Günün Menüsü
Ispanaklı Çipura HAZIRLAMA: Balığın kılçıklarını ayırıp, tuz ve limon dilimleri ilave edilmiş suda haşlayın. Balık etini robottan geçirin. Krema, 1 tutam tuz ve karabiberle karıştırılmış yumurta aklarını mikserle çırpıp, balık etine ilave edin ve karıştırın. Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkartın. Altı adet küçük tartolet kalıbını yağlayıp bir ucu dışarıya sarkacak şekilde ıspanak yapraklarıyla döşeyin. Ortasına balık ezmesini doldurup, sarkan ıspanakları üzerine kapatın. 200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin. Sos için; kıyılmış soğanları 1.5 çorba kaşığı tereyağında sote edin. Sirkeli su ile ıslatıp, 1 tutam tuz ve karabiber serpin. Atelten alıp, kapağı kapalı olarak 15 dakika bekletin. Mikserle karıştırıp, hardal ve toz şekeri ekleyin. 1.5 çorba kaşığı tereyağı ile unu pembeleştirin. Sıcak balık suyunu azar azar dökerek sürekli karıştırın. 5 dakika pişirip, soğanlı karışıma ekleyin. Kalan tereyağını ilave edin. Dilerseniz üzerini nar taneleri ile süsleyip, sos eşliğinde servis yapın. MALZEME: Tart için: 850 gr çipura balığı, 30 adet iri ıspanak yaprağı, 1.5 su bardağı taze krema, 2 adet yumurta akı, 1 adet limon, tuz, birkaç tane karabiber. Sos için: 4.5 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı un, 2 adet taze soğan, 1 çorba kaşığı acı hardal, 3 kepçe balık suyu, 2 çorba kaşığı sirke ile karıştırılmış su, 1 tutam toz şeker, tuz, karabiber
Keşkül HAZIRLAMA: Sütü kaynatıp, yumurta sarılarını ekleyerek karıştırın. Şeker, badem suyu ve tuzu ilave edip, kaynatın. Karışıma sübyeyi de ekleyip, 30 dakika daha kaynatın. Vanilyayı koyup, soğumaya bırakın. Keşkülü kaselere boşaltın ve Hindistan cevizi, Şam fıstığı ile süsleyip servis yapın. MALZEME: 4 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 adet yumurta sarısı, 1 çay kaşığı badem suyu, 3 kahve fincanı sübye, 1 çay kaşığı vanilya, 1 çay kaşığı tuz, Şam fıstığı ve Hindistan cevizi
|