Yazın gelmesiyle birlikte piliç üretimi 150 tondan 200 tona fırladı.
Şeker Piliç AŞ Genel Müdür Yardımcısı Emre Bor, yaz aylarıyla birlikte piliç etinde ciddi bir talep artışı olduğunu belirterek, "Mangal sezonunun başlamasıyla, günlük 150 ton olan piliç üretimini 200 tona çıkardık. Tesisler talebi karşılamak için tam kapasite çalışıyor" dedi. Yıllık ortalama 950 bin ton üretim ve 2.5 milyar dolar ciroya sahip kanatlı sektörünün, yaklaşık milyon kişiye istihdam sağladığını anlatan Bor, üretimin yaklaşık yüzde 10'unu kaplamalı piliç eti ve şarküteri ürünlerinin oluşturduğunu söyledi. KDV oranının yüzde 8'e çekilmesinin, 'Kuş gribi' yüzünden zor dönemler geçiren sektöre moral verdiğini ifade eden Bor, bunun talebi daha da artırmasını beklediklerini kaydetti.