Günün Mönüsü
Ekşili Patlıcan Dolması MALZEME: (4 kişilik) 300 gr kıyma, 7-8 adet kurutulmuş patlıcan, 1 adet büyük kuru soğan, 1 çorba kaşığı biber salçası, 2 çorba kaşığı tereyağ, 1 su bardağı pirinç, 2 adet domates, yarım demet maydonoz, taze nane HAZIRLAMA: Patlıcanları 5 dakika kaynar suda bekletin. Kıymanın içine domates, soğan, maydanoz, nane, tereyağ, sarımsak ve pirinci ekleyip yoğurun. Patlıcanların içine doldurun. Tencereyi yarıya kadar suyla doldurup 45 dakika pişirin. Bir tavaya yağı, sarımsağı, nane, kırmızı biber ve limon suyunu ekleyin. Bu sosu dolmaların üzerinde gezdirin.
Bademli Dondurma MALZEME: (4 kişilik) 3 bardak süt, 1 bardak toz şeker, 1 tatlı kaşığı salep, 1 bardak tuzsuz kabuklu badem HAZIRLAMA: Yukarıdaki ölçülerle kaymaklı dondurma yapın. Bademleri kaynar suya atıp sonra kabuklarını çıkartarak havanda dövün veya makineden geçirin. Daha sonra dondurmaya karıştırıp dondurun.
|