Günün Mönüsü
Lor Peynirli ve Salamlı Kokot HAZIRLAMA: Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kızartın. Mantarları ekleyip 1- 2 dakika devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın. Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çırpılmış yuymurtaları peyrnire azar azar ekleyerek yedirin. Salam, soğan ve mantarı peynir karışımına ekleyin. Hint cevizini, tuzu ve biberi katın. Isıya dayanıklı 4 küçük kabın içine fırçayla tereyağını sürün. Karışımı eşit alarak bu kaplara boşaltın. Kapları 200 derece ısıtılmış fırına sürüp 20-25 dakika kabarıp kahverengileşinceye kadar pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 225 gr lor peyniri veya labne, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 küçük soğan, ince doğranmış, 100 gr mantar, doğranmış, 2 yumurta, çırpılmış, 50 gr salam, küp şeklinde kesilmiş, bir tutam taze rendelenmiş hint cevizi, tuz ve karabiber, 25 gr tereyağı, maydanoz
Cevizli Burma Börek HAZIRLAMA: 1 kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın. İlk açtığınız hamurun üzerine sıvı yağ ve dövülmüş ceviz serpin. Üzerine bir yufka daha koyun. Onun üzerine de malzemeleri ekleyin. En üste bir yufka daha kapatın. Bu üç yufkayı rulo yapıp gül biçiminde kıvırın. Yağlanmış tepsinin ortasına koyun. Diğer yufkaları da aynı biçimde üst üste koyup ortadaki yufkanın etrafında dolayın. Üzerine 2 çorba kaşığı eritilmiş margarini serpip 1 adet yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. MALZEME: (6 kişilik) 1/2 paket margarin, 1 bardak pudra şekeri, 3 yumurtanın sarısı, 1/2 bardak süt, 1 çorba kaşığı bal, 1 paket kabartma tozu, alabildiği kadar un
Sebzeli Güveç HAZIRLAMA: Patates ve havuçların kabuklarını soyup yıkayın. Havuçları uzunlamasına dörde bölün. Patatesleri yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Her ikisini tuzlu suda 4 dakika kadar haşlayın. Patatesleri sudan çıkarıp süzülmesini bekleyin. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra altı dilime böün. Kabağı iyice yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup dilimleyin. Büyük bir tavada yağı kızdırıp sebzeleri sarmısakla birlikte hafifçe kavurun. Sonra fazla derin olmayan bir servis tabağının içine yan yana yerleştirin. Limonun suyunu sıkın. Bir kasede limon suyu, sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerinde gezdirin. Sebzeli güvecin üzerini örterek bir gece buzdolabında bekletin. Sebzeli güveci servis yapmadan önce dilediğiniz gibi şekilendirin. Dilerseniz farklı baharatlarla tatlandırın. Kalorili yemeklerden kaçınanlar güvece katılan sebzeleri farklı şekillerde pişirebilirler. Örneğin sebzeleri haşlayabilirsiniz veya bir güveç kabına alıp fırında pişirebilirsiniz. MALZEME: (4 kişilik) 2 havuç, 2 büyük patates, 2 kırmızı dolmalık biber, 2 sarı dolmalık biber, 2 kabak, 2-3 diş sarmısak, kızartmalık yağ, 1 limon, 8 kaşık sirke, 8 kaşık zeytinyağı, tuz, karabiber
|