Günün menüsü
Çin Salatası MALZEME: 1 adet turp, 1 adet soğan, 1 adet havuç, 1 adet salatalık, 1/4 marul, 1 çay fincanı soya filizi konservesi. Sos: 1 çay b. yoğurt, 1 çay k. ketçap, 1 çay k. limon suyu, 1 çay k. tuz HAZIRLAMA: Turp, salatalık ve havucu rendeleyin. Malzemeyi bir kapta karıştırın. Marul ve soğanı ince ince kıyıp, servis tabağına alın. Üzerine turp, salatalık ve havuç karışımını yayın. En üste soya filizini yerleştirin. Yoğurt, ketçap, limon suyu ve tuzla sos hazırlayın. Salatanın üzerine sosu gezdirip, servis yapın.
Fırında Sarımsaklı Tavuk HAZIRLAMA: Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patatesleri iri küpler halinde doğrayın. Tavuğu yıkayıp kurulayın. 1 tatlı kaşığı kekik, karabiber ve 1 tutam tuzu karıştırıp tavuğun içini dışını ovun. 4 çorba kaşığı sıvı yağı ve tavuğu derin bir fırın kalıbına yerleştirin. Sarımsak, soğan ve patatesleri ilave edin. Kalan kekiği üzerine serpin. Kalan sıvı yağ, limon suyu ve yarım su bardağı suyu tavuğun üzerine gezdirerek döküp, tuz serpin. Alüminyum kağıtla kalıbın üzerini kaplayıp fırına verin ve 20 dk pişirin. Fırından alıp kağıdı çıkartın ve 20 dk daha pişirin. Gerekirse biraz su ilave edebilirsiniz. Fırından çıkarınca sarımsakları içinden alın. Sıcak olarak servis yapın. MALZEME: 1 adet bütün tavuk, 2 baş sarımsak, 8 adet arpacık soğan, 1 kilo sarı patates, yarım limon suyu, 1.5 tatlı kaşığı kekik, 7 çorba kaşığı sıvı yağ, yarım su bardağı su, tuz, karabiber
Armutlu Kek MALZEME: 150 gr tereyağı veya margarin, 150 gr toz şeker, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 2 çorba kaşığı kakao, 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı süt. Süslemek için: 1 adet armut, yarım limon suyu HAZIRLAMA: Fırını 190 derecede ısıtın. Yuvarlak veya kalp şeklindeki kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın. Yağ, şeker, un, kabartma tozu ve kakaoyu geniş bir kapta karıştırın. İçine çırpılmış yumurtaları ve sütü ekledikten sonra 3-4 dakika daha karıştırın. Soyulup dilimlenmiş armutları limon suyuna batırdıktan sonra kek kalıbına simetrik biçimde dizin. Önceden hazırladığınız karışımı armutların şeklini bozmadan kalıbın içine boşaltın. Isıttığınız fırında 35 dakika pişirdikten sonra kalıbı ters çevirin. İsteğe göre sıcak ya da soğuk servis yapın.
|