Buzdolabı yerleştirme sanatı
Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecekiçecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin, çileğin, çiğ etin favori mekanı var.
* ÜST RAF: Peynir, pişmiş yemek, salata, tütsülenmiş balık ve et üste konmalı. Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün, tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur.
* ORTA RAF: Süt, süzme yoğurt, yoğurt, krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları. Açılmış kutular yaklaşık dört gün buzdolabında kalabilir.
* SEBZELİK: Çilek, böğürtlen vs. mantar, yeşil salata, yapraklı sebzeler, maydanoz, taze nane, dereotu gibi yeşilliklerin yeri sebzelik. Hassas meyve ve sebzeler buzdolabının sebzelik bölümünde üç gün saklanabilir. Diğer sebze ve meyveleri buzdolabında saklamanız şart değil. Muz, papaya, mango gibi egzotik meyve, portakal, mandalina gibi turunçgilleri, domatesleri buzdolabına koymayın, tatları kaybolur. Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değil. Mümkün olduğunca çabuk tüketilmeliler.
* KAPI: Tereyağı, margarin, yumurta, reçel kavanozları, içecekler, salata sosları vs. kapı gözünde yerini buluyor.
|