Günün menüsü
Haydari HAZIRLAMA: Sarımsağı ezin. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, yağ, kimyon ve tuzla birlikte bir kabın içerisinde karıştırın. Arzu ederseniz sivri biberi de ince ince kıyıp ilave edebilirsiniz. Üzerine de kırmızı biber serperek servis yapın. MALZEME: 1 su bardağı süzme yoğurt, 3 çorba kaşığı beyaz peynir rendesi, 3 diş sarımsak, kuru nane, 1 fincan ayçiçeği yağı, kimyon. Üzerine serpmek için: Kırmızı biber, arzuya göre sivri biber
Limon ve Fesleğen Soslu Izgara Piliç HAZIRLAMA: Piliç göğüs etlerini sıvı yağa bulayıp, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Izgarayı önceden kızdırın ve etleri alt üst ederek pişirin. Sosu hazırlamak için de fesleğen, krema, süzme yoğurt, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve tuzu blender'de püre haline getirin. Pişen piliç ızgaraların üzerine hazırladığınız fesleğenli sostan sürerek servis yapın. MALZEME: 4 parça piliç göğüs eti (400 gr), 2 çorba kaşığı sıvı yağ, yarım çay kaşığı karabiber, tuz. Sosu için: 1 demet fesleğen, 2 çorba kaşığı krema, 4 çorba kaşığı süzme yoğurt, 2 çorba kaşığı limon suyu, 2 diş sarımsak, tuz
Pazı Sarması HAZIRLAMA: Bulgurları sıcak suda ağzı kapalı olarak şişene kadar bekletin. Pazı yapraklarını sıcak suya 1-2 dakika batırıp, çıkartın. Soğanı doğrayıp, yağda hafifçe pembeleştirin. Büyükçe bir kapta soğanı, kıymayı, bulguru, salçayı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve kimyonu yoğurun. Pazı yapraklarına malzemeyi yerleştirip, sarın ve tencereye aralıksız dizin. Sarmaların üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyin. Porselen bir tabağı ters çevirip, pazıların üzerine kapatın. Tencerenin ağzını örtüp kısık ateşte pişirin. Arzuya göre yoğurt ile birlikte servis yapın. MALZEME: 1 kilo pazı yaprağı, 1 adet soğan, yarım su bardağı bulgur, 300 gr kıyma, 1 çorba kaşığı salça, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, 2 çorba kaşığı margarin, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon
|