Günün Menüsü
Sebzeli Tartlar HAZIRLAMA: Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun. 5 dakika buzdolabında dinlendirin. 12 eşit parçaya bölün. Küçük tartölet kalıplarını yağlayıp hamurları yerleştirin. Ortasına hafifçe bastırıp kenarlarını düzeltin. Krema malzemelerini iyice karıştırıp kremayı hazırlayın. Sebzeli harcı hazırlamak üzere sebzeleri tereyağı veya zeytinyağı karışımında yumuşayana kadar soteleyin. Kalıplardaki hamurların içini sebzeli harçla doldurup üzerini krema ile kapatın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlendirin. Kalıplardan çıkartıp hazırladığınız yeşil salata eşliğinde servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 300 gr kekun, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 150 gr tereyağı, 1 bardak soğuk su, 1 çırpılmış yumurta sarısı, tuz Krema için: 3 yumurta, 1 bardak süt, 1/2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber Sebzeli harç için: 1 küp doğranmış kabak, 1 küp doğranmış havuç, 1 küp doğranmış patlıcan, 1 rendelenmiş soğan, 1 kaşık tereyağı, 2 kaşık zeytinyağı, 1 diş dövülmüş sarmısak, 2 kaşık kıyılmış maydanoz, taze nane
Bisküvili Pasta HAZIRLAMA: Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın. Bisküvi, ceviz, pudra şekeri, kuru üzüm, 1 çay bardağı süt, krem şanti ve kakaoyu tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı folyo döşediğiniz bir kaba boşaltıp, bastırın. Pastayı 4 saat buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirerek çıkartın. MALZEME: (4 kişilik) 2 paket kakaolu bisküvi, 1 su bardağı çekilmiş ceviz, 3 çorba kaşığı pudra şekeri, 1/2 su bardağı kuru üzüm, 1 çay bardağı süt, 2 çorba kaşığı kakao, 2 poşet krem şanti, 2 su bardağı süt
|