Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 14 Ağustos 2007  

Günün menüsü



Çin Salatası
MALZEME: 1 adet turp, 1 adet soğan, 1 adet havuç, 1 adet salatalık, 1/4 marul, 1 çay fincanı soya filizi konservesi. Sos: 1 çay b. yoğurt, 1 çay k. ketçap, 1 çay k. limon suyu, 1 çay k. tuz
HAZIRLAMA:
Turp, salatalık ve havucu rendeleyin. Malzemeyi bir kapta karıştırın. Marul ve soğanı ince ince kıyıp, servis tabağına alın. Üzerine turp, salatalık ve havuç karışımını yayın. En üste soya filizini yerleştirin. Yoğurt, ketçap, limon suyu ve tuzla sos hazırlayın. Salatanın üzerine sosu gezdirip, servis yapın.

Fırında Sarımsaklı Tavuk

HAZIRLAMA: Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patatesleri iri küpler halinde doğrayın. Tavuğu yıkayıp kurulayın. 1 tatlı kaşığı kekik, karabiber ve 1 tutam tuzu karıştırıp tavuğun içini dışını ovun. 4 çorba kaşığı sıvı yağı ve tavuğu derin bir fırın kalıbına yerleştirin. Sarımsak, soğan ve patatesleri ilave edin. Kalan kekiği üzerine serpin. Kalan sıvı yağ, limon suyu ve yarım su bardağı suyu tavuğun üzerine gezdirerek döküp, tuz serpin. Alüminyum kağıtla kalıbın üzerini kaplayıp fırına verin ve 20 dk pişirin. Fırından alıp kağıdı çıkartın ve 20 dk daha pişirin. Gerekirse biraz su ilave edebilirsiniz. Fırından çıkarınca sarımsakları içinden alın. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: 1 adet bütün tavuk, 2 baş sarımsak, 8 adet arpacık soğan, 1 kilo sarı patates, yarım limon suyu, 1.5 tatlı kaşığı kekik, 7 çorba kaşığı sıvı yağ, yarım su bardağı su, tuz, karabiber

Armutlu Kek
MALZEME: 150 gr tereyağı veya margarin, 150 gr toz şeker, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 2 çorba kaşığı kakao, 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı süt. Süslemek için: 1 adet armut, yarım limon suyu
HAZIRLAMA: Fırını 190 derecede ısıtın. Yuvarlak veya kalp şeklindeki kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın. Yağ, şeker, un, kabartma tozu ve kakaoyu geniş bir kapta karıştırın. İçine çırpılmış yumurtaları ve sütü ekledikten sonra 3-4 dakika daha karıştırın. Soyulup dilimlenmiş armutları limon suyuna batırdıktan sonra kek kalıbına simetrik biçimde dizin. Önceden hazırladığınız karışımı armutların şeklini bozmadan kalıbın içine boşaltın. Isıttığınız fırında 35 dakika pişirdikten sonra kalıbı ters çevirin. İsteğe göre sıcak ya da soğuk servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bermuda şeytan üçgeniBikini liginde birinci 'Pınar'
Bu 25 öneriye dikkat!Kalbini tanı sağlığını koru
Hareketsizlik hasta ediyorGüneş MS'i önlüyor
Yanlış diyet kemik eritirBu habere iyi bakın...
Havada aşk kokusuBen bunu hep yapıyorum
İflas edenlere Çelik de eklendiOrkestrayla para kavgası
Lerzan, kapı kapı dolaşıyorYürekleri hoplattı!
Hiç kimse Aysun'u öpmek...Mehmet, Tarkan'ın...
'Sevgilim olsun!'Gelecek yaza hazır olun
Sivilcelerin ilacı: ÇilekDudak güzelliği için...
Kalçaları sıkılaştır seksi ol!Ayranın 'otlu'su yılları...
Hayat ertelenmezİçinde şov olan her şeyi seviyor
''Hatırla Sevgili''nin...'Sen ağlarsan, ülke ağlar'
Türk filmi tadı gönülleri...Acil servis
Aşk mesajlarıOrtopedi ve Travmatoloji...
GÜNCEL
Dehşet Dehşet dümende
Bostancı'dan Avşa'ya giden deniz otobüsü, dümeni kilitlenince Boğaz...
Ateşli miras
Kömürlükte yaşam
Duran saat cinayeti çözdü
Islıkla hayata dönüş
Holdingte istifa dayağı
Evlenen erkek tembelleşiyor!
SPOR
Cimbom Cimbom Kone'yi yarın getiriyor
Hollanda'da bulunan Başkan Yardımcısı Adnan Polat ve Haldun Üstünel,...
Son harekat
Müjde! Alex oynuyor
Tedbirli olacağız
Babamı bile tanımam
Olay tamamen planlı eylem
Ayman savaş istiyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 31°C 23°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 34°C 20°C 
İZMİR Az Bulutlu 34°C 24°C 
ANTALYA Az Bulutlu 33°C 23°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 34°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 50.272,520 D:% 2,21
DOLAR S: 1,285 D:% 0,20
EURO S: 1,754 D:% 0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu