Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 03 Ağustos 2007  

Günün menüsü



Haydari
HAZIRLAMA:
Sarımsağı ezin. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, yağ, kimyon ve tuzla birlikte bir kabın içerisinde karıştırın. Arzu ederseniz sivri biberi de ince ince kıyıp ilave edebilirsiniz. Üzerine de kırmızı biber serperek servis yapın.
MALZEME: 1 su bardağı süzme yoğurt, 3 çorba kaşığı beyaz peynir rendesi, 3 diş sarımsak, kuru nane, 1 fincan ayçiçeği yağı, kimyon. Üzerine serpmek için: Kırmızı biber, arzuya göre sivri biber

Limon ve Fesleğen Soslu Izgara Piliç

HAZIRLAMA: Piliç göğüs etlerini sıvı yağa bulayıp, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Izgarayı önceden kızdırın ve etleri alt üst ederek pişirin. Sosu hazırlamak için de fesleğen, krema, süzme yoğurt, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve tuzu blender'de püre haline getirin. Pişen piliç ızgaraların üzerine hazırladığınız fesleğenli sostan sürerek servis yapın.
MALZEME: 4 parça piliç göğüs eti (400 gr), 2 çorba kaşığı sıvı yağ, yarım çay kaşığı karabiber, tuz. Sosu için: 1 demet fesleğen, 2 çorba kaşığı krema, 4 çorba kaşığı süzme yoğurt, 2 çorba kaşığı limon suyu, 2 diş sarımsak, tuz

Pazı Sarması
HAZIRLAMA:
Bulgurları sıcak suda ağzı kapalı olarak şişene kadar bekletin. Pazı yapraklarını sıcak suya 1-2 dakika batırıp, çıkartın. Soğanı doğrayıp, yağda hafifçe pembeleştirin. Büyükçe bir kapta soğanı, kıymayı, bulguru, salçayı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve kimyonu yoğurun. Pazı yapraklarına malzemeyi yerleştirip, sarın ve tencereye aralıksız dizin. Sarmaların üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyin. Porselen bir tabağı ters çevirip, pazıların üzerine kapatın. Tencerenin ağzını örtüp kısık ateşte pişirin. Arzuya göre yoğurt ile birlikte servis yapın.
MALZEME: 1 kilo pazı yaprağı, 1 adet soğan, yarım su bardağı bulgur, 300 gr kıyma, 1 çorba kaşığı salça, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, 2 çorba kaşığı margarin, tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İntikam yeminiSandal batıyor
Trendleri bil gerisi kolay!Büyümek için yesin ama...
Reflü canımızı yakıyorSinsi kansere meydan okuyun
Mankenler koca arıyorSesim güzel değil ki!
Deniz ele verir talkımıCeyda'nın korktuğu başına...
Yeni kasete yeni imajÇağla'ya para tatlı geldi!
İtalya'dan tam notAşk sona erdi bunalıma girdi
Şeker Murat dönüyorMuhteşem davet
Jet-ski'de rakipsizFadıllıoğlu çifti herkesi...
Acil servisAşk mesajları
Kadın Doğum Uzm. Dr.
GÜNCEL
Başkent'te Başkent'te su tatili
Ankara Büyükşehir Belediyesi, su sıkıntısına çözüm olarak kenti terk...
12 gün kala şehit
Cinsel istismar patladı
Zonguldak sele teslim
Çelik gibi müjde
Ölüm ayırdı
Korku filmi gibi
SPOR
Rota Rota yine Carew
İtalya'da Asbaşkan Neşet Yalçın'la görüşen Inter'li Adriano,...
Hakan para etmez ki!
Hedef 100. yıl ruhu
Şansınız bol olsun
Formayla geldi
Yeni ihale 25 Ağustos'ta
Nice yıllar Trabzon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 30°C 20°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 31°C 16°C 
İZMİR Açık 32°C 20°C 
ANTALYA Açık 35°C 27°C 
ADANA Açık 37°C 26°C 
EKONOMİ
IMKB E: 51.393,570 D:% 0,18
DOLAR S: 1,283 D:% -0,97
EURO S: 1,751 D:% -1,02
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu