Günün Menüsü
Enginar Köftesi HAZIRLAMA: Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın. Enginarları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Ezerek püre haline getirin. Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ekleyip 3 dakika kavurun. Sütü ekleyip karıştırın. Beşamel sosa; enginar püresi, kaşar peyniri, tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın. İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın. Kalan yumurtaları hafifçe çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayın ve zeytinyağında kızartıp, servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 6 enginar, 3 yumurta, 50 gr. kaşar peyniri, 1 demet maydanoz, 1 bardak un, 1 bardak galeta unu, 1 limon, 1 yumurta, 1 bardak zeytinyağı Beşamel sos için: 2.5 bardak süt, 2 kaşık tereyağı, 1.5 çay bardağı un, karabiber, tuz, yenibahar
Elmalı Kurabiye HAZIRLAMA: Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun. Diger tarafta unu eleyip ortasını açın. Yağ, limon suyu, yoğurt ve kabartma tozu koyarak hamur yapın. Hamuru 10-15 dakika dinlendirin. 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yarım santim kalınlığında, yuvarlak yemek tabağı büyüklügünde açın. Önce ortadan ikiye sonra da dörde ve sekize bölerek 8 adet üçgen elde edin. Üzerine elmalı iç koyup uçlarını ortadan birleştirerek bohça yapın. Sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerlerine pudra şekeri eleyip servise sunun. MALZEME: (4 kişilik) 4 adet orta boy elma, 3 yemek kaşıgı toz şeker, 3 su bardağı un, 250 gr margarin, 1/2 limon suyu, l paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tarçın, 1/2 su bardağı ceviz içi, 1/2 su bardağı pudra şekeri
|