Günün Menüsü
Limonlu tart HAZIRLAMA: Un ve margarini karıştırın. Toz şeker ve su ekleyip hamur yapın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Daha sonra bir turta kalıbına yerleştirerek, 15 dakika pişirin. Yumurtaları pudra şekeriyle çırpın ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Karışıma eritilmiş tereyağını ekleyerek pişmiş hamurun üzerine yayın ve 15 dakika daha pişirin. MALZEME: 1 su bardağı un, 2 çorba kaşığı toz şeker, 75 gr. margarin ya da tereyağı, 2 çorba kaşığı su, 2 yumurta, 1 limon, 1 su bardağı pudra şekeri, 100 gr. erimiş tereyağı
Çökertme kebabı HAZIRLAMA: 2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvam alana kadar çırpın. Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayın. Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında kesin. Önce patatesleri kızartın, ardından ise ince kesilmiş bifteği arkalı önlü kızarana dek pişirin. Servis tabağına önce yoğurdu alın. Üzerine kızarmış patatesleri ve bifteği yayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. İçerisine kırmızıbiberi ilave ederek hazırladığınız sosu kebabın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. MALZEME: 200 gr dana biftek, 2 adet orta boy patates, 2 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı su. Sos için: 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Bademli ve mantarlı pilav HAZIRLAMA: Sıcak suda pirinci 1 saat kadar bekletip, suyunu süzün. 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin. Küçük küçük doğranmış mantarları kavurun. Pirinci ilave edin. 1-2 dakika çevirip, ayıklanmış kuş üzümünü ve tuzu ekleyin. 3 su bardağı su ilave edin. Pilav pişerken bademleri kaynar suda birkaç dakika bekleterek kabuklarını soyun. Kalan tereyağında ise bademleri kavurun. Ocaktan aldığınız pilav içerisine bademleri ve tarçını ekleyerek iyice karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın. MALZEME: 2 su bardağı pirinç, 1.5 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı küçük doğranmış mantar, 1 su bardağı badem, 1 çorba kaşığı kuş üzümü, 3 su bardağı su, tarçın, tuz
|