Günün Mönüsü
Enginar Dolması MALZEME: 50 gr ekmek kırıntısı, 100 gr yeşil zeytin, 100 gr sıcak suda iki saat bekletilmiş çekirdeksiz kuru üzüm, 50 gr gebreotu, 1 diş sarımsak, 1 tutam maydanoz, sekiz büyük kereviz, 100 ml zeytinyağı HAZIRLAMA: Öncelikle, zeytin, kuru üzüm, maydanoz, gebreotu, ekmek kırıntılarını az bir miktar tuz ve biber ile karıştırıp harcı hazırlayınız. Enginarların dışındaki kabuklarını soyup içlerini oyunuz. Enginarların içini hazırladığımız karışım ile doldurunuz. Her bir enginarın üzerine bir adet yeşil zeytin yerleştiriniz ve bir tabağa alınız. Tabağın içine 1 bardak su koyup 150 C ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Dolmanızın yanına garnitür olarak gebreotu ve çekirdeksiz kuru üzüm kullanarak servis yapınız.
Cennet Künkü MALZEME: Hamuru için: 2 bardak un, 1/2 kaşık sirke, 1 kaşık ayçiçek yağı, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 bardak su, 200 gr margarin, 1/2 bardak un (hamuru açmak için), 1 yumurta sarısı (hamurun üstü için), Şurup için; 2,5 bardak tozşeker, 1,5 bardak su, 1/4 limon Süsü için: 1 bardak krem şanti, 1 fincan kıyılmış yeşil fıstık HAZIRLAMA: Yarım ölçü yaprak hamuru (milföy) hazırlayın. Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın. 3 cm eninde uzun şeritler halinde kesin. 2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki başları kapalı yağlı kağıttan silindirler hazırlayın. Kesilen hamurları, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın. Fırın tepsisine sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün. Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha fırında bekletin. Sonra da hazırladığınız soğuk şuruba atın. Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şantiyi sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin.
|