Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 27 Temmuz 2007  

Günün Menüsü



Hardal soslu balık
HAZIRLAMA: Çipuraların kılçıklarını çıkartıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin. Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvı yağ sürün. Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün. Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Maydanozu yıkayıp kıyın. Margarini eritip unu ilave ederek pembeleştirin. Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Balıkları yağlı kağıttan çıkartıp servis tabağına alın. Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün. Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. Not: Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz. Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün.
MALZEME: 4 adet çipura, 1 adet limon suyu, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı hardal, 1 çay kaşığı elma sirkesi, 5-6 dal maydanoz, 4 dilim limon, tuz, karabiber

Semizotu salatası
HAZIRLAMA: Semizotunu yıkayıp süzün ve iri iri doğrayın. Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Semizotu, soğan ve domatesleri geniş bir salata kasesine alıp karıştırın. Salatanın üzerini ceviz içi ile süsleyin. Tuz, zeytinyağı ve limon suyunu küçük bir kasede karıştırıp salatanın üzerine döküp servis yapın.
Not: Dilerseniz bu salataya roka yaprakları ve birkaç dal taze nane ilave edebilirsiniz.
MALZEME: 1 büyük demet semizotu, 2 adet soğan, 12 adet kiraz domates, 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz içi, 1 çorba kaşığı limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Köşeyi döndüMuhteşem üçlü
Hüsrana uğradıCoşturan Top 5
Şüpheleri ve ağrıları dindiriyorErkeklerin korkulu...
Başın öne eğilmesin...Aşırı Sıcak çıldırtıyor
Serdar sona doğru geliyorHasretten eridi bitti
Eğer varsa göstermeliTacizcileri 'biiip'ledi
Dekoltenize önem verinAğzının tadını bilenlere...
Fonksiyonel tasarımlarAnne adaylarını düşünüyor
Dört yeni koleksiyon...Denizlerin hikayesi...
Doğanın enerjisini yansıtıyor...Yaz şıklığınızı tamamlayın
Hem aracınız hem siz kazanınAcil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
Plastik Cerrahi...
GÜNCEL
Mazbata Mazbata canavara
Mazbatasını almak için Ankara'dan İstanbul'a giden MHP'li Özönder,...
Hayatları yandı
Bekçinin kızı çıktı
Nikah da sanal
Sapığa genç kız oyunu
Boşanmak kadının işi
Uğur'u solmasın
SPOR
İşte İşte Fener'in süper planı
Sarı-Lacivertliler Türkiye'yi ayağa kaldıracak bir golcünün alınması...
Yeni aday McCarthy
Takımı verseler satmayız
Kanarya'nın ciğeri yandı
Bir daha konuşanı yakarım
Postiga için son pazarlık
Efsane geri dönüyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 33°C 25°C 
ANKARA Az Bulutlu 37°C 21°C 
İZMİR Az Bulutlu 39°C 27°C 
ANTALYA Az Bulutlu 38°C 25°C 
ADANA Az Bulutlu 38°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 52.512,380 D:% -4,23
DOLAR S: 1,284 D:% 2,52
EURO S: 1,757 D:% 2,42
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu