Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 13 Ağustos 2007  

Günün menüsü



Çatal Çorba
MALZEME: 1 çay bardağı yeşil mercimek, 1 su bardağı aşurelik yarma, 6 su bardağı su, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı margarin, 300 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı pul biber ve tuz

HAZIRLAMA: Yeşil mercimeği, yarmayı 6 bardak su ile kısık ateşte kaynatın. Bir tavada ince doğranmış soğan ve kıymayı margarinle kavurun. Nane ve pul biberi ekleyin. Çorbayı servis tabağına koyup, hazırladığınız sosu üzerine dökün. Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz koyabilirsiniz.

Krema Soslu İstavrit
MALZEME: 8 adet istavrit, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1.5 çorba kaşığı limon suyu, tuz. Sos için: Çeyrek kutu krema (200 gr lık kutu), 1 çorba kaşığından az tereyağı, 1.5 çorba kaşığı un, yarım limon suyu, 1 adet yumurtanın sarısı, yarım çay

HAZIRLAMA: Temizleyip, bol suda yıkadığınız istavritleri tuz ve limon suyuyla ovarak fırın tepsisine dizin. Üzerine çok küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağını koyun. Orta ısıdaki fırında üzerleri çok hafif pembeleşinceye dek pişirin. Bu arada beyaz sosu hazırlayın. Malzemelerin hepsini blender'dan geçirin. Ve teflon bir tencereye aktarıp, sürekli karıştırarak kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. Fırında çok az tereyağı ve limon suyuyla pişirdiğiniz istavritlerin üzerine dökerek servis yapın.

Helva-i Hakani
MALZEME: Yarım kahve fincanı tereyağı, 1 kahve fincanı margarin, 10 kahve fincanı pirinç unu, 4 çay bardağı süt, 2 su bardağı toz şeker, 50 gram iç badem

HAZIRLAMA: Tereyağı ve margarini tencerede eritin. Üzerine pirinç ununu ilave edip, pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın. Başka bir tencerede sütü kaynatın. Şekeri ilave edip, karıştırın ve pirinç ununun üzerine dökün. 2 dakika karıştırıp, ince kenarlı bir tepsiye boşaltın. Üzerine iç bademleri yerleştirin. Soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesin ve servis yapın. Dilerseniz dövülmüş şam fıstığı ile süsleyip, servis yapabilirsiniz.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sosyetik işgalEn çok Helin konuşuldu
Güvenle güneşleninArtık oyunculuk benim hayatım
Kalbini kurtarmak için...En ideal beslenme 4 yapraklı
40'tan sonra miyomlar...Depresyon yakında tarihe...
Kâbuslu gecelere sonYazar oluyor
Mehmet Akif'e Mardin desteğiSütünü içtin mi Yağmur!
Harıl harıl yemek öğreniyorHayatının en mutlu...
Tanyeli'ye mimar kazığı!'İkizler' aşka gelirse
Tatile sahilde devam ediyorIrmak'ın sevgi saati
Siyahla beyazın aşkına!Hollywood'un keşfettiği Türk
Güzellik saçlarda başlar...Onun tercihi Havaianas...
Anne bana Zippy alGüçlendiren seri
Düşman çatlatınZamanın efendisi
Çayda lezzeti keşfetAcil servis
Aşk mesajlarıGöğüs Hastalıkları Uzmanı...
GÜNCEL
Cehennem Cehennem misali
Gece açık bırakılan vantilatör, kısa devre yaptı. Kıvılcımla başlayan...
Seri trafik canavarı
Tüp bebek kuyruğu
En baba umut
Doğal hayat da yandı
Yaz tahtaya aşkını
Taksit taksit facia
SPOR
Lincoln&Hakan Lincoln&Hakan Cimbom Yaman
Lincoln lige 25 metreden attığı müthiş golle başlarken, Volkan'ın...
Hoşgeldin yeni Hagi
Rekor canavarı
Kone bitmek üzere
Trabzon'da utanç gecesi
Ve Yıldırım el koydu
Tehlike çanları
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Mevzii Sağanak Yağışlı 29°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 35°C 20°C 
İZMİR Az Bulutlu 33°C 23°C 
ANTALYA Açık 33°C 23°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 34°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 49.186,430 D:% -1,58
DOLAR S: 1,295 D:% 1,37
EURO S: 1,768 D:% 1,06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu