Günün Mönüsü
Fırında Kıtırlı Piliç Biftek HAZIRLAMA: Ön hazırlık olarak fırın tepsisini margarin ile yağlayıp, un serpiştirin. Piliç bifteklere tuz ve karabiber serpin. Kremayı da ilave edip karıştırın. Fırın tepsisine biftekleri aralıksız dizin. Üzerini örtecek kadar tahıllı gevrek serperek, fırında biftekleri pişirin. Püre için kabakları soyup, küp küp doğrayın. Üzerini hafifçe örtecek kadar su ilave edip, kabaklar yumuşayana dek pişirin. Kabakların suyunu süzüp, püre olana dek ezin. Tuzu, mayonezi ve sarımsaklı yoğurdu ekleyip karıştırın. Piliç bifteklerini hazırladığınız garnitürle birlikte servis yapın. MALZEME: (6 kişilik) 1 kilo biftek, 1 paket krema, yeterince tahıllı gevrek, tuz, karabiber. Garnitür için: 3 adet kabak, 3 çorba kaşığı süzme yoğurt, 2 çorba kaşığı mayonez, 3 diş sarımsak, tuz
Yaz Pilavı HAZIRLAMA: 1 su bardağı pirinci ıslatın. Yağı tavaya alıp, kızdırın. Pirinçleri süzüp, birkaç dakika kızdırılmış sıvı yağda kavurun. 1.5 su bardağı suyu ilave edin. Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Pilavı ocaktan alıp, demlendirin. Bu arada havucu küçük küçük doğrayın. Taze soğanları, dereotunu ve maydanozu incecik kıyın. Limon suyunu ve tuzu ilave edip, havuçla iyice karıştırın. Pilav ılınınca sebzeleri ilave edip, karıştırın. Soğuk olarak servis yapın. MALZEME: (5 kişilik) 1 adet havuç, 1 su bardağı pirinç, yarım çay bardağı sıvı yağ, 4 adet taze soğan, maydanoz, dereotu, 1 adet limon, tuz
Boşnak Tatlısı HAZIRLAMA: Yumurta sarılarını ve eriterek soğuttuğunuz margarini bir kaba alıp, bir tutam tuz ekleyin. Elenmiş unu ve 1 paket kabartma tozunu, azar azar ilave edip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verin. Şekil verdikten sonra hamuru çok hafif yassılaştırın. Ceviz, tarçın ve Hindistan cevizini bir kasede karıştırın. Bu karışımdan yassılaştırdığınız hamurun içine bir miktar koyun ve kenarlarını bükerek kapatın. Ters çevirerek çok az yağ sürülmüş tepsiye dizin ve üzerine 1 yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirin. Bu arada şerbet için suyu ve şekeri kaynatın. Ateşten almadan 1 dakika önce çeyrek limon suyunu ilave edin ve ılınmasını sağlayın. Fırından çıkardığınız tatlıları ılıtın ve ılık şerbeti üzerine dökün. Tatlıları servis tabağına alın, üzerine Hindistan cevizi ve Antep fıstığı serperek servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 3 yumurtanın sarısı, 1 paket margarin, 1 tutam tuz, alabildiğince un, 1 paket kabartma tozu Üzeri için: 1 yumurtanın sarısı, Hindistan cevizi, Antep fıstığı, 1 bardak dövülmüş ceviz İçine: 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi Şerbeti için: 3 bardak şeker, 2.5 bardak su, yeterince limon suyu
|