Günün Menüsü
Yaz Türlüsü MALZEME: (4 kişilik) 3 havuç, 2 kabak, 1/2 kg iç bezelye, 200 gr taze fasulye, 2 dolmalık yeşil biber, 2 dolmalık kırmızı biber, 3 taze soğan, 1 kuru soğan, 10 kiraz domates, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 kahve fincanı su, 1 çay kaşığı kekik, tuz, karabiber HAZIRLAMA: Havuçları parmak kalınlığında dilimleyin. Kabakları iri küpler halinde doğrayın. Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkartıp şeritler halinde kesin. Taze soğanları doğrayın. Kuru soğanı iri küpler halinde doğrayın. Sıvı yağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Sırasıyla havuç, fasulye, bezelye, kabak, biber ve taze soğanları ekleyip kavurun. Su, tuz, karabiber ve kiraz domatesleri ilave edin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Suyunu çekince ateşten alın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp pişirdiğiniz sebzeleri kalıba alın ve kekik serpin. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp sebzeler yumuşayıncaya kadar fırında pişirin.
Vanilyalı Bisküvi MALZEME: (4 kişilik) Yarım kg un, yarım su bardağından bir parmak fazla toz şeker, 18 kaşık margarin, 2 yumurta, Bir buçuk bardak toz badem, 1/4 çay kaşığı vanilya, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, elma marmelatı HAZIRLAMA: Unu bir kaba eleyin. Şekeri, 18 çorba kaşığı margarini, yumurtaları, toz bademi, vanilyayı ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın. Hamurları kalıp şeklindeki bir nesneyle kesin. Çıkan şekilli hamurların yarısının ortasını yine kalp şeklinde küçük bir nesneyle tekrar kesin. Hepsini hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3 dakika pişirin. Soğuduktan sonra bisküvileri ikili olacak şekilde üst üste koyun (ortasını kestikleriniz üste gelecek). Küçük kalbi içine elma marmelatı doldurun. Bir süre beklettikten sonra servis yapın.
|