Ispanak Suflesi HAZIRLAMA: İki yemek kaşığı erimiş yağa un ilave edin. Un kokusu gelinceye kadar kavurduktan sonra süt ilave edin. Çırpma teliyle koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Üzerine tuz ve karabiber ilave edin. lspanakları iyice yıkayıp irice doğrayın. Bir kapta soğanı sıvı yağ ile hafifçe kavurun. İçerisine ıspanakları ekleyip ateşi kısın ve yumuşayıncaya kadar ateşte tutun. Üzerine yeteri kadar tuz ilave edin. Daha önce yapmış olduğunuz unlu karışıma ekleyin. İçerisine jambonu irice doğrayıp kaşar peyniri rendeleyip karıştırın. Hindistan cevizi rendesini de üzerine koyun. Üç adet yumurtayı çırpın. Tek tek yedirerek yapmış olduğunuz karışıma ilave edin. Tüm karışımı yağlanmış borcama boşaltın. Bunu su konulu tepsiye yerleştirip l80 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. MALZEME: (4 kişilik)1 kg ıspanak, 1 baş soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, yeteri kadar tuz, karabiber, 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin, 2 yemek kaşığı un, 2 su bardağı süt, yarım yemek kaşığı muskat (Hindistan cevizi rendesi), 3 adet yumurta, 150 gr dana jambon, l00 gr kaşar peynir rendesi
Sade Kruvasan HAZIRLAMA: Milföy hamurunu üçe bölüp kenarları 30 cm olan üç kare yufka açın. Her bir kareyi köşeden köşeye çapraz olarak iki kez kesip dörder tane üçgen elde edin. Üçgenleri geniş kenarından sivri ucuna doğru kıvırarak rulo yapın. Bir fırın tepsisine un serpin ve kruvasanları yerleştirin. Yumurtayı çırpıp üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Dilerseniz reçel veya marmelat eşliğinde servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 1 rulo milföy hamuru, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı un