Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 02 Ağustos 2007  

Günün Menüsü



Zeytinyağlı Fasulye
HAZIRLAMA: Fasulyeleri bütün olarak ayıklayın. Yayvan bir tencerenin ortasına 1 domatesi bütün yerleştirin. Fasulyeleri, domatesin çevresine dizin. Soğanları halka halka doğrayıp, her sırada bir fasulyelerin üzerine yerleştirin. Diğer domatesi rendeleyip, salça ile karıştırarak fasulyelerin üzerine dökün. Zeytinyağı, tuz, şeker ve 1 sb su ilave ederek 40 dk pişirin. Servis tabağına ters çevirip, soğuk olarak servis yapın.
MALZEME: 1 kg boncuk fasulye, 2 adet soğan, 2 adet domates, 2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı salça, 2 adet kesme şeker, tuz.


Özel Soslu Balık
HAZIRLAMA:
Temizlenmiş sarımsak ile maydonozu ince kıyın. Balık filetolarını yıkayıp süzün ve kurulayın. Yumurta ve elenmiş unu derince bir kapta çırpın. Sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Topaksız sıvı bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Kaşar peyniri rendesi, maydonoz ve sarımsağı ilave edin. Birkaç dakika dinlenmeye bırakın. Balık filetolarını karışıma bulayıp kızgın yağa atın. Çevirerek iki tarafını kızartın. Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına alın ve üzerine tuz serpin. Kıvırcık salata yaprağı ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: 400 gr ıstavrit veya hamsi filetosu, 2 adet yumurta, 2 çorba kaşığı un, yarım su bardağı süt, 3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi, 1 diş sarımsak, 2 dal maydonoz, kızartmak için sıvı yağ. Süslemek için: Birkaç limon dilimi, birkaç kıvırcık salata yaprağı, tuz.

Çatal Çorba
HAZIRLAMA:
Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra yarmayla beraber derin bir tencereye koyun ve tuzunu atın. Üzerine 6 bardak su ekleyin. Kısık ateşte kaynayana kadar bekleyin. Çorbanız kaynarken soğanı ince ince doğrayın. Daha sonra küçük bir tavaya alıp içine margarini ve kıymayı koyun. Kıyma ve soğanı rengi değişene kadar kavurun. Daha sonra nane ve pul biberi ilave edip bir iki kez çevirip hazırlayın. Çorbayı servis tabağına koyup yaptığınız sosu üzerine dökün. Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydonozlar koyduktan sonra da sevdiklerinize sunabilirsiniz.
MALZEME: 1 çay bardağı yeşil mercimek, 1 su bardağı aşurelik yarma, 6 su bardağı su, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı margarin, 300 gram kıyma, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve tuz.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kovuldular!Aile saadeti
Catamaran sınır tanımıyorOlduğunuzdan ince görünün
Kilo vermek kadar almak...Fıtığın tek çaresi ameliyat
Hareketli olan dinç kalıyor...Aldatılmayı affetmem
Tatilde detox modasıFikrini değiştirdi...
Arkada gözü mü var?Denize bile girmiyor
İkiziyle moral tatiliAlbüm yapacağıma dolma sararım
Bergüzar rolü beğenmediGöbek dansıyla rahatlayın
Jet diyetle incecik olduEmel'in keyfi yerinde
Nişanları Çeşme'deAçıkhava'da senfonik sınav
Taze geline iş teklifi yağıyorKısa... Kısa... Kısa...
Acil servisAşk mesajları
Göz Hastalıkları Uzm. Dr.
GÜNCEL
En En 'büyük' elçi
New York'ta gökdelenlerin altına kurduğu tezgahta taze meyve satan...
Öldüren sünnet
Başbakan ışığım oldu
Sefa pedalı ölüme çevirdi
Faldan ölüm çıktı
Tabela var öğrenci yok
Lastikli umutlar
SPOR
Sheriff'e Sheriff'e tek kurşun
Moldova ekibini zor da olsa yenmeyi başaran Siyah-Beyazlı takımda...
Bu skor tura yeter
Fener bombayı patlatıyor
Tam Saha pres!
Kolot gitti Engin geldi
Fener değil Alex hazır
Seyrantepe depremi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağmurlu 29°C 20°C 
ANKARA Sağanak Yağmurlu 32°C 20°C 
İZMİR Az Bulutlu 31°C 21°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 38°C 27°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 37°C 27°C 
EKONOMİ
IMKB E: 51.299,300 D:% -2,89
DOLAR S: 1,292 D:% 0,98
EURO S: 1,767 D:% 1,06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu