Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 31 Temmuz 2007  

Günün Menüsü



Limonlu tart
HAZIRLAMA:
Un ve margarini karıştırın. Toz şeker ve su ekleyip hamur yapın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Daha sonra bir turta kalıbına yerleştirerek, 15 dakika pişirin. Yumurtaları pudra şekeriyle çırpın ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Karışıma eritilmiş tereyağını ekleyerek pişmiş hamurun üzerine yayın ve 15 dakika daha pişirin.
MALZEME: 1 su bardağı un, 2 çorba kaşığı toz şeker, 75 gr. margarin ya da tereyağı, 2 çorba kaşığı su, 2 yumurta, 1 limon, 1 su bardağı pudra şekeri, 100 gr. erimiş tereyağı

Çökertme kebabı
HAZIRLAMA: 2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvam alana kadar çırpın. Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayın. Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında kesin. Önce patatesleri kızartın, ardından ise ince kesilmiş bifteği arkalı önlü kızarana dek pişirin. Servis tabağına önce yoğurdu alın. Üzerine kızarmış patatesleri ve bifteği yayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. İçerisine kırmızıbiberi ilave ederek hazırladığınız sosu kebabın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: 200 gr dana biftek, 2 adet orta boy patates, 2 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı su. Sos için: 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Bademli ve mantarlı pilav
HAZIRLAMA: Sıcak suda pirinci 1 saat kadar bekletip, suyunu süzün. 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin. Küçük küçük doğranmış mantarları kavurun. Pirinci ilave edin. 1-2 dakika çevirip, ayıklanmış kuş üzümünü ve tuzu ekleyin. 3 su bardağı su ilave edin. Pilav pişerken bademleri kaynar suda birkaç dakika bekleterek kabuklarını soyun. Kalan tereyağında ise bademleri kavurun. Ocaktan aldığınız pilav içerisine bademleri ve tarçını ekleyerek iyice karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın.
MALZEME: 2 su bardağı pirinç, 1.5 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı küçük doğranmış mantar, 1 su bardağı badem, 1 çorba kaşığı kuş üzümü, 3 su bardağı su, tarçın, tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tek derdi nikahHer şeyden önemlisi...
Hangisi daha avantajlı?Sadece 10 dakika güneş yeter
İçime sinen işler için üç...Herkes onun kardeşi Tamer...
Bak kocacım çekiyorlar...Konsere mi çıktı, müsamereye mi?
Süperstar'lıktan azad edin beniKaset çıktı aranjörle aşk bitti
Ağzından çıkanı kulağı duymuyorArtık kendi adına çalışıyor
Gülben hayranıGüzelliğiyle büyülüyor
Onlar gece geziyorKankaların yat sefası
Zarafet ve şıklıktan ödün...Hanımlara yok!
Bak şu çapkına!Çoook mutlular
Bir Rock Müzikali'nde...Moda trendi tersine döndü
Büyük bedenlere çarpıcı görünümTüketiciler için...
Hem sağlıklı hem estetik...Türk kadını siyah mayo tutkunu
Derinlerde farklı bir...Kol saatinden çok daha...
Maceraperestler için tek secenekKahramanlar akülü...
Yeni tasarımlar görücüye çıktıKahveyle kola birleşti
Küpleriniz bitmeyecekSerin yaz esintileri
Kırmızı sevenler içinAcil Servis
Aşk mesajlarıKısa... Kısa...
Psikolog Betül BİLGEN:...
GÜNCEL
Su Su şakası felç etti
Mezuniyet töreninde kampüste düzenlenen sulu şaka Başak'ın hayatını...
Tek kurşun binlerce acı
Gül gibi hayat
Mutluluk 'Doruk'ta
Yakışıklıysa evlenirim!
Hermes kahkahası
Dede bak doktor
SPOR
Tomasson Tomasson sürprizi
Kalli'nin talimatıyla forvet transferine hız veren Sarı-Kırmızılılar,...
Fatih'te sona doğru
Kendinize gelin beyler
Mecburen Diatta
Elendik ama kazandık
İşte Lincoln bu
Feldkamp'tan Arda'ya uyarı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 31°C 23°C 
ANKARA Sağanak Yağmurlu 36°C 25°C 
İZMİR Açık 33°C 24°C 
ANTALYA Az Bulutlu 35°C 27°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 39°C 22°C 
EKONOMİ
IMKB E: 51.459,220 D:% -0,20
DOLAR S: 1,300 D:% -0,35
EURO S: 1,777 D:% 0,14
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu