Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 28 Temmuz 2007  

Günün Mönüsü



Göğüs Dolması
HAZIRLAMA: Tavuk göğsünü ikiye bölün. Keskin bir bıçakla geniş kısımlarını ortadan kesmeden açın. Ispanağı temizleyin. Soğan ve mantarı çok ince kıyın. Sıvıyağda unu kavurun ve sebzeleri ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave edip, soğumaya bırakın. Sonra malzemeyi krema pompasına koyun. Açılan yerden tavuk etlerini doldurun. Üzerine salça sürüp, folyoya sarın ve tepsiye dizin. Üzerine 1 kahve fincanı su ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında et iyice yumuşayana dek pişirin. Sonra folyoyu üzerinden çıkartın. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 1 bütün tavuk göğsü, 2 kaşık sıvıyağ, 250 gr ıspanak, 1 adet soğan, 10 adet mantar, yarım çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı krema, 1 kahve fincanı su, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber

Soğanlı Makarna

HAZIRLAMA: Bir tavaya koyup yağ ve tarçın ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika sote edin. Gerekirse biraz sıcak su ilave edebilirsiniz. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp derin bir servis tabağına alın. Üzerine soğanlı sosu sıcak olarak dökün. Kaşar peyniri rendesini serpin ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 1 paket uzun ve kalın makarna, yarım su bardağı zeytinyağı, 2 adet soğan, 1 çay kaşığı tarçın, 4 kaşık kaşar peyniri rendesi, tuz, karabiber

Elagöz Tatlısı
HAZIRLAMA:
Un, margarin, fındık tozu, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp, halka gibi bağlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 3 çorba kaşığı Antep fıstığı, 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz, 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi ve 1 adet yumurtayı karıştırıp, krema sıkacağına doldurun. Halkaların ortasına sıkın. 140 derece fırında kızarana dek pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için 2 su bardağı suyu, tozşekeri, vanilyayı ve yarım limon suyunu kaynatın. Sıcak tepsiye tatlıların üzerine sıcak şerbeti dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEME: (8 kişilik) 4 su bardağı un, 8 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı fındık tozu, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu; İçi için: 3 çorba kaşığı toz Antep fıstığı, 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz, 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi, 1 adet yumurta; Şerbet için: 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker, yarım limon suyu, 1 çay kaşığı vanilya




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Cansu'nun şansı 'aşk'Babamı değil sırdaşımı...
Babamı değil sırdaşımı...'Plan yok hayal var'
Bu da ateşli NazProstat bazen sinsi bir...
Altın değerinde önerilerKelepçeni tak keyfine bak!
Tamer'in artık geri dönüşü yokŞenay'a fotoğraf tepkisi
Susarak seviyor!'Salkım salkım' öfke
F1 tutkunlarına fırsatKendinizi iyi hissetmek için
Bilekleriniz ışıldasınTahtadan dilimli rulo perde
Ev taşımanın da kuralları varIşıkla temizleniyor
Bahçelerde konforSeramikte sanatsal çizgiler
Onu güneşe karşı koruyunŞıklık ve kaliteyi...
Ahenkli tasarımlarKuş kafesi
Kısa... Kısa...Acil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
Plastik Cerrahi...
GÜNCEL
Dahice 'Dahice' bir karar
Bakan Çubukçu'nun RTÜK'e yazdığı mektup, 'Güzel ve Dahi'nin sonu...
Gözyaşlarına tayin
Ağabeyi gibi olmayacak
5 vakit tazminat
Duygusuz vahşet
Ebedi müebbet
Almanya'da ücretsiz eğitim
SPOR
Adriano'ya Adriano'ya kıskaç
Yıldız futbolcuyla yapılacak görüşme öncesi yönetim, 100. Yıl...
Çok kaliteli olmalı
...Ve Carlos sahne alıyor
McCarthy için Tugay devrede
Dikkat! Kaptan konuşuyor
Oğulcan'a Ada kancası
Yüreklere su serpti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 32°C 25°C 
ANKARA Az Bulutlu 37°C 22°C 
İZMİR Az Bulutlu 37°C 25°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 39°C 27°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 37°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 51.561,910 D:% -1,81
DOLAR S: 1,295 D:% 1,13
EURO S: 1,765 D:% 0,54
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu