Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 09 Ağustos 2007  

Günün menüsü



Beşamel soslu pirzola
HAZIRLAMA: Etin yağlı kısımlarını temizleyin. Hepsini yağlı bir kağıda yan yana dizin. Kıyılmış maydanoz, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberiyeyi bir kasede karıştırıp etlerin üzerine serpin. Birkaç dakika dinlendirin. Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Ardından sütü azar azar dökerek ilave edin. Beşamel sosu koyu kıvama gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz. Tuz, karabiber ve Hindistan cevizini koyup, devamlı karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Ateşten alıp, geniş bir tabağa koyun ve soğumaya bırakın. Pirzolaları önce beşamel sosa, ardından çırpılmış yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayın. Kızdırılmış yağda iki taraflı olarak kızartıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin. Limon dilimleri ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: 12 adet kuzu pirzola, 2 çorba kaşığı tereyağı, 4 çorba kaşığı un, 1.5 su bardağı süt, 2 adet yumurta, 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 3 çorba kaşığı galeta unu, kızartmak için sıvı yağ, 2 adet limon, 1 tutam biberiye, 1 çay kaşığı Hindistan cevizi, tuz, karabiber

Anadolu Bulgur pilavı
HAZIRLAMA: Soğanı ince rendeleyip, yağda 2-3 dakika pembeleştirin. Domatesi küçük küçük doğrayıp, soğana ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup, 3 su bardağı su veya et suyunu ilave edin. Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyerek ateşi kısın. Suyunu çekip, bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın. Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış mercimek ve nohutu ilave edin. Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Yarım saat dinlendirip, ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın.
NOT: Aynı pilavı nohut yerine kuru fasulye kullanarak da yapabilirsiniz.
MALZEME: 2 su bardağı pilavlık bulgur, 3 su bardağı su veya et suyu, 1 adet soğan, 1 adet domates, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı haşlanmış nohut, 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 demet taze nane, tuz, biber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Alkışlar Sezen'eHamileleri sıcak hava vurmasın
Göğsünüzü iyi tanıyınTek kalemin adamı asla...
Ne varsa eskide varSeda Ertan meleğini...
Serdar çok akıllandıLopez'in taklitçisi!
2 milyon dolarım gitti'Mutluluk' sarhoşu
Sting'in peşinden ABD'ye...Ve Eda ayakta!
Ünlüler sünnetteBu eğlenceunutulmaz
Türk gençlere İtalyan övgüsüSultaniye ile üretilen...
Doğaya saygılı tuvalet kağıdıZamanın gücü artık kolunuzda
Roberto Carlos'la samba...Ağzınıza layık trio
Osse büyüleyecekGülümseten yaz indirimi
Her zaman rahatlık içinDev markalar minik fiyatlar
Rengarenk ve ışıltılı ürünlerGerçek formalar
Tasarımda son noktaAcil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
İç Hastalıkları Uzmanı...
GÜNCEL
Parçalanmış Parçalanmış kader
İstanbul Büyükçekmece'de sevgilisinin kullandığı motosikletten düşen...
'Kesintisiz' baskın
'Başka anneler ağlamasın'
Ücretsiz sağlık raporu
Canına can kattı
Kıskanç koca cinneti
Ölümüne sevda
SPOR
Bunun Bunun adı bilmece
Zico, Schalke 04'le Kuranyi pazarlığı yapan yönetime, "Deivid değil...
Kartal, Sheriff'i bozguna...
Bekle bizi Zürich
Zico'yu sıkıntı bastı
Postiga geliyor
Kuyumu kazıyorlar
Anderlecht aldatmasın
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 30°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 34°C 18°C 
İZMİR Az Bulutlu 33°C 21°C 
ANTALYA Az Bulutlu 34°C 24°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 52.070,550 D:% 2,69
DOLAR S: 1,259 D:% -1,29
EURO S: 1,737 D:% -0,94
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu