Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 04 Ağustos 2007  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Bayat ekmekleri kare kesip kızartabilir, daha sonra bir kavanoza koyup çorbalarda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz. Robottan geçirip galeta unu gibi tüketmek de mümkündür.

Davet Kebabı
MALZEME:
(4 kişilik) 3 adet piliç but, 2 adet soğan, 1 adet ekşi elma, 2 adet defne yaprağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 7-8 adet beyaz lahana yaprağı, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 adet küçük kırmızı lahana, çeyrek limon suyu, yarım demet maydanoz, tuz
HAZIRLAMA: Piliç butlarını yarı yarıya pişene dek haşlayın ve suyunu süzün. Butları kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Tereyağında ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Çok ince kıyılmış beyaz lahanayı ve rendelenmiş elmayı ekleyerek lahanalar yumuşayana dek sote edin. Yarım çay bardağı su, şeker, tuz ve defne yaprağını ekleyip, suyunu çekene dek pişirin. Defne yapraklarını çıkarıp, soğumaya bırakın. Kırmızı lahanayı yarı yarıya pişene dek haşlayın. Suyunu süzüp ince ince doğrayın. Limon suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın. Kıyılmış maydanozu ekleyin. Bir kaseye önce kırmızı lahanayı sonra beyaz lahanalı karışımı koyun. Kaseyi servis tabağına ters çevirin. Piliç budu ile birlikte servis yapın.

Fındıklı Çikolatalı Kek
MALZEME:
(4 kişilik) 250 gr bitter çikolata, 175 milim süt (3/4 su bardağı), 150 gr kepekli bisküvi, 100 gr fındık (1 su bardağından fazla)
HAZIRLAMA: Dikdörtgen fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Çikolatayı sütle birlikte yavaş yavaş eritin. Ufalanmış bisküvileri ve dövülmüş fındıkları erimiş çikolataya kattıktan sonra tepsiye yayın. Üzerini filmle sarın. Buzdolabında yaklaşık 12 saat beklettikten sonra 10 adet eşit büyüklükte karelere keserek servis yapın.

Vişneli Milkshake
MALZEME: Çeyrek su bardağı vişne suyu,
yarım su bardağından biraz fazla soğuk süt, 1 top vişneli dondurma, 1 çorba kaşığı toz şeker, buz parçaları

HAZIRLAMA: Vişne suyunu, soğuk süt ve vişneli dondurmayı blender'e koyun. Şekeri ilave edip, iyice çalkalayın. Bardağa koyup buz parçaları ile servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sosyetik PolatBakan yanlış yere baktı
Eşim daima beni desteklerFit yaşam tüyoları
İki sürpriz birdenBu keyif hasta ediyor
Haydi kızlar aşıyaFiziğimle değil işimle...
50 değil 75 bikini aldım...Tüpçüler Sibel'in peşinde
'Kafa koparıcı' lafına üzüldüKavga haberleri yalanmış
Denizleri aş da gelBalık keyfinin gözde adresi...
Hatun Plaja İndiKendinize önem verin
Dev deniz yaratıklarıTiryakiliğe veda edin
Eğlenceli adımlar atsınlarKârlı işbirliği indirimi
Bu yaz bu fırsat kaçmazSıradışı mekanlar
Yeni LezzetlerAcil servis
AŞK mesajlarıBileğinizi süsleyin
Buzdolabı yerleştirme sanatıFırsat çadırında yüzde 50...
Bütçelerde serin rüzgarlarSevindiren kampanya
Hediyeler kaçmazPsikolog Güray Hoş: Otizm (1)
GÜNCEL
Şehitlik Şehitlik içine doğdu
Şehit Jandarma Üstçavuş Çarman, gözyaşlarıyla son yolculuğuna...
40 terörist çembere alındı
Hipokrat yemini çarptı
Yağdır Mevlam su
Hastanede sorgu kalktı
Böbrekleri de kardeş
Çocukların 'ıslatma' tablosu
SPOR
Görevini Görevini yaptı
Devler Ligi'nde büyük başarılar hedefleyen Kanarya; Arsenal,...
İsviçre futbolu yükselen değer
Gerisi bize kaldı
Pazartesi bitiyor
Aslan'ın kader maçı
Merhaba Beşiktaş
Stepanov bereketi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 30°C 21°C 
ANKARA Az Bulutlu 33°C 19°C 
İZMİR Az Bulutlu 35°C 23°C 
ANTALYA Az Bulutlu 34°C 26°C 
ADANA Az Bulutlu 36°C 27°C 
EKONOMİ
IMKB E: 50.716,440 D:% -1,32
DOLAR S: 1,269 D:% -1,21
EURO S: 1,741 D:% -0,71
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu