Akdeniz Soslu makarna Hazırlama: Spagettiyi haşlayın. Domatesleri rendeleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, ince ince doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve sarımsakları ezin. Yağsız bir tavada biberleri kavurun. Üzerine domatesleri koyup, suyunu çekince sarımsak, salça, tuz ve baharatları ekleyin. Zeytinleri de ilave ederek, tavayı ateşten alın. Maydanozu yıkayıp, ince ince kıyın ve ayrı bir kapta kaşar peyniri ile karın. Spagettiyi süzüp, servis tabağına alın. Üzerine önce domates sosunu, ardından da peynirli karışımı dökün ve zeytinyağını gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. Malzeme: 1 paket spagetti makarna, 4 domates, 5 sivri biber, 200 gr zeytin, 2-3 diş sarımsak, 1 kaşık domates salçası, 3-4 dal maydanoz, 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, kekik ve nane
Tiramisu Hazırlama: Yumurta sarısı, un ve şekeri karıştırın. Sütü azar azar bu karışıma ilave edin. Malzemeyi mikserle çırpın ve ağır ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Hazırladığınız muhallebi soğuduktan sonra labne peynirini ilave edip, tekrar mikserle 10 dakika kadar çırpın. Bir kupada bol şekerli sıcak nescafe hazırlayın. Kekin birinci katını nescafenin yarısı ile iyice ıslatın. Hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Kekin ikinci yarısını diğerinin üzerine kapatın ve kalan nescafe ile onu da ıslatın. Kalan kremayı da ikinci kata sürün. İnce gözenekli bir tel süzgecin yardımı ile tiramisu pastanın tamamını kapatacak şekilde kakao serpin. Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapın. Malzeme: 1 adet ikili hazır pasta keki, 2 adet yumurta sarısı, 4 çorba kaşığı un, 4 çorba kaşığı toz şeker, 2,5 su bardağı süt, 1 kutu labne peyniri, 1 su bardağı nescafe ve 2 çorba kaşığı kakao