Günün Mönüsü
Rumeli Paçası HAZIRLAMA: Sarmısakları iyice dövün ve yumurtayı, unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp orta dereceli bir ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun. Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın. İsteğe göre sosu, kıyma yerine sucukla da yapılabilir. MALZEME: (4 kişilik) 1 kibrit kutusu kadar margarin, 3 yemek kaşığı un, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 4 su bardağı et suyu, 1 tatlı kaşığı sirke, 2 diş sarmısak, Sosu için: 100 gr kıyma, çeyrek paket margarin, 1 yemek kaşığı salça
Altın Düğme Kurabiyesi HAZIRLAMA: Sütü kaynatın, tereyağını ve balı ilave edin. Unu, yumurta sarısını ve bir bütün yumurtayı karıştırın. Pudra şekerini ilave edip yoğurun. Hamura sıcak ballı sütü ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra, bir saat dinlendirin. Hamuru yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin. 220 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Ballı kurabiyeler soğuduktan sonra yanında krema ile servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 5 su bardağı süt, 50 gr. tereyağı, 2 çorba kaşığı bal, 6 yumurtanın sarısı, 1 adet yumurta, 250gr. un, 500 gr. pudra şekeri, krema
|