Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 07 Ağustos 2007  

Acil servis



Eşim çok büyük acılar çekiyor
1 ay önce eşimin idrarıyla birlikte bir miktar kan geldi. Hastanede idrar testleri yapıldı ve "İdrar yollarında enfeksiyon var. Fakat kanın nereden geldiğini bilmiyoruz" dediler. Ultroson ve kamerayla idrar torbasına baktılar. Ultrason temiz çıktı. Kamera kontrolünde de kanallar rahim ve idrar torbası temiz çıktı. Eşim idrara çıkarken çok acı çekiyor ve hâlâ bir miktar kan geliyor. İlaç olarak sadece bir antibiyotik bir de suda eriyen ilaç verdiler. Acaba ağrı kesici içebilir mi? Başka ne yapmalıyız?
Rumuz / Kederli
Bu durum 'hemorajik sistit' dediğimiz ciddi bir idrar kesesi iltihabını düşündürüyor. En az 10 gün kadar bir antibiyotik ve 'paracetamol' içeren ağrı kesici almasında yarar var.
Üroloji Uzmanı Dr. Tansu Güdelci

Sezaryen mi, normal doğum mu?
4 aylık hamile bir kadınım. Sizce sezaryen mi yoksa normal doğum mu daha iyidir?
Elif / Burdur
Hamile kalan her kadının ilk aklına gelen soru sezaryenin mi yoksa normal doğumun mu daha iyi olduğudur. Bu sorunun doğru cevabı kişiden kişiye değişebileceği gibi hekimden hekime de farklılık gösterebilir. Bu yüzden bu soruyu cevaplamak çok kolay görülmemekle birlikte sorunun çözümünü bulmak için; öncelikle kişilerin istekleri, gebeliğin durumu, bebeğin ve plasentanın değerlendirmesi, annenin hangi tür doğuma elverişli olduğu ile doktorun önerileri doğrultusunda karar verilebilir.
Kadın Doğum Uzm. Dr. Düzgün Korkmaz

Kepekli bisküviler bebeklere zararlı mı?
Kepekli bisküvilerin üzerinde küçük bebeklere verilmemesi gerektiği yazıyor. Bunun sebebi sizce nedir? Eğer bu kepekli bisküviler bebeklere zararlıysa, bize de zarar verebilir mi? Vereceğiniz yanıt için şimdiden çok teşekkür ederim.
Rumuz / Deniz
Çok küçük çocuklara kepekli bisküvilerin zarar verdiği doğrudur. Çünkü bu tarz kepekli gıdalar bebeklerde bağırsak florasını (yapısını) bozar, fazla yumuşatır, kayıplara yol açar. Yetişkinlerde ise aynı etkiyi yapmaz. Çünkü yetişkinlerin florası biraz daha kuvvetlidir. O yüzden bu uyarı doğrudur ve yazılması gerekir. Bu tarz bisküviler ancak sizler için uygundur. Eğer bebeğiniz varsa kesinlikle yedirmemelisiniz.
Diyetisyen Fatmagül Yılmaz

Kızımın kulakları kirli mi kalsın?
Sayın doktor, geçen gün bir yazı okudum; çocukların kulaklarını temizlememek gerektiği söyleniyordu. Gerçekten çocukların kulaklarını temizlemek zarar mı? 4 yaşındaki kızımın kulaklarını temizlememin ne sakıncası olabilir?
Gülten / İstanbul
Okuduğunuz bu yazının doğru olduğunu belirtmek isterim. Gerçekten de çocukların kulağını temizlememek gerekir. 'Kulak kiri' dediğimiz salgı, dış kulak yolunun normal bir salgısıdır. Bu salgı ve dış kulak yolunda bulunan minik tüyler yoluyla kulak kendi kendini temizler. Dışarıdan yapacağımız bir müdahale; örneğin kulağa pamuklu çubuk sokmak, kulağın normal temizleme mekanizmasını bozacağı için çocuklarda da büyüklerde de uygun değildir. Dış kulak yolunda görünür haldeki kiri almak yeterli olacaktır. Bu nedenle kızınızın kulaklarını temizlemeyin.
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Özkılıç

Cinsel organdaki siğiller neye benziyor?
Sayın doktor, arkadaşlarım cinsel organda çıkan bir hastalıktan söz etti. Bu çok tehlikeliymiş. Siğiller oluyormuş. Bende öyle bir şey yok ama son günlerde et beni tarzında şişlikler elime geliyor. Acaba bahsettikleri siğiller nasıl bir şey? Nasıl görünürler?
Rumuz / Meraklı
Arkadaşlarınızın bahsettiği siğiller değişik görünümlerde ortaya çıkabilirler. Boyutları 1-2 mm'den 1-2 cm çapına kadar değişebilir. Genellikle deriden kabarık; üzerleri düzensiz, deri renginde veya kahverengi görünümde olabilirler. Çoğunlukla benlerle karıştırılırlar. Bu yüzden bir üroloğa görünün.
Cilt Hast. Uzm. Dr. Herman Mayısoğlu

Kanser olmaktan korkuyorum
İki yıl önce göğüslerime silikon taktırdım. Silikonlarımdan yana hiçbir şikayetim yok. Benim sormak istediğim bu tarz meme protezlerinin kanser yaptığı söyleniyor. Gerçekten meme protezi kanser yapar mı?
Ayşegül Porsuk / İstanbul Bugüne dek bu konuyla ilgili çok büyük araştırmalar yapılmıştır. Araştırma sonuçlarında ise hiçbir protezin kanser yapmadığı ortaya çıkarıldı. Gönlünüzü rahat tutun.
Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Şemsi Bahadır




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tarkan çıldırdıYıldızlar geçidi
Çizgi kahraman modasıPiknik dönüşü kene kontrolü
Kalbi sağlam olsunMutluluk cesaret ister
Neslişah aşkını kaptırdıKanyon'a taşınıyor
Gerekirse gay olurumTanyeli kıvırıyor
Kızını yazacakTatilde sanat
İşte Gökhan'ın baba sevgisiMavi indirimler başladı
Sporun efsane adımlarıAğustos ayında cazip...
Üç şık içinden beğendiğini seçKazandırmaya devam ediyor
Beş renk alternatifiÇirkin kadın yoktur,...
İki teknoloji harikasına...Medya paylaşımı Tvango...
Yüksek kalite talep...Mükemmel ses...
Devler birleştiHavayı temizliyor
İlkyardım hayat kurtarıyor...Çelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajlarıGünün menüsü
Cilt Hast. Uzm.Dr. Herman...
GÜNCEL
Çaresiz Çaresiz bekleyiş
Serinlemek için denize giren kız kardeşler, 2 gündür kayıp. 3 metreye...
2 günü kalmıştı
Tekmeler yokluğa
Üniversite kapısı açık
Polisin borç cinneti 1 ölü 2...
Akupunktur mucizesi
Sendikalı tuvaletçi
SPOR
Hedef Hedef Morientes
Sarı-Lacivertliler'in Valencia'lı golcü için çok gizli görüşmeler...
Büyük gün cuma
Bu daha başlangıç
Fener'i artık unutun
İşte Beşiktaş'ı bozan üç olay
Hayrettin pazarlığı
Kuranyi'yi size verelim
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 28°C 21°C 
ANKARA Az Bulutlu 33°C 20°C 
İZMİR Az Bulutlu 29°C 22°C 
ANTALYA Az Bulutlu 31°C 23°C 
ADANA Az Bulutlu 33°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 50.429,890 D:% -0,56
DOLAR S: 1,278 D:% -0,27
EURO S: 1,764 D:% 0,14
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu