Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 11 Ağustos 2007  

Acil servis



Yazın zayıflıyorum kışın şişmanlıyorum
Kış geldiğinde daha çok canım tatlı istiyor, yaz aylarına göre daha çok yemek yiyorum. Genelde kışın kilo alıyorum. Bu kısır döngüden kurtulamıyorum. Bunu nasıl aşarım?
Rumuz / Bunaldım
Kış aylarında güneş ışınlarının eğik vuruşu iştah düzeyini etkilemektedir. Havanın kapalı oluşu da bu duyguyu tetikler. Bu her şeyden önce psikolojiktir. Yaz aylarında hava sıcaklığının yüksek oluşu kişide yemek yeme düzeyinde azalmaya, vücudun serinlemesi için su ve su içeriği yüksek besinlerin tüketimi artmasına yol açar. Kış aylarında kilonuzu korumak için yine su tüketiminizi koruyunuz. Az ve sık öğünler tercih ediniz. Tatlı yerseniz; o günü hareketli geçiriniz ve daha hafif besinleri tüketmeye özen gösteriniz.
Diyetisyen Fatmagül Yılmaz

Kaç yaşına kadar hamile kalınabilir?
Merhaba, ben 6 yıldır evliyim. Eşim çocuk istiyor. Acaba, kaç yaşına kadar normal yollardan hamile kalınması mümkün oluyor?
Alin/ İstanbul
Kadında yumurtalıklar görev yaptığı müddetçe normal yollardan gebe kalma olasılığı vardır. Fakat, yumurtalıklar 35 yaştan sonra kaliteli yumurta üretemezler. Gebelik için en kaliteli yumurtalar 20-30 yaş arasında olmaktadır. 38 yaştan sonra ise yumurtanın kalitesi iyice azalır. Yumurtalıkların kaliteli yumurta hazırlama güçleri bazı testler ile tespit edilebilir. 35 yaş üzeri olan kadınların bu durumu test ettirmelerini öneriyorum.
Kadın Doğum Uzm. Dr. Düzgün Korkmaz

Prostat kanseri olma riskim var mı?
Sayın doktor, geçtiğimiz aylarda bana prostat büyümesi teşhisi konuldu. Tedavim halen devam ediyor ve şu sıralar her şey yolunda görülüyor. Doktorum tedavi sürecindeki gelişmelerden son derece memnun olduğunu söylüyor. Ancak benim özellikle merak ettiğim konu, prostat büyümesinin kansere neden olup olmadığı... Bu konuda beni bilgilendirirseniz, çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Rumuz/Korkuyorum
Prostat büyümesi kansere yol açmaz. Ancak, ayrıca prostat kanseri de olabilir. Bunun erken saptanması çok önemlidir. Bu yüzden 40 yaşını aşkın erkeklerin düzenli olarak PSA kan tahlili ile ürolojik muayeneden geçmeleri gereklidir.
Üroloji Uzmanı Dr. Tansu Güdelci

Döküntülü hastada ateş düşürülür mü?
Sayın doktor, acaba döküntülü hastalıklarda çocuğun ateşini düşürmek doğru mudur? Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.
Rumuz / Anne
Evet, ateşin nedeni ne olursa olsun çocuğa rahatsızlık veriyorsa ateş düşürücü ilaçlar kullanmak gerekir. Halk arasında, 'Döküntülü hastalıklarda ateş düşürülmez' şeklinde oldukça yanlış bir inanış vardır. Fakat bu, kesinlikle doğru değildir. Ateş düşürücü vererek, döküntünün çıkmasına engel olamazsınız, sadece çocuğun biraz rahatlamasını sağlarsınız. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, ateş düşürücü olarak aspirin kullanmamaktır. Çünkü aspirin, suçiçeği gibi bazı döküntülü hastalıklarda karaciğer için zararlı olabilir. Her zaman kullandığınız ateş düşürücü şurupları döküntülü hastalıklarda da güvenle kullanabilirsiniz...
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Özkılıç

Acaba nasıl bir önlem almalıyım?
Cinsel ilişkiye girdikten sonra rahmimde siğiller çıktı. Partnerim daha önce birçok kişiyle cinsel ilişkiye girdi. Acaba bu bir hastalık habercisi mi?
Rumuz / Çiçek
Her şeyden önce partner değiştirmek cinsel hastalıkların yayılımını hızlandırmaktadır. Şüpheli bir durum görüldüğünde ise bir süre cinsel ilişkiyi kesmek, en kısa sürede bir doktorla temasa geçmek gerekir. Genital bölgede sonradan ortaya çıkan, yayılım gösteren her şey değerlendirilmelidir. Özellikle kadınlarda rahim ağzı kanserinden korunmak amacıyla kullanılan aşılar oldukça umut verici görünmektedirler.
Cilt Hast. Uzm. Dr. Herman Mayısoğlu

Protez sarkık göğsü düzeltebilir mi?
Merhaba, sık kilo alıp verdiğim bir dönemde memelerimde sarkma meydana geldi. Meme protezleri meme sarkıklığını düzeltir mi? Sizce ne yapmam gerekiyor?
Ayşe / Eskişehir
Bu protez sayesinde sadece meme büyür ve sarkıklık düzelmez. Nispeten nadir görülen durumlarda meme dokusunun içerisini doldurarak zaten meme alt çizgisi seviyesinde duran meme ucunu biraz yukarıda tutabilir.
Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Şemsi Bahadır




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Hande'ye su yokYakında Türkiye bizi konuşacak
Boşanma nedeni ekranın...Aşk trafiği çok karışık
Modern tıp yöntemleriyle...Memesi büyüyen beyler...
Yaratıcı ve çekiciDavetin yıldızı olun
Herkes Özlem'in 'kölesi olacak'Kavga çıkacak
Artık hayatım sadece aktrislikSosyetesever güzel
Kadir Abi açtı ağzını...Tek taşını genç aşkı aldı
Sıkıntı atıyor'Yıldızları' tanıyın
Hayalinizdeki bahçeye kavuşunKokulu havlular şimdi çok moda
Klima seçiminin püf noktaları...Büyük yaz kampanyası başladı
Elmalı kırmızı votkaBağbozumu başlıyor
Bitter çikolatada yepyeni...Anıl ile sadece cazibe konuşur
Almadan önce izleyinYüzünü masajla...
Göz çevresini güneşten korurFark yaratmak için
Müsli bar inceltirGünün mönüsü
Püf noktasıÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajlarıKulak Burun Boğaz Bölümü...
GÜNCEL
Sülün Sülün marketçi
İstanbul Bağcılar'da 9 yıl önce 'Selman Market' adlı bir işyeri açtı.
Yıkanma Ankaralı!
Asgari ödeme faciası
'Katil göl kocamı geri ver'
Tuğba tutuklandı
Anne sütü zehir oldu
Milyonlarca 'Umut'
SPOR
Belediye Belediye çalıştı Fener izledi
F.Bahçe, dünya yıldızı Roberto Carlos'lu kadrosuyla...
Yıldırım toplantı
Yolda kaldılar
İdmanda kapışma!
Grafite'ye u dönüşü
Kartal Konya'yı ağırlıyor
Daha hazır değiliz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 30°C 22°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 37°C 20°C 
İZMİR Açık 33°C 23°C 
ANTALYA Açık 34°C 24°C 
ADANA Açık 33°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 49.186,430 D:% -1,58
DOLAR S: 1,295 D:% 1,37
EURO S: 1,768 D:% 1,06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu