Günün Menüsü
Brokoli ve Mantarlı Kiş HAZIRLAMA: Un, yumurta sarısı, tereyağı, kabartma tozu, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun. Gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz. Hamuru top şekline getirip, nemli bezle örtün ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Kalın bir merdane ile açıp, tart kalıbına yerleştirin. Kalıbın kenarlarından sarkan hamurları kesin. Çatalla hamuru birkaç yerinden delip, önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin. Brokolilerin sapını kesip, ayıklayın ve tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın. Süzgece alıp, soğuk sudan geçirin ve süzün. Mantar ve sarımsakları doğrayıp, tereyağında tuz ve karabiber serpip suyunu çekene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun. Peynirli krema malzemesini bir kapta çırpın. Mantarlı karışımı, brokoli çiçeklerini ve kremayı hamurun üzerine döşeyin. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
MALZEME: Hamur için: 2 bardak un, 1 yumurta sarısı, 5 kaşık eritilmiş tereyağı, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 4 kaşık su, tuz. İç malzemesi: 1 baş brokoli, 200 gr mantar, 2 diş sarımsak, 1.5 kaşık tereyağı, tuz, karabiber. Peynirli krema için: 3 yumurta, 2 yumurta sarısı, 2 bardak süt, 2.5 bardak krema, 60 gr parmesan peyniri (rende), tuz, karabiber
Çilekli Parfe HAZIRLAMA: Margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş), krem peynir, toz şeker ve krem şantiyi karıştırın. Kuru üzüm, fındık ve rendelenmiş limon ile portakal kabuğunu ekleyin. Çilekleri ikiye veya dörde bölüp karışıma ekleyin. Orta büyüklükte hafifçe ıslatılmış bir kalıba boşaltın. Bir gece buzlukta bekletin. Donan tatlıyı servis tabağına ters çıkartın. Servisten önce buzdolabında 2 saat bekletin.
MALZEME: (12 kişilik) 100 gr margarin, 300 gr krem peynir, yarım bardak toz şeker, 2 bardak krem şanti, 1 bardak fındık, 200 gr kuru üzüm, yarım rendelenmiş portakal kabuğu, yarım rendelenmiş limon kabuğu, 250 gr çilek
|