Mantarlı Kereviz Fırında HAZIRLAMA: Kerevizi soyduktan sonra dörde kesip limon ile kaynamış suda haşlayıp soğuk suya çıkarın. Bu arada beşamel sosu yapmak için tencereye yağ koyun. Yağ eridikten sonra un ilave edin. Çırpma teliyle un pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sütü ilave ederek yumurta sarısı ve tuzu ilave edin. Sos bir kere kaynadıktan sonra ocaktan alın. Bu arada kerevizin harcını elde etmek için bir tavada soğan, mantar ve biberleri kavurun. Yaptığınız bu malzemeyi kerevizlerin üstüne koyun. Beşamel sosu da mantarların üstüne koyup kaşarı ilave ederek bir fırında üzeri kızarınca servise sunabilirsiniz. MALZEME: (4 kişilik) 1 büyük boy kereviz (dörde kesilmiş), 1 sıkılmış limon, 200 gr mantar, 1 soğan, 2 çarliston biber, 100 gr sıvı yağ, yeterince tuz ve biber, 100 gr rendelenmiş kaşar, Beşamel sosun malzemesi: 100 gr un, 600 gr süt, yeterince tuz, 1 yumurta sarısı
Böğürtlenli Pasta HAZIRLAMA: Jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşık yardımıyla karıştırıp eritin. Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın. Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline getirin. Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın. Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin. Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın. Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın. Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın. Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin. Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 3 yaprak jelatin, 1 limon suyu, 600 gr böğürtlen, 100 gr Labne peynir, 5 kaşık toz şeker, 1 bardak süt, 1 kaşık böğürtlen likörü, 2 kaşık böğürtlen şurubu, ikiye bölünmüş hazır pandispanya