Roka Biberli Haydari HAZIRLAMA: Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince ince kıyın. Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip, ince kıyın. Roka ve biberi 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Dövdüğünüz sarımsağı yoğurda ilave edin. Tuzu ve sotelediğiniz yeşillikleri de yoğurda ekleyerek karıştırın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eriterek hazırladığınız karışımın üzerine dökün ve servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 2 su bardağı süzme yoğurt, 4 çuha biber, 1 demet roka, 3 çorba kaşığı tereyağı, 2 diş sarımsak, tuz
Cevizli Ay Çöreği HAZIRLAMA: Mayalı hamuru hazırlayıp, üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve her birini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açın. İç malzemesinin tümünü karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayıp köfte şekli verin. Açtığınız hamurların ortasına hazırladığınız iç malzemesini yerleştirin. Hamuru rulo yapıp ay şekli verin. Hazırladığınız ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine dizin. 25- 30 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. MALZEME: (4 kişilik) Üzerine Sürmek İçin: 1 yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı susam Mayalı Hamur Malzemesi: 4.5 su bardağı un, 3 tatlı kaşığı toz maya, 2 kahve fincanı margarin, 1.5 kahve fincanı toz şeker, 1/2 su bardağı ılık süt, 2 yumurta, 1/2 çay kaşığı tuz İç Malzemesi: 5 su bardağı çekilmiş badem, fındık, 2.5 su bardağı toz şeker, 2 tatlı kaşığı kakao, 1 su bardağı çekilmiş ceviz, 1 su bardağı doğranmış kuru üzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 2 yumurta akı