Günün mönüsü
Püf Noktası Bayat ekmekleri kare kesip kızartabilir, daha sonra bir kavanoza koyup çorbalarda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz. Robottan geçirip galeta unu gibi tüketmek de mümkündür.
Davet Kebabı MALZEME: (4 kişilik) 3 adet piliç but, 2 adet soğan, 1 adet ekşi elma, 2 adet defne yaprağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 7-8 adet beyaz lahana yaprağı, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 adet küçük kırmızı lahana, çeyrek limon suyu, yarım demet maydanoz, tuz HAZIRLAMA: Piliç butlarını yarı yarıya pişene dek haşlayın ve suyunu süzün. Butları kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Tereyağında ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Çok ince kıyılmış beyaz lahanayı ve rendelenmiş elmayı ekleyerek lahanalar yumuşayana dek sote edin. Yarım çay bardağı su, şeker, tuz ve defne yaprağını ekleyip, suyunu çekene dek pişirin. Defne yapraklarını çıkarıp, soğumaya bırakın. Kırmızı lahanayı yarı yarıya pişene dek haşlayın. Suyunu süzüp ince ince doğrayın. Limon suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın. Kıyılmış maydanozu ekleyin. Bir kaseye önce kırmızı lahanayı sonra beyaz lahanalı karışımı koyun. Kaseyi servis tabağına ters çevirin. Piliç budu ile birlikte servis yapın.
Fındıklı Çikolatalı Kek MALZEME: (4 kişilik) 250 gr bitter çikolata, 175 milim süt (3/4 su bardağı), 150 gr kepekli bisküvi, 100 gr fındık (1 su bardağından fazla) HAZIRLAMA: Dikdörtgen fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Çikolatayı sütle birlikte yavaş yavaş eritin. Ufalanmış bisküvileri ve dövülmüş fındıkları erimiş çikolataya kattıktan sonra tepsiye yayın. Üzerini filmle sarın. Buzdolabında yaklaşık 12 saat beklettikten sonra 10 adet eşit büyüklükte karelere keserek servis yapın.
Vişneli Milkshake MALZEME: Çeyrek su bardağı vişne suyu, yarım su bardağından biraz fazla soğuk süt, 1 top vişneli dondurma, 1 çorba kaşığı toz şeker, buz parçaları
HAZIRLAMA: Vişne suyunu, soğuk süt ve vişneli dondurmayı blender'e koyun. Şekeri ilave edip, iyice çalkalayın. Bardağa koyup buz parçaları ile servis yapın.
|