun sistemi vardı. Pozisyona bile giremediler. Bir takımın oyuncuları kötü pas kullanabilir, hatalı gol yiyebilir, kötü şut veya çalım atabilir ama asla sahada yürüyemez. Bülent Yıldırım ise iyi bir maç yönetti.

BEŞİKTAŞ
Naci ARKAN (Türkiye):
Tello, Konyaspor maçında iyi bir performans göstererek yıllardır aranan sol kanat oyuncusu olduğunu herkese gösterdi. Serdar Özkan'ın ise yıldızı yine parlamaya devam etti. Ricardinho'nun Tello ile iyi kontak kurması ve rakibin amansız presini verkaçlarla yerle bir etme anlayışı, Beşiktaş'ın Sağlam'la adım attığı önemli değişiklikti.
İlker ATEŞ (Fotomaç): Tello sol bek oynuyor, kale önüne devamlı top yolluyor. Serdar Kurtuluş'u ise sormayın. Sağ bek mi sol bek mi bunu anlamayadım. O kulvarda her topu kovalıyor. Koray orta sahada aslanlar gibi boğuşuyor. Ricardinho ince işlerin mimarı unvanını kimseye kaptırmıyor. Beşiktaş'ın artık hem hocası, hem sonuna kadar yarışı sürdürecek bir takımı var. Bu da büyük ilerleme.

GALATASARAY
Gökmen ÖZDENAK (Fanatik):
Galatasaray'da birbirinden güzel 4 golü ve bir o kadar iyi futbolu taraftarın izleyememesi gerçekten acıydı. Tartışılan Kalli daha ilk maçta nasıl doğru bir seçim olduğunu herkese gösterdi. Transferlerin UEFA Kupası ve uzun lig maratonu içinde takıma olan etkisini zaman gösterecek.
İlhan SÖYLER (Hürriyet): Galatasaray bu sezon hücum adamlarının dışında orta sahada oyuncularıyla da çok gol bulacaktır. Hakan Şükür ise hasretini bitirdi. Zaman zaman geri geldi ileri gitti. Bir kafa golü kaçırınca oh çekti. Galatasaray'ın bir, iki eksiği var. Defansın sağı açık veriyor oraya takviye şart. Ç.Rizespor'un verilmeyen bir penaltısı vardı. Çünkü Ayhan'ın yaptığı hareket kesinlikle penaltıydı.


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Cimbom Kone'yi yarın getiriyorSon harekat
Müjde! Alex oynuyorTedbirli olacağız
Babamı bile tanımamOlay tamamen planlı eylem
Ayman savaş istiyorAltın jenerasyon
Gururumuzsun HalilKayseri hedef büyüttü
Bizi yalnız bırakmayınKontenjana ilgi yok
Giray Bulak'ın mazereti varFener&Kartal'a İngiliz hakem
Hasan Tankaya TAKVİM'deİddaa maç sonuçları
Fairson yine kazanırHaber turu
SAKLAMBAÇ
Bermuda Bermuda şeytan üçgeni
Oğuz Kayhan'dan ayrılan Demet Akalın, Çeşme'de gününü gün ediyor!...
Bikini liginde birinci 'Pınar'
Bu 25 öneriye dikkat!
Kalbini tanı sağlığını koru
Hareketsizlik hasta ediyor
Güneş MS'i önlüyor
Yanlış diyet kemik eritir
EKONOMİ
Hükümet Hükümet 'havada' greve el koydu, uzlaşma arayacak
Bakanlar Kurulu, THY'de düğümü çözmek için düğmeye bastı. 3 bakandan...
Dünyayı sarsan mortgage...
Bisküvinin tahtını dondurma...
Merkez bankaları musluğu açtı...
Vatandaş ucuz diye motorine...
Domatesin ateşi düştü
Üreticiler, rakının vergisi...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 31°C 23°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 34°C 20°C 
İZMİR Az Bulutlu 34°C 24°C 
ANTALYA Az Bulutlu 33°C 23°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 34°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 50.272,520 D:% 2,21
DOLAR S: 1,285 D:% 0,20
EURO S: 1,754 D:% 0,09
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu