Günün menüsü
Beşamel soslu pirzola HAZIRLAMA: Etin yağlı kısımlarını temizleyin. Hepsini yağlı bir kağıda yan yana dizin. Kıyılmış maydanoz, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberiyeyi bir kasede karıştırıp etlerin üzerine serpin. Birkaç dakika dinlendirin. Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Ardından sütü azar azar dökerek ilave edin. Beşamel sosu koyu kıvama gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz. Tuz, karabiber ve Hindistan cevizini koyup, devamlı karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Ateşten alıp, geniş bir tabağa koyun ve soğumaya bırakın. Pirzolaları önce beşamel sosa, ardından çırpılmış yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayın. Kızdırılmış yağda iki taraflı olarak kızartıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin. Limon dilimleri ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın. MALZEME: 12 adet kuzu pirzola, 2 çorba kaşığı tereyağı, 4 çorba kaşığı un, 1.5 su bardağı süt, 2 adet yumurta, 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 3 çorba kaşığı galeta unu, kızartmak için sıvı yağ, 2 adet limon, 1 tutam biberiye, 1 çay kaşığı Hindistan cevizi, tuz, karabiber
Anadolu Bulgur pilavı HAZIRLAMA: Soğanı ince rendeleyip, yağda 2-3 dakika pembeleştirin. Domatesi küçük küçük doğrayıp, soğana ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup, 3 su bardağı su veya et suyunu ilave edin. Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyerek ateşi kısın. Suyunu çekip, bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın. Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış mercimek ve nohutu ilave edin. Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Yarım saat dinlendirip, ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın. NOT: Aynı pilavı nohut yerine kuru fasulye kullanarak da yapabilirsiniz. MALZEME: 2 su bardağı pilavlık bulgur, 3 su bardağı su veya et suyu, 1 adet soğan, 1 adet domates, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı haşlanmış nohut, 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 demet taze nane, tuz, biber
|