Günün Menüsü
Hardal soslu balık HAZIRLAMA: Çipuraların kılçıklarını çıkartıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin. Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvı yağ sürün. Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün. Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Maydanozu yıkayıp kıyın. Margarini eritip unu ilave ederek pembeleştirin. Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Balıkları yağlı kağıttan çıkartıp servis tabağına alın. Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün. Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. Not: Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz. Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün. MALZEME: 4 adet çipura, 1 adet limon suyu, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı hardal, 1 çay kaşığı elma sirkesi, 5-6 dal maydanoz, 4 dilim limon, tuz, karabiber
Semizotu salatası HAZIRLAMA: Semizotunu yıkayıp süzün ve iri iri doğrayın. Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Semizotu, soğan ve domatesleri geniş bir salata kasesine alıp karıştırın. Salatanın üzerini ceviz içi ile süsleyin. Tuz, zeytinyağı ve limon suyunu küçük bir kasede karıştırıp salatanın üzerine döküp servis yapın. Not: Dilerseniz bu salataya roka yaprakları ve birkaç dal taze nane ilave edebilirsiniz. MALZEME: 1 büyük demet semizotu, 2 adet soğan, 12 adet kiraz domates, 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz içi, 1 çorba kaşığı limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
|