Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 12 Ağustos 2007  

Günün menüsü



Püf Noktası
Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız; pastanıza bir miktar mısır unu ilave edebilirsiniz. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmez.

Yaz Omleti
MALZEME: 1 adet sarı dolmalık biber,
1 adet kırmızı dolmalık biber, 1 adet iri soğan, 1 diş sarımsak, 6 adet yumurta, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı, sirke, tuz, karabiber

HAZIRLAMA: Biberlerin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın. Soğanı ince ince dilimleyin ve sarımsağı kıyın. Tavada yağı kızdırıp, sarımsak ve soğanı orta ateşte pembeleştirin. Biberleri ilave edip, yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Sirke ile ıslatın, buharlaştırıp tuz ekin. Orta ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse çok az su ekleyebilirsiniz. Biberlerin arasını açıp, yumurtaları kırın. Tuz ve karabiber serpip, sıcak olarak servis yapın.

Zeytinyağlı Patates Sarması
MALZEME: 2 adet orta boy patates,
1 su bardağı pirinç, 2 adet soğan, 2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı toz şeker, yarım demet taze nane, 250 gr asma yaprağı, 2 su bardağı su, tuz, karabiber

HAZIRLAMA:
Patateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin. Ayıklayıp, yıkadığınız pirinci bir kaba alın. Soğanları ufak ufak doğrayıp patates, pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın. Toz şeker, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi de ekleyerek tekrar karıştırın. Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp, dolmaları sarın. Tencereye dizip, 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

Nar Şerbetli Muhallebi
MALZEME: 5 çorba kaşığı toz şeker,
4 çorba kaşığı pirinç unu, 2.5 su bardağı süt, yarım çay kaşığı vanilya. Şerbeti için: 1 adet büyük boy nar, yarım çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı toz şeker

HAZIRLAMA: Öncelikle pirinç unu ve toz şekerini tencereye alın. Sütü yavaşça ilave edip, ezin. Tencereyi orta ateşe alın ve karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız tencereye vanilyayı ekleyin. Nar tanelerini ayırın. Küçük bir kapta yarım çay bardağı su ile 1 tatlı kaşığı toz şekerini kaynatın. Eğer narın taneli kalmasını istiyorsanız, kaynadıktan 10 dakika sonra ateşten indirin. İyice suyunun çıkması için çok daha uzun süre ateşte tutmanız ve süzmeniz gerekiyor. Daha sonra kup bardaklarına nar şerbetinden biraz koyun. Üzerine muhallebiyi yayın. Tekrar şerbet ve muhallebi şeklinde işlemi bitirin. Üzerini nar taneleri ile süsleyip, soğuyunca servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Yeşim beni dolandırdıZirvedeki adam şaşırtacak!...
Ne ifadesi var?Bodrum İstanbul'a taşındı
Minik kalbi ömür boyu hiç...Yolun yarısında miyoma dikkat!
Sinüzit hakkında her şeyBalık yiyin kırışmayın
Hande'nin kod adı yetenekArtık susmanlazım Hülya
Bodrum'un pabucunu dama attı'Semum' için start verildi
Mahkeme yıldızlarıSertab'ın kalbinde Grammy
Yaşadığı aşk Sibel'i yorduİmdadınıza kalıcı makyaj...
Kusursuz bacaklar özgür...Şıklığın formülü
Tasarım harikası dokunuşİki hediyeden birini seçin
60'ların çizgisiRenklilere etkili çözüm
Keneleri de uzak tutuyorVedi'de yeni sezon başladı
Güneşten koruyunYıldızların parlaklığı
Dağınık saçlarAcil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
Göğüs Hastalıkları Uzmanı...
GÜNCEL
Gelinlik Gelinlik yerine kefen
Sabıkalı genç, evlenmek için kaçırdığı 16 yaşındaki sevgilisini...
Şüpheli ölüm
Ameliyat şoku
Dipsiz sarhoşluk
Batağa götüren yol
Işık onun için yandı
Hayata inat etti
SPOR
En En Bobo başlangıç: 1-0
Sheriff maçının ardından dün de sahneye çıkan Bobo, 37. daki kadaki...
G.Saray&Lincoln'den sessiz gala
Bu yola baş koyduk
Huzuru bozmayın
Golcü artık şart
Kaderi Anderlecht'e bağlı
Grafite dünden razı ama...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 32°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 38°C 23°C 
İZMİR Az Bulutlu 34°C 22°C 
ANTALYA Az Bulutlu 31°C 25°C 
ADANA Az Bulutlu 34°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 49.186,430 D:% -1,58
DOLAR S: 1,295 D:% 1,37
EURO S: 1,768 D:% 1,06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu