HAZIRLAMA: Yıkanmış ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Enginarların suyunu süzüp ısıya dayanıklı yağlanmış bir cam kaba dizin. Bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırın. Küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsağı yağda pembeleştirin. Unu ilave edin. Devamlı karıştırarak sıcak sütü ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin. Hazırladığınız sosa, ince kesilmiş mantar, çiğ krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Karışımı tepsiye dizdiğiniz enginarların içlerine doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip, üzeri kızarana kadar 25-30 dakika tutun. Mantarlı enginar ograteni sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 4 adet enginar, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 adet orta boy soğan, 2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı un, 200 gr mantar, 1,5 çay bardağı sıcak süt, 1 çay bardağı çiğ krema, tuz, karabiber, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Alman Kurabiyesi
HAZIRLAMA: Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun. Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dakika bekletin. Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın. 6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun. Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin, yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin. 175 derece ısıda 12-15 dkpişirin.Ve soğumaya bırakın.
MALZEME: (4 kişilik) 375 gr tereyağı, 5 bardak un, 1 tatlı kaşığı maya, 1 yemek kaşığı krem şanti, 2 yumurtanın sarısı, 100 gr toz şeker