Günün menüsü
Şarmula Soslu Ciğer HAZIRLAMA: Kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerini genişçe bir kapta una bulayın. Bir tavada kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavurup yağını süzün. Ciğeri kavurduğunuz yağda sarımsak, sirke ve kırmızı pul biberi bir taşım kaynatın. Soğanı halka şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Ciğerleri servis tabağına alıp hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Soğan ve maydanozla birlikte servis yapın.
MALZEME: 1 adet kuzu ciğeri, 2 çorba kaşığı un, kızartmak için sıvı yağ, 3 diş sarımsak, 1 adet soğan, 2 çorba kaşığı sirke, kırmızı pul biber, 3-4 dal maydanoz
Bayram Salatası MALZEME: 5 adet orta boy patates, 5 adet orta boy havuç, yarım demet dereotu, yarım demet taze soğan, 3 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı mayonez, 10 kornişon turşu, 4-5 diş sarımsak, 2 adet haşlanmış yumurta, kokteyl zeytin, tuz
HAZIRLAMA: Patatesleri haşlayıp, rendeleyin. Üzerine rendelenmiş havucu, ince kıyılmış dereotunu, küçük doğranmış taze soğanı, 2 çorba kaşığı mayonezi, küçük doğranmış turşuyu, dövülmüş sarımsakları ve tuzu ekleyip iyice harmanlayın. Derin bir kaseye şeffaf bir folyo serin. Malzemeyi folyolu kaseye boşaltıp, kaşıkla bastırın. Buzdolabında birkaç dakika bekletin. Çıkarttıktan sonra düz bir servis tabağına salatayı ters çevirin. Salatayı zedelemeden folyoyu üzerinden alın. Birer kaşık ayrılan yoğurt ve mayonez karışımını salatanın üzerine sürün. Haşlanmış yumurtaların sarısını ve akını ayrı ayrı kaplara rendeleyin. Salatanın ortasına yumurtanın sarısını, etrafına akını serpin. Halka dilimlenmiş kokteyl zeytinle süsleyip servis yapın.
|