Günün menüsü
Patatesli Pay HAZIRLAMA: Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Un, yoğurt, kabartma tozu ve bir çimdik tuz ilave edip, iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru fırın kalıbına koyun. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Beyaz peyniri ufalayıp, püreye ekleyin. Hazırladığınz püreyi hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın. MALZEME: 7 çay bardağı un, 1 çay bardağı yoğurt, 1.5 su bardağı tereyağı, 3 adet patates, karabiber, tuz, 250 gr beyaz peynir, 1 paket kabartma tozu
Ballı ve Cevizli Pasta HAZIRLAMA: Yumurta, toz şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı derin bir kasede çırpın. Unu azar azar ilave edip, karıştırın. Üzerine yağı ekleyin ve fazla karıştırmadan yedirin. Yağlanmış fırın kalıbına dökün ve 200 dereceli fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Krem şantiyi ayrı bir kapta üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muzları dilimleyin. Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin. Birinci katına krem şanti sürüp, üzerine dilimlenmiş muzları dizin. Tekrar krem şantiyle kaplayın. Bal ve ceviz içini karıştırıp, krem şantinin üzerine ilave edin. İnce bir kat krem şanti ile sıvayıp, ikinci kat pandispanyayı yerleştirin. Krem şanti ile kaplayın. Çikolatayı eritip, ılınınca pastanın üzerine sürün. Kalan krem şanti ve çekilmiş şam fıstıkla dilediğiniz gibi süslemeler yapıp, baklava şeklinde dilimleyin. Buzdolabında bekletip, soğuk olarak servis yapın. MALZEME: Pandispanya için: 5 adet yumurta, yarım su bardağı toz şeker, yaklaşık 1 su bardağı kadar un, yarım çay bardağı eritilmiş margarin, 1 adet limon kabuğu rendesi, yarım çay kaşığı vanilya. İç malzemesi için: 1 büyük kutu hazır krem şanti, 2 su bardağı çekilmiş ceviz içi, 2 adet muz, 1 çay bardağı bal, 2 kare paket çikolata
|