Günün menüsü
Susuz Mantı HAZIRLAMA: Unu eleyerek bir kaba alın. Ilık su ve tuz ile yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yarım saat dinlendirin. Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde yufkalar açın. Margarini eritip, açtığınız yufkaların üzerine sürün. Yufkaları üst üste koyun ve merdane ile açın. Yufkadan istediğiniz büyüklükte kareler kesin. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi karıştırıp kestiğiniz kare hamurların içine koyun. Bohça gibi kapatın ve tepsiye dizin. Üzerine yağ gezdirip, fırında kızarana dek pişirin. Servis tabağına alın ve sarımsaklı yoğurt ile yağda kızdırılmış kırmızı pul biberi gezdirip servis yapın. MALZEME: Hamuru için: 2 su bardağı un, tuz, yeterince ılık su. İçi için: 150 gr kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, 4 çorba kaşığı margarin. Sos için: 1 kase yoğurt, 4 diş sarımsak, kırmızı pul biber
Zeytinyağlı kabak dolması HAZIRLAMA: Kabakları kazıyıp, yıkayın. Kabakların etli kısmını keskin bir bıçak veya oyucak yardımıyla boşaltın. Pirinci ayıklayıp, güzelce yıkayın. Soğanları rendeledikten sonra fıstık ve zeytinyağı ile kavurun. Pirinci de ekleyerek birkaç kere çevirin. İçerisine 2 su bardağı sıcak su koyup, orta ateşte suyunu çekene dek pişirin. Tencerenin üzerini örterek buharı ile yarım saat kadar demlendirin. İçine nane, üzüm, yenibahar, karabiber, şeker ve tuzu koyarak karıştırın. Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun. Dolmaları tencereye yerleştirip yağ, tuz, şeker ve su ile orta hararetli ateşte 30 dakika pişirin. MALZEME: 6 adet orta boy kabak, 12 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı şeker, yeteri kadar tuz. İç malzemesi için: 50 gr pirinç, 200 gr soğan (piyazlık doğranmış), 1 çay kaşığı çam fıstığı, 1 çay kaşığı kuş üzümü, 1 çay kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı şeker, 2 çay kaşığı nane, yeteri kadar tuz
|