Günün Menüsü
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz HAZIRLAMA: Kerevizleri soyduktan sonra halka halka doğrayıp, iyice yıkayın. Soğanları ve havuçları da halka halka doğrayın. Kerevizleri bir tencereye dizin. Ortalarına havuçları ve soğanları yerleştirin. Üstüne zeytinyağını gezdirin. Şekeri, tuzu ve portakal suyunu da ekleyerek kısık ateşte 20 dakika boyunca pişirin. Zeytinyağlı portakallı kerevizi soğuduktan sonra servis tabağına alın ve soğuk servis yapın. MALZEME: (8 kişilik) 1 kilo kereviz, 1 adet portakalın suyu, 1 adet kesme şeker, 2 adet soğan, 1 adet havuç, 1 çay bardağı zeytinyağı, yarım demet dereotu, tuz
Beğendili Börek HAZIRLAMA: Patlıcanları fırında közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, çatalla ezin ve püre haline getirin. Margarini tencerede eritin. Püreyi yağda kavurun ve soğumaya bırakın. Tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Hafifçe su serpin ve üzerine diğer yufkayı yerleştirin. Yufkayı dört üçgen parçaya bölün. Her üçgenin uzun kenarına patlıcanları yayın. Üzerine birer dilim kaşar peyniri koyup, sigara böreği gibi sarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 3 adet patlıcan, 1 çorba kaşığı margarin, 2 adet yufka, 100 gr kaşar peyniri, tuz, karabiber, 1 adet yumurta sarısı
|