Köpoğlu HAZIRLAMA: 1 adet patlıcan, patates, kabak, havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın. 1 su bardağı sıvı yağı kızdırın. Sırayla patlıcan, patates, kabak, havuç ve sivri biberleri de ekleyerek kızartın. Kızarttığınız bu sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın. 4 diş dövülmüş sarımsağı, 1 su bardağı yoğurdun içine alıp sebzelerin üzerine gezdirin. 2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın. İçine kırmızı biberi ekleyin. Yoğurdun üzerine döküp servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 1 adet patlıcan, 1 adet patates, 1 adet kabak, 1 adet havuç, 3 adet sivribiber, 1 su bardağı sıvıyağ, tuz
Aşk Düğümü HAZIRLAMA: Ön hazırlık olarak 2 su bardağı unu, 4 adet yumurtayı ve 1 çay kaşığı sirkeyi derin bir kabın içinde karıştırın. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru buzdolabında 1 saat bekletin. Dolaptan aldığınız hamura kalan yarım su bardağı unu yedirin. Hamuru dörde bölün. Merdaneyle bir parmak kalınlığında açın. Açtığınız hamuru da 12 cm uzunluğunda parçalara ayırın. Hamur parçalarının her birini, iki ucundan tutarak ortada birleştirip düğüm atın. Geniş bir tavanın içinde ayçiçek yağını kızdırın. İçine hamurları atıp kızartın. Üzerine pudra şekerini ekleyip servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 2.5 su bardağı un, 4 adet yumurta, 1 çay kaşığı sirke, pudra şekeri... Kızartmak için: Ayçiçek yağı