Günün Menüsü
Muammara HAZIRLAMA: 1 Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Sarımsağı ezin. Ceviz içi, ıslatılmış bayat ekmek, maydanoz, taze soğan ve sarımsağı karıştırın. Zeytinyağı, tahin, limon su u, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ilave edip çatalla iyice ezin. Salata veya meze olarak servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 4 su bardağı çekilmiş ceviz içi, 1 dilim bayat ekmek içi, 1/2 demet maydanoz, 2 diş sarımsak, 2 dal taze soğan, 2 çorba kaşığı tahin, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1/2 limon suyu, karabiber, kırmızı toz biber, tuz
Zeytinyağlı Sebze Sote HAZIRLAMA: Brüksel lahanasını iyice yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. Havucu küçük küçük doğrayın. Sebzeleri bol suda haşlayın. Süzgeçten geçirin, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alın. Sebzeleri ilave edin. Sarımsağı incecik kıyıp, sebzelerle birlikte çevirerek birkaç dakika soteleyin. Tuzunu ayarlayın. Limon dilimleri ile süsleyip servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 2 su bardağı brüksellahanası , 6-7 adet brokoli, 1 adet havuç, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, tuz, limon
|