Günün menüsü
Püf Noktası Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız; pastanıza bir miktar mısır unu ilave edebilirsiniz. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmez.
Yaz Omleti MALZEME: 1 adet sarı dolmalık biber, 1 adet kırmızı dolmalık biber, 1 adet iri soğan, 1 diş sarımsak, 6 adet yumurta, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı, sirke, tuz, karabiber
HAZIRLAMA: Biberlerin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın. Soğanı ince ince dilimleyin ve sarımsağı kıyın. Tavada yağı kızdırıp, sarımsak ve soğanı orta ateşte pembeleştirin. Biberleri ilave edip, yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Sirke ile ıslatın, buharlaştırıp tuz ekin. Orta ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse çok az su ekleyebilirsiniz. Biberlerin arasını açıp, yumurtaları kırın. Tuz ve karabiber serpip, sıcak olarak servis yapın.
Zeytinyağlı Patates Sarması MALZEME: 2 adet orta boy patates, 1 su bardağı pirinç, 2 adet soğan, 2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı toz şeker, yarım demet taze nane, 250 gr asma yaprağı, 2 su bardağı su, tuz, karabiber
HAZIRLAMA: Patateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin. Ayıklayıp, yıkadığınız pirinci bir kaba alın. Soğanları ufak ufak doğrayıp patates, pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın. Toz şeker, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi de ekleyerek tekrar karıştırın. Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp, dolmaları sarın. Tencereye dizip, 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Nar Şerbetli Muhallebi MALZEME: 5 çorba kaşığı toz şeker, 4 çorba kaşığı pirinç unu, 2.5 su bardağı süt, yarım çay kaşığı vanilya. Şerbeti için: 1 adet büyük boy nar, yarım çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker
HAZIRLAMA: Öncelikle pirinç unu ve toz şekerini tencereye alın. Sütü yavaşça ilave edip, ezin. Tencereyi orta ateşe alın ve karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız tencereye vanilyayı ekleyin. Nar tanelerini ayırın. Küçük bir kapta yarım çay bardağı su ile 1 tatlı kaşığı toz şekerini kaynatın. Eğer narın taneli kalmasını istiyorsanız, kaynadıktan 10 dakika sonra ateşten indirin. İyice suyunun çıkması için çok daha uzun süre ateşte tutmanız ve süzmeniz gerekiyor. Daha sonra kup bardaklarına nar şerbetinden biraz koyun. Üzerine muhallebiyi yayın. Tekrar şerbet ve muhallebi şeklinde işlemi bitirin. Üzerini nar taneleri ile süsleyip, soğuyunca servis yapın.
|