Günün menüsü
Çatal Çorba MALZEME: 1 çay bardağı yeşil mercimek, 1 su bardağı aşurelik yarma, 6 su bardağı su, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı margarin, 300 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı pul biber ve tuz
HAZIRLAMA: Yeşil mercimeği, yarmayı 6 bardak su ile kısık ateşte kaynatın. Bir tavada ince doğranmış soğan ve kıymayı margarinle kavurun. Nane ve pul biberi ekleyin. Çorbayı servis tabağına koyup, hazırladığınız sosu üzerine dökün. Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz koyabilirsiniz. Krema Soslu İstavrit MALZEME: 8 adet istavrit, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1.5 çorba kaşığı limon suyu, tuz. Sos için: Çeyrek kutu krema (200 gr lık kutu), 1 çorba kaşığından az tereyağı, 1.5 çorba kaşığı un, yarım limon suyu, 1 adet yumurtanın sarısı, yarım çay
HAZIRLAMA: Temizleyip, bol suda yıkadığınız istavritleri tuz ve limon suyuyla ovarak fırın tepsisine dizin. Üzerine çok küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağını koyun. Orta ısıdaki fırında üzerleri çok hafif pembeleşinceye dek pişirin. Bu arada beyaz sosu hazırlayın. Malzemelerin hepsini blender'dan geçirin. Ve teflon bir tencereye aktarıp, sürekli karıştırarak kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. Fırında çok az tereyağı ve limon suyuyla pişirdiğiniz istavritlerin üzerine dökerek servis yapın.
Helva-i Hakani MALZEME: Yarım kahve fincanı tereyağı, 1 kahve fincanı margarin, 10 kahve fincanı pirinç unu, 4 çay bardağı süt, 2 su bardağı toz şeker, 50 gram iç badem
HAZIRLAMA: Tereyağı ve margarini tencerede eritin. Üzerine pirinç ununu ilave edip, pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın. Başka bir tencerede sütü kaynatın. Şekeri ilave edip, karıştırın ve pirinç ununun üzerine dökün. 2 dakika karıştırıp, ince kenarlı bir tepsiye boşaltın. Üzerine iç bademleri yerleştirin. Soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesin ve servis yapın. Dilerseniz dövülmüş şam fıstığı ile süsleyip, servis yapabilirsiniz.
|