Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 08 Ağustos 2007  

Günün Menüsü



Ispanaklı Çipura
HAZIRLAMA: Balığın kılçıklarını ayırıp, tuz ve limon dilimleri ilave edilmiş suda haşlayın. Balık etini robottan geçirin. Krema, 1 tutam tuz ve karabiberle karıştırılmış yumurta aklarını mikserle çırpıp, balık etine ilave edin ve karıştırın. Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkartın. Altı adet küçük tartolet kalıbını yağlayıp bir ucu dışarıya sarkacak şekilde ıspanak yapraklarıyla döşeyin. Ortasına balık ezmesini doldurup, sarkan ıspanakları üzerine kapatın. 200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin. Sos için; kıyılmış soğanları 1.5 çorba kaşığı tereyağında sote edin. Sirkeli su ile ıslatıp, 1 tutam tuz ve karabiber serpin. Atelten alıp, kapağı kapalı olarak 15 dakika bekletin. Mikserle karıştırıp, hardal ve toz şekeri ekleyin. 1.5 çorba kaşığı tereyağı ile unu pembeleştirin. Sıcak balık suyunu azar azar dökerek sürekli karıştırın. 5 dakika pişirip, soğanlı karışıma ekleyin. Kalan tereyağını ilave edin. Dilerseniz üzerini nar taneleri ile süsleyip, sos eşliğinde servis yapın.
MALZEME: Tart için: 850 gr çipura balığı, 30 adet iri ıspanak yaprağı, 1.5 su bardağı taze krema, 2 adet yumurta akı, 1 adet limon, tuz, birkaç tane karabiber. Sos için: 4.5 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı un, 2 adet taze soğan, 1 çorba kaşığı acı hardal, 3 kepçe balık suyu, 2 çorba kaşığı sirke ile karıştırılmış su, 1 tutam toz şeker, tuz, karabiber

Keşkül
HAZIRLAMA:
Sütü kaynatıp, yumurta sarılarını ekleyerek karıştırın. Şeker, badem suyu ve tuzu ilave edip, kaynatın. Karışıma sübyeyi de ekleyip, 30 dakika daha kaynatın. Vanilyayı koyup, soğumaya bırakın. Keşkülü kaselere boşaltın ve Hindistan cevizi, Şam fıstığı ile süsleyip servis yapın.
MALZEME: 4 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 adet yumurta sarısı, 1 çay kaşığı badem suyu, 3 kahve fincanı sübye, 1 çay kaşığı vanilya, 1 çay kaşığı tuz, Şam fıstığı ve Hindistan cevizi




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Şöhret aslında ateşten gömlekSosyetik tarikat
Seksi sporcularKadınlar için çalışacak
Güneşim olmazsa kendimi...İstanbul'un isim annesi İO
Benzesem bile ancak yandandır!İshalin düşmanı temizlik!
Anasına bak da oğlunu alBrangelina'yı Colin vurdu!
Kısa... Kısa...Kaçırılmaz avantajlar
Saçlarınızı deniz ve...Mis kokan asetonlar
Platonik takılıyor100. yıl için özel üretim
Yeni ambalajı Şütaş'a yakıştıİhtiyacınız olan her şey
Çocuk modasınafarklı bir dokunuşBaskı ödüllü tişörtler
Çelebi Çiçek ile TAROT KartlarıAŞK mesajları
Aman dikkat sıcak çarparNormal görünüşe aldanmayın
ARI SOKARSA gazlı bezle silin...9 kadından 1'i memekanseri
Acil servisDr. Engin Yurt: Siz de...
GÜNCEL
Canavar Canavar
Alkollü olarak motosiklet kullanan genç, seyir halindeyken arkasından...
Köylü şaştı bu işe...
İstanbul alev alev
'Su şakası' gibi
Ticaretin adı 'çocuk'
Özelde tedavi şartları
Bürokrasi kurbanları
SPOR
Ya Ya Postiga ya Mista
Yabancı golcü transferinde sona yaklaşan Sarı-Kırmızılılar'ın...
Erken gol rahatlatır
Ortalık toz duman
Kuranyı'da son tango
Fatura ağır olur
Kartal'sın... Parçalarsın
Hasan Kabze Rusya yolcusu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 29°C 21°C 
ANKARA Az Bulutlu 33°C 18°C 
İZMİR Az Bulutlu 31°C 21°C 
ANTALYA Az Bulutlu 32°C 24°C 
ADANA Az Bulutlu 34°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 50.708,220 D:% 0,55
DOLAR S: 1,275 D:% -0,58
EURO S: 1,753 D:% -0,88
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu